BACK TO
TOP
Διεθνή

ΚΑΠ μετά το 2027 και εμπορικά ζητήματα στην ατζέντα του Συμβουλίου Γεωργίας και Αλιείας στις 21 Οκτωβρίου

Μια σειρά συμπερασμάτων που αφορούν την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) μετά το 2027 αναμένεται να εγκριθεί, ενώ γεωργικά ζητήματα που σχετίζονται με το εμπόριο θα βρεθούν επί τάπητος στην επερχόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Γεωργίας και Αλιείας, η οποία θα διεξαχθεί στις 21-22 Οκτωβρίου 2024 στο Λουξεμβούργο.

Pλα2

15
0

Στο πλαίσιο της επερχόμενης συνεδρίασης του Συμβουλίου Γεωργίας και Αλιείας, οι υπουργοί Αλιείας της ΕΕ θα εξετάσουν μεταξύ άλλων, τις αλιευτικές δυνατότητες στη Βαλτική Θάλασσα, με στόχο την επίτευξη πολιτικής συμφωνίας σχετικά με τα όρια αλιευμάτων για το 2025. Παράλληλα, θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την επικείμενη συνεδρίαση της Διεθνούς Επιτροπής για τη Διατήρηση των Θυννοειδών του Ατλαντικού (ICCAT).

Αναφορικά με τη γεωργία, το Συμβούλιο θα επιδιώξει να εγκρίνει σειρά συμπερασμάτων σχετική με την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) με επίκεντρο τους γεωργούς μετά το 2027. Επιπλέον, το Συμβούλιο θα συζητήσει τις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η τροφική αλυσίδα της ΕΕ, καθώς και τα γεωργικά ζητήματα που σχετίζονται με το εμπόριο.

Κύρια σημεία της ημερήσιας διάταξης:

  1. Αλιευτικές δυνατότητες στη Βαλτική Θάλασσα για το 2025: Οι υπουργοί θα στοχεύσουν στην επίτευξη πολιτικής συμφωνίας σχετικά με τις αλιευτικές δυνατότητες του επόμενου έτους.
  2. Συμπεράσματα για την ΚΑΠ μετά το 2027: Οι υπουργοί Γεωργίας θα εξετάσουν το μέλλον της ΚΑΠ, εστιάζοντας στους γεωργούς και τις ανάγκες τους.
  3. Τροφική αλυσίδα της ΕΕ: Το Συμβούλιο θα αναλύσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η τροφική αλυσίδα της ΕΕ, με βάση τις πληροφορίες της Προεδρίας.
  4. Γεωργικά θέματα και εμπόριο: Θα συζητηθούν γεωργικά ζητήματα που σχετίζονται με το εμπόριο, ένα επαναλαμβανόμενο θέμα στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου.

Επιπλέον, η ουγγρική Προεδρία θα παραθέσει πληροφορίες σχετικά με:

  • Τα αποτελέσματα της διάσκεψης για την πρόληψη της δημιουργίας αποβλήτων τροφίμων.
  • Τα αποτελέσματα της συνεδρίασης των διευθυντών της ΚΑΠ.
  • Τα αποτελέσματα της διάσκεψης των διευθυντών των οργανισμών πληρωμών της ΕΕ.

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία