BACK TO
TOP
Διεθνή

Στο 11ο Συνέδριο Ευρωπαίων Αγροτών οι προκλήσεις του πρωτογενούς τομέα

Οι κύριες προκλήσεις που επηρεάζουν τον γεωργικό τομέα θα βρεθούν στο επίκεντρο του Συνεδρίου των Ευρωπαίων Αγροτών που θα πραγματοποιηθεί φέτος από 23 έως 25 Οκτωβρίου 2024. Το Συνέδριο αντιπροσωπεύει μια σημαντική στιγμή για την Copa και την Cogeca και τα μέλη της, τους συνεταιρισμούς της και τις οργανώσεις αγροτών από όλη την ΕΕ και περιλαμβάνει δύο ημέρες συνεδρίων και εργαστηρίων και μια ημέρα αφιερωμένη σε τεχνικές επισκέψεις.

23-09-19_european_farmers_deal_panel1_105_53199226628_o

26
0

Από το 2005, το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Αγροτών διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια σε διαφορετική χώρα σε συνεργασία με τα τοπικά μέλη της Copa και της Cogeca.

Το επίκεντρο των συζητήσεων του φετινού συνεδρίου θα διερευνήσει τις κύριες προκλήσεις που επηρεάζουν τον γεωργικό τομέα, όπως η διεύρυνση της Ένωσης, η χρηματοδότησή της και οι μελλοντικές πολιτικές στήριξης της γεωργίας. Οι συζητήσεις αυτές, πλαισιωμένες από το αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών εκλογών και τον στρατηγικό διάλογο, θα εξετάσουν όχι μόνο τα ζητήματα βιωσιμότητας, αλλά και τον ρόλο της έρευνας και της καινοτομίας στην παροχή τόσο αναγκαίων λύσεων για τον μελλοντικό γεωργικό τομέα.

Όλα αυτά λαμβάνουν επίσης υπόψη τις σωρευτικές επιπτώσεις της τρέχουσας γεωπολιτικής κρίσης, του πληθωρισμού των τροφίμων, του διοικητικού και νομοθετικού φόρτου, καθώς και των ακραίων καιρικών φαινομένων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες. Οι επιπτώσεις αυτές εξακολουθούν να επηρεάζουν την οικονομική βιωσιμότητα των γεωργών και των συνεταιρισμών και να οδηγούν στην τρέχουσα κοινωνική αναταραχή.

Η διασφάλιση ότι ο τομέας της γεωργίας και της δασοκομίας της ΕΕ διαδραματίζει στρατηγικό ρόλο στη διαμόρφωση των μελλοντικών πολιτικών της ΕΕ, οι οποίες συμβάλλουν στη βιωσιμότητα των αγροτικών περιοχών, αντιμετωπίζουν τη διαθεσιμότητα, την οικονομική προσιτότητα και την προσβασιμότητα των τροφίμων, αντιμετωπίζοντας παράλληλα την κλιματική αλλαγή, είναι θεμελιώδους σημασίας για τη διασφάλιση της ανθεκτικότητας και της ανταγωνιστικότητάς του.

Το διετές συνέδριο των ευρωπαίων γεωργών συγκεντρώνει περίπου 450 αντιπροσώπους αγροτών και αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων από τα κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και από τη Νορβηγία, την Ισλανδία, την Ελβετία και τη Γεωργία και έχει ως στόχο να συζητήσει το μέλλον του ευρωπαϊκού γεωργικού τομέα.

Η έκδοση 2024 του Συνεδρίου των Αγροτών θα πραγματοποιηθεί στη Ρουμανία στο Radisson Blu Hotel στο Βουκουρέστι. Η εκδήλωση αυτή θα διοργανωθεί σε στενή συνεργασία με την AAC – Συμμαχία για τη Γεωργία και τη Συνεργασία.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία