Φορείς που αντιπροσωπεύουν ένα ευρύ φάσμα καλλιεργειών και κτηνοτροφικών ζώων έχουν εκφράσει ανησυχία για τη μείωση των γεωργικών εισοδημάτων, την αύξηση του κόστους παραγωγής και την αβεβαιότητα που προέκυψε από τη λήξη του προηγούμενου γεωργικού προϋπολογισμού τον Σεπτέμβριο του 2023.
Περισσότεροι από 300 αγροτικοί οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένης της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Ενώσεων, της Εθνικής Ένωσης Καλλιεργητών Καλαμποκιού και της Αμερικανικής Ένωσης Σόγιας, ζήτησαν από το Κογκρέσο να οριστικοποιήσει ένα περιεκτικό νομοσχέδιο για τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις πριν από το τέλος του έτους. Αυτές οι ομάδες τονίζουν ότι οι αγροτικές δραστηριότητες, ειδικά οι οικογενειακές επιχειρήσεις, χρειάζονται ισχυρή ομοσπονδιακή υποστήριξη για να αντιμετωπίσουν τις τρέχουσες οικονομικές προκλήσεις.
«Χωρίς ουσιαστικές επενδύσεις σε προγράμματα εμπορευμάτων και ασφάλιση καλλιεργειών, πολλά αγροκτήματα θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν σημαντική οικονομική πίεση προς το 2025», προειδοποίησαν σε κοινή τους δήλωση.
Ο αγροτικός λογαριασμός, ο οποίος συνήθως ανανεώνεται κάθε πέντε χρόνια, χρηματοδοτεί κρίσιμα προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων των επιδοτήσεων καλλιεργειών, της βοήθειας σε καταστροφές, των προγραμμάτων διατροφής και των πρωτοβουλιών διατήρησης. Ενώ θεσπίστηκε μια προσωρινή παράταση για να αποφευχθεί η αστοχία της χρηματοδότησης, πρόκειται να λήξει στα τέλη Δεκεμβρίου 2024, αυξάνοντας την πίεση στους νομοθέτες να δράσουν γρήγορα.
Δέκα από τις μεγαλύτερες γεωργικές οργανώσεις που υποστηρίζουν τη δράση του Κογκρέσου σχετικά με την οικονομική βοήθεια και το νομοσχέδιο για τη φάρμα περιλαμβάνουν: American Farm Bureau Federation, National Corn Growers Association, American Soybean Association, National Farmers Union, National Cattlemen's Beef Association, National Association of Wheat Growers, United Fresh Produce Association (τώρα μέρος της International Fresh Produce Association), U.S Dairy Export Council, National Milk Producers Ομοσπονδία και American Sugar Alliance.
Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) προβλέπει μείωση 4,4% του αγροτικού εισοδήματος για το 2024, σηματοδοτώντας τη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μειωμένων κερδών. Οι αγρότες παλεύουν επίσης με αυξημένα κόστη για λιπάσματα, καύσιμα και άλλες εισροές, παράλληλα με διαταραχές που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες που έχουν επηρεάσει τις αποδόσεις.
Οι ανησυχίες που αφορούν συγκεκριμένα εμπορεύματα κάνουν πιεστικότερες τις εκκλήσεις για στήριξη. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, ομάδες που εκπροσωπούν παραγωγούς καλαμποκιού, σόγιας και γαλακτοκομικών υπέστησαν σημαντικές απώλειες εσόδων, προκαλώντας στοχευμένη οικονομική βοήθεια. Ενώ ορισμένοι τομείς έχουν ανακάμψει, άλλοι συνεχίζουν να αγωνίζονται με τις ασταθείς συνθήκες της αγοράς και τις διαταραχές του παγκόσμιου εμπορίου.
Ο ρόλος του Farm Bill
Το γεωργικό νομοσχέδιο χρησιμεύει ως δίχτυ ασφαλείας για τον αγροτικό τομέα, διασφαλίζοντας ότι οι αγρότες έχουν πρόσβαση σε ουσιαστική στήριξη σε περιόδους οικονομικής αβεβαιότητας. Ωστόσο, με τη λήξη του νομοσχεδίου το 2018 και τις καθυστερήσεις στην ψήφιση της αντικατάστασής του, πολλοί αγρότες λειτούργησαν χωρίς την ασφάλεια που παρέχουν αυτά τα προγράμματα. Ενώ η προσωρινή παράταση του αγροτικού νομοσχεδίου έδωσε μια βραχυπρόθεσμη λύση, οι αγρότες και οι υποστηρικτές τους τονίζουν ότι είναι απαραίτητη μια πιο ολοκληρωμένη και μακροπρόθεσμη προσέγγιση. Η αγροτική κοινότητα ελπίζει ότι το Κογκρέσο θα δώσει προτεραιότητα στην ψήφιση ενός ισχυρού νομοσχεδίου για τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις που αντιμετωπίζει τις διαφορετικές ανάγκες των αγροτών, από την προστασία των τιμών των εμπορευμάτων έως τα κίνητρα διατήρησης.