BACK TO
TOP
Χρηματιστήριο

Ποιες μετοχές βγήκαν αλώβητες από το sell-off στο Χρηματηστήριο

Με απώλειες μικρότερες του 5% σε σχέση με τα πρότερα επίπεδα

Ελληνικο_ΧΑ

38
0

Μπορεί το Χρηματιστήριο Αθηνών  να απέχει 9% από τις κορυφές των 1.502 μονάδων αλλά και 7% από την Περασμένη Πέμπτη (1/8), όταν και ξεκίνησε το απρόσμενο sell off των μετοχών, αλλά ο επενδυτή μπορεί να εντοπίσει τουλάχιστον επτά εισηγμένες, οι οποίες έχουν μείνει σχεδόν αλώβητες από τις έντονες ρευστοποιήσεις, υπερασπιζόμενες με επιτυχία τα κεκτημένα και μην επιτρέποντας μια διολίσθηση σε μη επιτρεπτά επίπεδα.

Σ’ αυτό, φυσικά, ρόλο διαδραμάτισε και η χθεσινή ανοδική αντίδραση, η οποία έβαλε το… χεράκι της, ώστε να υπάρξει βελτίωση των αποτιμήσεων. 

Ο ΟΤΕ και οι… υπόλοιποι

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, όπου η μετοχή του ΟΤΕ  για παράδειγμα, απέχει λιγότερο από 3% σε σχέση με το κλείσιμο της περασμένης Πέμπτης. Έτσι, ακόμα και σήμερα παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 13 μηνών (14,8 ευρώ), κρατώντας στο ακέραιο την κεφαλαιοποίηση των 6 δισ. ευρώ, η οποία της χαρίζει την 4η θέση στον πίνακα των πολυτιμότερων εταιρειών της Λεωφόρου Αθηνών. 

Σε μόλις 4,3% υπολογίζεται, παράλληλα, η αναδίπλωση της  Sarantis , η οποία «αντέχει» στην περιοχή των 10,5 ευρώ και εξακολουθεί να δίνει μια απόδοση άνω του 25% για το σύνολο του 2024.

Την ίδια στιγμή, η μετοχή του  Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών  (ΔΑΑ) καταγράφει ελεγχόμενη ζημιά της τάξης του 5% εξαιτίας του πρόσφατου sell off, κατορθώνοντας να διατηρηθεί κοντά στην ευαίσθητη περιοχή των 8 ευρώ.

Από την πλευρά της, η μετοχή της Helleniq Energy  βρίσκεται μία «ανάσα» από τα 7 ευρώ, έχοντας να διανύσει μια απόσταση μόλις 5,4%, προκειμένου να ανακτήσει την τιμή της προηγούμενης Πέμπτη, δηλαδή τα 7,3 ευρώ.

Στην περιοχή του 5% προσδιορίζεται και η αναδίπλωση για τη μετοχή του ΟΠΑΠ ο οποίος εν πολλοίς έχει αντέξει στις έντονες ρευστοποιήσεις, υπερασπιζόμενος με επιτυχία τα 15 ευρώ, τα οποία μεταφράζονται σε μια χρηματιστηριακή αξία 5,5 δισ. ευρώ.

Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε τη μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή, η οποία απολαμβάνοντας την «προστασία» από το πρόσφατο deal με τους Άραβες και την επικείμενη δημόσια προσφορά στα 20 ευρώ/μετοχή, σημειώνει πτώση μόλις 1% σε σχέση με το κλείσιμο της 1ης Αυγούστου, διατηρούμενη άνω του κρίσιμου ορίου των 19 ευρώ.

Η ΔΕΗ  τέλος, η οποία μόλις χθες ανακοίνωσε τα οικονομικά μεγέθη του α’ εξαμήνου, βρίσκει τα κατάλληλα στηρίγματα και υπερβαίνει εκ νέου τα 11 ευρώ, γεφυρώνοντας στο -4% την απόσταση από τα προ-sell off επίπεδα.

Οι μετοχές με την μικρότερη απόσταση από την προ-sell off περίοδο:  
Τέρνα Ενεργειακή  -1,0%
ΟΤΕ -2,9%
ΔΕΗ -4,1%
Σαράντης -4,3%
Helleniq Energy -5,4%
OΠΑΠ -5,5%
ΔΑΑ -5,9%

Πηγή:Naftemporiki.gr

 


 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία