BACK TO
TOP
Χρηματιστήριο

Αισιοδοξία επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές μετά την ομιλία Πάουελ

Μικρές ανοδικές τάσεις παρουσιάζουν σήμερα 27/8 οι μετοχικές αξίες στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, στον απόηχο της ομιλίας του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ στη συνάντηση των κεντρικών τραπεζιτών στο Jackson Hole την Παρασκευή, ο οποίος επιβεβαίωσε της προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου

Jerome-Powell-e1673376511394-768x616__1_

23
0

To ενδιαφέρον, πλέον, αναλυτών, διαχειριστών κεφαλαίων και επενδυτών επικεντρώνεται στο μέγεθος της πρώτης νομισματικής χαλάρωσης από τη FED

Στην Ευρώπη, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) της Γερμανίας μειώθηκε κατά 0,1% το δεύτερο τρίμηνο του 2024 σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ανέφερε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της χώρας Destatis στην τελική της έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα Τρίτη.

Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ διορθωμένο ως προς τις τιμές αυξήθηκε κατά 0,3% ενώ παρέμεινε αμετάβλητο σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο του 2023.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο εμφανίζει άνοδο κατά 0,43%, στο Παρίσι ο βασικός δείκτης παρουσιάζει οριακά κέρδη σε ποσοστό 0,11%, στη Μαδρίτη ο κύριος δείκτης κινείται υψηλότερα κατά 0,38%, το Μιλάνο ενισχύεται σε ποσοστό 0,64% ενώ, στο Λονδίνο ο σημειώνει κέρδη κατά 0,36%.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με συναλλαγές αξίας στα ίδια επίπεδα των 60-70εκατ. Ευρώ, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε γύρω από τις 1430 μονάδες παρουσιάζοντας οριακές μεταβολές.

ΟΜΟΛΟΓΑ

Σημαντική αύξηση εμφανίζουν σήμερα οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού, δείκτης αναφοράς της ευρωζώνης, κινείται ανοδικά κατά 4 μονάδες βάσης, στο 2,29%. Παράλληλα, η απόδοση του 10ετούς γαλλικού ομολόγου ενισχύεται κατά 6 μονάδες βάσης, στο 3,01%. Στο μεταξύ, η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου κινείται υψηλότερα κατά 8 bps στο 3,67%, του αντίστοιχου Ισπανικού τίτλου ενισχύεται κατά 6 μονάδες βάσης, στο 3,10% και της Πορτογαλίας κυμαίνεται στο 2,88%, με αύξηση κατά 6 μονάδες βάσης ενώ, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού εμφανίζει αύξηση κατά 5 μονάδες βάσης, στο 3,32%.

ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ – ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ

Σε πτωτική πορεία βρίσκονται, έως αυτή την ώρα, οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, αφού αυξήθηκαν κατά 7% περίπου στις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις, λόγω των ανησυχιών από τις στρατιωτικές επιθέσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Χεσμπολάχ στον Λίβανο που απειλούν με ευρύτερη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή  η οποία ενδέχεται να διαταράξει την προσφορά.

Το αμερικανικό αργό εμφανίζει απώλειες κατά 0,66%, στα 76,87 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με αντίστοιχη πτώση 0,59%, βρίσκεται στα $ 81,03.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει οριακές διακυμάνσεις έναντι του ευρώ, της βρετανικής λίρας και του γιεν. Η ισοτιμία του με το ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται στο 1,1156 δολ./ευρώ ενώ με το ιαπωνικό βρίσκεται στα 144,54 γιεν/δολ.

Μικρές πτωτικές τάσεις παρουσιάζει ο χρυσός, με τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου να δια-πραγματεύονται, στα 2548,10 δολ./ουγκιά. Επίσης, απώλειες καταγράφει και το ασήμι, που υποχωρεί κοντά στα 30 δολάρια ανά ουγκιά.

Πηγή:Ertnews.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία