BACK TO
TOP
Χρηματιστήριο

Βαριές απώλειες για το αργό πετρέλαιο μετά το τριήμερο ράλι

Με βαριές απώλειες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι τιμές του αργού καθώς οι ανησυχίες ότι η βραδύτερη οικονομική ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Κίνα θα οδηγήσει σε υποχώρηση της ζήτησης επέστρεψαν δριμύτερες μετά από ένα τριήμερο ανοδικό ξέσπασμα που οδήγησε τις τιμές σε άλμα άνω του 7%.

CGriMLC55czVCJnLmYo96F-1200-80_2

51
0

Ειδικότερα, το αμερικανικό WTI κατρακύλησε 1,89 δολ. ή 2,4% και έκλεισε στα 75,53 δολ. το βαρέλι. Το Brent στο μεταξύ, έχασε 1,88 δολ. ή 2,3% και υποχώρησε στα 79,55 δολ. το βαρέλι. 

Η ένταση στη Μέση Ανατολή και η αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης της ανατολικής Λιβύης να "παγώσει" την πετρελαϊκή παραγωγή οδήγησαν σε ένα ανοδικό ξέσπασμα τις τιμές, επισκιάζοντας τις προηγούμενης ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης. Η ανατολική κυβέρνηση που εδρεύει στη Βεγγάζη ανακοίνωσε περίπτωση ανωτέρας βίας [force majeure] σε όλα τα πετρελαϊκά πεδία και υποδομές στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης της με την κυβέρνηση που εδρεύει στην Τρίπολη για τον έλεγχο της κεντρικής τράπεζας της χώρας. Η κίνηση αυτή οδήγησε σε νέο άλμα τις τιμές τη Δευτέρα. 

Οι ανησυχίες για τις προοπτικές της ζήτησης επανήλθαν σήμερα στο προσκήνιο μετά και την απόφαση της Goldman Sachs να αναθεωρήσει καθοδικά τις προβλέψεις της για τις τιμές στο Brent το 2025, επικαλούμενη την επιβράδυνση της ζήτησης στην Κίνα. Η τράπεζα μείωσε κατά 5 δολ. το εύρος για τις τιμές στα 70 δολ. με 85 δολ. το βαρέλι και τη μέση πρόβλεψη στα 77 δολ. από 82 δολ. το βαρέλι. 

Πηγή:Capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία