BACK TO
TOP
Χρηματιστήριο

Πότε θα «σπάσει» τα στενά όρια διακύμανσης το χρηματιστήριο

Μπορεί χθες να καταγράφηκε μια μικρή αύξηση του συναλλακτικού τζίρου, αλλά η εικόνα στο Χρηματιστήριο Αθηνών παραμένει υποτονική, με τους επενδυτές να μην επιδεικνύουν διάθεση ανάληψης επιπλέον ρίσκου.

xrimatistirio-768x513-1_2

13
0

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ημερήσια αξία των συναλλαγών παραμένει κάτω του μίνιμουμ στόχου των 100 εκατ. ευρώ για οκτώ συνεχόμενες συνεδριάσεις. Κι αυτό εύλογα δεν επιτρέπει την εκδήλωση μιας πειστικής ανοδικής κίνησης.

Κάπως έτσι, εδώ και δύο εβδομάδες ο Γενικός Δείκτης «βολοδέρνει» σ’ ένα στενό εύρος διακυμάνσεων μεταξύ 1.425 και 1.437 μονάδων, μην παίρνοντας την απόφαση διάσπασης των πρώτων αντιστάσεων των 1.440 μονάδων.

Τα εταιρικά αποτελέσματα του α’ εξαμήνου, αν και παρέχουν την ευκαιρία για επιλεκτικές τοποθετήσεις στο πλαίσιο ενός άτυπου rotation, προς το παρόν δεν δείχνουν ικανά να αλλάξουν τη βραχυπρόθεσμη τάση της ελληνικής αγοράς.

 Γι’ αυτόν τον λόγο, οι περισσότεροι αναλυτές φαίνεται ότι «ποντάρουν» στον Σεπτέμβριο, ο οποίος βρίθει εξελίξεων και ειδήσεων. Από τις ετυμηγορίες των Moody’s και DBRS έως τις εκτιμώμενες μειώσεις επιτοκίων σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Βέβαια, μην ξεχνάμε ότι, ενόσω ο Αύγουστος ετοιμάζεται να μας αποχαιρετήσει με αρνητικό πρόσημο (-3,5% η μέχρι στιγμής πτώση), η προϊστορία δείχνει ότι ο Σεπτέμβριος δεν είναι και ο καλύτερος δυνατός μήνας για την αγορά.

Όλα, φυσικά, θα αποδειχθούν στην πράξη, αν και η εν εξελίξει «bull market» της Αθήνας φαίνεται ότι έχει ακόμα αντοχές, αν λάβουμε υπόψη τις ελκυστικές αποτιμήσεις αλλά και τις επιχειρηματικές ζυμώσεις. 

Ας σημειωθεί ότι σήμερα η αγορά περιμένει τα οικονομικά αποτελέσματα των Helleniq Energy και Austriacard για το α’ εξάμηνο, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθεί και η Motor Oil, η οποία χθες ανακοίνωσε τα δικά της μεγέθη, λίγο πριν την αυριανή διαγραφή από τον MSCI Standard Greece.

Στροφή στη Nvidia

Στο εξωτερικό, τώρα, η προσοχή στρέφεται στη Nvidia, η οποία χθες παρουσίασε ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα για το β’ τρίμηνο του 2024, τα οποία όμως δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις ομολογουμένως υψηλές προσδοκίες των επενδυτών.

 Έτσι, μετά το χθεσινό αρνητικό κλείσιμο, το οποίο έβαλε φρένο στα διαδοχικά ρεκόρ του Dow Jones, τα προσυμβόλαια στη Wall Street δείχνουν νέα πτώση στη σημερινή συνεδρίαση, με τον Nasdaq να δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις.

Πηγή:Naftemporiki

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία