BACK TO
TOP
Χρηματιστήριο

Σε πολύ μικρό εύρος οι διακυμάνσεις του Δείκτη στη Λεωφόρο Αθηνών

Στην τελευταία συνεδρίαση ενός «κόκκινου» Αυγούστου εισέρχεται σήμερα (30/8) το Χρηματιστήριο Αθηνών, με όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στην αναδιάρθρωση των δεικτών του MSCI.

xrimatistirio-768x513-1_3

30
0

Συγκεκριμένα, το απόγευμα θα λάβει χώρα το καθιερωμένο rebalancing, με τη μετοχή της Motor Oil να τίθεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, λόγω της διαγραφής από τον MSCI Standard Greece και την προσθήκη στον MSCI Small Cap.

Αυτή η εξέλιξη αναμένεται να επιφέρει εκτόξευση των συναλλαγών στις τελικές δημοπρασίες, γεγονός το οποίο εκτιμάται ότι θα ανεβάσει κατακόρυφα τον «ταλαιπωρημένο» και καθηλωμένο τζίρο των ημερήσιων συναλλαγών.

Μετά τη διαγραφή της Motor Oil, στον βασικό δείκτη του MSCI θα απομείνουν εννέα ελληνικές μετοχές. Πρόκειται για τις εξής: Εθνική, Eurobank, Πειραιώς, Metlen, Alpha, ΟΠΑΠ, Jumbo, ΟΤΕ και ΔΕΗ.

Πέραν του rebalancing, στο επίκεντρο της προσοχής τίθενται και τα οικονομικά αποτελέσματα του α’ εξαμήνου, με τις Helleniq Energy και Austriacard να επιβεβαιώνουν με τη σειρά τους το θετικό momentum στο πεδίο της κερδοφορίας.

Σήμερα, μετά το τέλος της συνεδρίασης, σε ανακοίνωση των εξαμηνιαίων μεγεθών θα προβεί και η διοίκηση της Intralot.

Παρ’ όλα αυτά, το κλίμα στην ελληνική αγορά παραμένει υποτονικό, με την ημερήσια αξία των συναλλαγών να διατηρείται κάτω του μίνιμουμ στόχου των 100 εκατ. ευρώ για εννέα διαδοχικές συνεδριάσεις.

Η απουσία διάθεσης για την ανάληψη περιττού ρίσκου είναι κάτι παραπάνω από διάχυτη, με τον Γενικό Δείκτη εδώ και δύο εβδομάδες να βρίσκεται εγκλωβισμένος σ’ ένα στενό εύρος διακυμάνσεων μόλις 12 μονάδων (1.425 έως 1.437 μονάδες.

Και μπορεί να έχει υπάρξει μια πειστική ανάκαμψη από το sell off της 5ης Αυγούστου, όταν ο Γ.Δ. βούτηξε στις 1.341 μονάδες, αλλά ο Αύγουστος αναμένεται να μας αποχαιρετήσει με αθροιστικές απώλειες της τάξης του 3,5%, με την πτώση στην τρέχουσα εβδομάδα να καθορίζεται στο -0,4%.

Στάση αναμονής στο εξωτερικό

Στο εξωτερικό, τώρα, οι επενδυτές περιμένουν τα κρίσιμα στοιχεία της Ευρωζώνης για τον πληθωρισμό του Αυγούστου, αλλά και για τον δείκτη της ανεργίας, με αποτέλεσμα τα προσυμβόλαια του Stoxx 600 να καταγράφουν οριακές μεταβολές. Υπενθυμίζεται ότι ο DAX στη Φρανκφούρτη φιγουράρει σε ιστορικά υψηλά (18.912 μονάδες).

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπου ο Dow Jones χθες βράδυ «χτύπησε» νέο ρεκόρ, τα futures της Wall Street προμηνύουν ένα σταθεροποιητικό ξεκίνημα στη σημερινή συνεδρίαση, με το βλέμμα των traders να στρέφεται στα στοιχεία για τις τιμές ειδών προσωπικής κατανάλωσης.

Πηγή:Naftemporiki

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία