BACK TO
TOP
Χρηματιστήριο

Ανθεκτική εικόνα στο Χρηματιστήριο Αθηνών παρά τις ρευστοποιήσεις

Μπορεί το διεθνές επενδυτικό κλίμα να μην είναι το καλύτερο δυνατό, αλλά ομολογουμένως το Χρηματιστήριο Αθηνών παρουσιάζει μια σχετικά ανθεκτική εικόνα, με τους traders να αντιστέκονται στη σειρήνα των έντονων ρευστοποιήσεων.

xrimatistirio-768x513-1_6

17
0

Ενδεικτική ήταν η χθεσινή συνεδρίαση, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε μόλις κατά 0,7%, υπερασπιζόμενος τις 1.430 μονάδες και παραμένοντας σε απόσταση… βολής από τον βραχυπρόθεσμο στόχο των 1.450 μονάδων.

Βέβαια, είναι σαφές ότι ο Σεπτέμβριος θα έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα, καθώς πρόκειται για έναν μήνα υψηλής μεταβλητότητας και αστάθειας. Κι αυτό δεν αφορά μόνο την Αθήνα, αλλά και τα διεθνή χρηματιστήρια.

Για σήμερα, δεν αποκλείεται να υπάρξουν επιλεκτικές τοποθετήσεις σε μετοχές, οι οποίες παράγουν «ειδήσεις», ενώ αναμφίβολα η προσοχή στρέφεται και στις τράπεζες, οι οποίες χθες βράδυ αναβαθμίστηκαν από τον οίκο αξιολόγησης Fitch.

Αύριο βράδυ, στο μεταξύ, ο DBRS θα δημοσιεύσει το καθιερωμένο report για την ελληνική οικονομία, ενώ την επόμενη Παρασκευή είναι το κρίσιμο ραντεβού με τον Moody’s, ο οποίος είναι ο τελευταίος rate agency που διατηρεί το ελληνικό ομόλογο σε μη επενδυτική βαθμίδα.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τα εταιρικά μεγέθη του α’ εξαμήνου αλλά και τις εκτιμώμενες μειώσεις επιτοκίων από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες, αναμένεται να διαμορφώσουν το περιβάλλον δραστηριοποίησης των επενδυτών για τις επόμενες εβδομάδες.

Οι ΗΠΑ στο επίκεντρο

Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε τις εξελίξεις στο μέτωπο της αμερικανικής οικονομίας, οι οποίες επηρεάζουν καθοριστικά το σύνολο των αγορών. Τα στοιχεία για την αγορά εργασίας θεωρούνται άκρως σημαντικά για την επενδυτική ψυχολογία, καθώς συνδέονται άμεσα με τα σενάρια περί «ανώμαλης προσγείωσης».

Σήμερα θα γίνει γνωστός ο αριθμός των νέων αιτήσεων είσπραξης επιδόματος ανεργίας, ενώ αύριο ακολουθούν τα στοιχεία για τον αριθμό των νέων θέσεων εργασίας. Κι όλα αυτά στον απόηχο της αδύναμης μεταποιητικής δραστηριότητας, η οποία θεωρείται η ραχοκοκαλιά του αμερικανικού ΑΕΠ.

Πηγή:Naftemporiki.gr 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία