BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 8 μηνών ο "μαύρος χρυσός"

Το πετρέλαιο καταγράφει έντονες διακυμάνσεις καθώς στην αγορά επικρατούν αντίρροποι άνεμοι.

Πετρελαιο_2

27
0

Σε χαμηλό 8μήνου κινείται τη Δευτέρα το πετρέλαιο, καθώς οι φόβοι για ύφεση στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον κορυφαίο καταναλωτή  πετρελαίου στον κόσμο, αντιστάθμισαν τις ανησυχίες ότι η κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή μπορεί να επηρεάσει τις προμήθειες.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent σημείωσαν πτώση κατά 0,40% στα 76,49 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου των ΗΠΑ West Texas Intermediate ήταν στα 73,13 δολάρια το βαρέλι, μειωμένα κατά 0,56%.

Οι τιμές υποστηρίχθηκαν το τελευταίο διάστημα από την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, μετά και τις δολοφονίες του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε, και του Φουάντ Σουκρ , ανώτατου στρατιωτικού διοικητή της λιβανικής ένοπλης ομάδας Χεζμπολάχ.

«Εάν αυτή η σύγκρουση ενταθεί, οι εξαγωγές αργού μπορεί να επηρεαστούν», ανέφεραν σε σημείωμα οι αναλυτές της ANZ.

Αστάθεια στο πετρέλαιο

Παρά τις ανησυχίες για κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή, το Brent και το WTI υποχώρησαν περισσότερο από 3% για να διαμορφωθούν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο την Παρασκευή σε μια ασταθή εβδομάδα. Την περασμένη εβδομάδα, και τα δύο συμβόλαια σημείωσαν την τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών τους, καταγράφοντας το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο πτωτικό σερί από τον Νοέμβριο.

Οι τιμές του πετρελαίου δέχονται πιέσεις από τον φόβο ύφεσης των ΗΠΑ, αλλά και μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ+ να εμμείνει στο σχέδιό του να καταργήσει σταδιακά τις εθελοντικές περικοπές παραγωγής από τον Οκτώβριο.

Η αγορά ανέμενε ότι το πετρελαϊκό καρτέλ θα καθυστερούσε τη σταδιακή κατάργηση των εθελοντικών περικοπών παραγωγής πέραν του τρίτου τριμήνου, ανέφεραν οι αναλυτές της ANZ.

Έρευνα του Reuters έδειξε την Παρασκευή ότι η παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ αυξήθηκε τον Ιούλιο παρά τις περικοπές παραγωγής από τον όμιλο.

Πηγή:Οικονομικός Ταχυδρόμος

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία