BACK TO
TOP
Πολιτικές

Πρόταση μομφής από την αντιπολίτευση κατά της γαλλικής κυβέρνησης

Η γαλλική κυβέρνηση πιθανόν να βρεθεί αντιμέτωπη με την πρόταση μομφής που κατέθεσε η Αριστερά και έγινε παραδεκτή από το προεδρείο της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.

c1d7f1768f9f4e9ca21d66212fc5773e

20
1

Το βήμα αυτό είναι το πρώτο από μία σειρά διαδικασιών που χρειάζονται για να περάσει η πρόταση μομφής, κάτι αρκετά δύσκολο καθώς απαιτούνται τα δύο τρίτα της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και Γερουσίας.

Το προεδρείο της Εθνοσυνέλευσης ενέκρινε το πρώτο αυτό βήμα με 12 ψήφους έναντι 10.

Η Λεπέν κατήγγειλε την κίνηση της Αριστερά ως κίνηση που θέλει να ρίξει στάχτη στα μάτια των Γάλλων

Η Ανυπότακτη Γαλλία του Μελανσόν κάνει λόγο για μια πρώτη νίκη και καλεί σε κινητοποιήσεις στις 21 Σεπτεμβρίου.

Το κείμενο που ζητούσε την κατάθεση πρόταση μομφής κατά του Μακρόν είχε τις υπογραφές όλων των βουλευτών της Αριστεράς και κάποιους βουλευτές των οικολόγων και του κομμουνιστικού κόμματος.

«Κήρυξη πολέμου στους θεσμούς μας»

Ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής της ΚΟ του Μακρόν «Μαζί για τη Γαλλία», Γκαμπριέλ Ατάλ, δήλωσε στη συνεδρίαση του προεδρείου της Εθνοσυνέλευσης ότι «αυτή η πρόταση και αυτή η συζήτηση ήταν μια κήρυξη πολέμου στους θεσμούς μας», χαρακτηρίζοντας τους συντάκτες της ως «παράγοντες μόνιμης αποσταθεροποίησης», όπως μεταδίδει η Le Monde.

Η Λεπέν κατήγγειλε την κίνηση της Αριστερά ως κίνηση που θέλει να ρίξει στάχτη στα μάτια των Γάλλων για «να προσπαθήσει να κάνει τον κόσμο να ξεχάσει τους πολλούς συμβιβασμούς με τον Μακρόν» προαναγγέλλοντας έτσι εμμέσως ότι δεν θα υπερψηφίσει την πρόταση μομφής.

Η απόφαση του Γάλλου προέδρου να διορίσει στη θέση του πρωθυπουργού τον Μισέλ Μπαρνιέ που προέρχεται από το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων – που τερμάτισε τέταρτο στις βουλευτικές εκλογές – προκάλεσε την οργή της συμμαχίας του Νέου Λαϊκού Μετώπου που ήταν ο νικητής των εκλογών.

Κάνοντας λόγο για πραξικόπημα το μεγαλύτερο κόμμα της συμμαχίας, η Ανυπότακτη Γαλλία, κάλεσε σε κινητοποιήσεις ενάντια στον Μακρόν και προχώρησε σε κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες.

Τι θα κάνει η Λεπέν

Το κόμμα της Λεπέν από την άλλη φάνηκε ικανοποιημένο από την επιλογή του Μπαρνιέ στη θέση του πρωθυπουργού, καθώς οι απόψεις του σγκλίνουν με αυτές της Ακροδεξιάς στα ζητήματα της μετανάστευσης και της ασφάλειας.

Όπως αναφέραμε η έγκριση από το προεδρείο της πρότασης μομφής είναι μόνο το πρώτο βήμα μιας μακράς διαδικασίας.

Τη σειρά τώρα έχει η Επιτροπή Νομικών για να αποφασίσει επί της πρότασης. Εάν επικυρώσει την πρόταση, όπως αναφέρει η Le Monde, η Εθνοσυνέλευση μπορεί να την εγκρίνει με πλειοψηφία δύο τρίτων εντός δεκαπενθημέρου.

Το όριο αυτό όμως δεν μπορεί να το επιτύχει μόνο του ούτε το Νέο Λαϊκό Μέτωπο ούτε η Ακροδεξιά του Εθνικού Συναγερμού, που ήδη φαίνεται από τις δηλώσεις της Λεπέν ότι δεν θα υπερψηφίσει.

Πηγή:In.gr

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

17-09-2024 21:26Ισμήνη Κουτσάκη

Πολύ εξαιρετικοί χαιρετισμοί Για όλες τις ανάγκες βοήθειάς σας ή χρειάζεστε ένα δάνειο Απλά ελάτε σε επαφή. ΣΟΦΙΑ ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΓΛΙΥ Και δεν θα απογοητευτείτε. Με αυτή την υπέροχη γυναίκα ΣΟΦΙΑ ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΓΛΙΥ Έλαβα δάνειο 50.000 € Ονομάζομαι Ισμήνη Κουτσάκη, είμαι αγρότης. Είναι μια καλόκαρδη γυναίκα που σέβεται πάντα τις υποχρεώσεις της. Είναι μια γυναίκα του λόγου της, και ευχαριστώ πολύ τον Θεό μου που τον έβαλα στο δρόμο μου. Πάντα θα τον ευχαριστώ για όλα. Θα του είμαι πάντα ευγνώμων. Για περισσότερες πληροφορίες Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email στη διεύθυνση: koutsakiismini88@gmail.com Ή επικοινωνήστε με τον ίδιο τον δανειστή στη διεύθυνση: sofia070177@gmail.com Εάν δεν χρειάζεστε δάνειο Μπορείτε να ενημερώσετε τις οικογένειές σας, τα αδέρφια σας, τους φίλους σας. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία