BACK TO
TOP
Πολιτικές

«Σήμα» από την Λαγκάρντ για μείωση επιτοκίων της ΕΚΤ τον Οκτώβριο

Η Christine Lagarde δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα γίνεται όλο και πιο αισιόδοξη ότι θα μπορέσει να θέσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό και ότι αναμένεται να το λάβει αυτό υπόψη στη συνεδρίαση του Οκτωβρίου.

2023-03-23T162910Z_1758268983_RC213Z9QV790_RTRMADP_5_GLOBAL-CENBANK-RATES-1024x683-1024x683_4

17
0

Τα σχόλια της προέδρου προς τους νομοθέτες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα αποτελούν την ισχυρότερη μέχρι στιγμής νύξη της προέδρου της ΕΚΤ για μια τρίτη μείωση επιτοκίων νωρίτερα από ότι υπολογιζόταν μέχρι τώρα.

«Ο πληθωρισμός ενδέχεται να αυξηθεί προσωρινά το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, αλλά οι τελευταίες εξελίξεις ενισχύουν την πεποίθησή μας ότι ο πληθωρισμός θα επιστρέψει στον στόχο εγκαίρως», δήλωσε η Lagarde. «Θα το λάβουμε αυτό υπόψη στην επόμενη συνεδρίαση της νομισματικής μας πολιτικής τον Οκτώβριο», πρόσθεσε. Εξάλλου, η ίδια δήλωσε ότι η οικονομία αντιμετωπίζει αντίξοες συνθήκες.

Τα στοιχήματα των traders αυξήθηκαν ελαφρώς υπέρ μιας μείωσης των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης τον Οκτώβριο, ανερχόμενα πλέον στο 85% για την πιθανότητα μιας τέτοιας κίνησης.

Τα τελευταία στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή, σήμερα, έδειξαν επιβράδυνση στην Ιταλία και τη Γερμανία, στο 0,8% στην πρώτη και το 1,8% στη δεύτερη, ενώ και την Παρακευή τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την Ισπανία και τη Γαλλία έδειξαν αποκλιμάκωση κάτω του 2%. 

Οι παρατηρήσεις της Lagarde είναι οι πρώτες μετά τις επιχειρηματικές έρευνες της S&P Global την περασμένη εβδομάδα, οι οποίες αποκάλυψαν ότι η οικονομία των χωρών της Ευρωζώνης είναι πολύ πιο ασθενής από ότι αναμενόταν. Αυτό ώθησε τις αγορές να αυξήσουν τα στοιχήματα για μια δεύτερη συνεχόμενη μείωση του κόστους δανεισμού στις 17 Οκτωβρίου.

Πηγή:Moneyreview.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία