BACK TO
TOP
Πολιτικές

Σχέδιο για αυτόματη απόδοση του ΦΠΑ επί της συναλλαγής

Σχέδιο με το οποίο ο προσδιορισμός, η βεβαίωση και η είσπραξη του ΦΠΑ θα πραγματοποιείται αυτόματα επεξεργάζεται η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

aade3_9

45
0

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της για το διάστημα 2025-2029 προβλέπεται πως η διαδικασία αυτή θα συμβαίνει αυτόματα  για το ψηφιακό τέλους συναλλαγών, σε πρώτη φάση, και των φόρων μεταβίβασης ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων σε επόμενες φάσεις από τη Φορολογική Διοίκηση τη στιγμή της πραγματοποίησης της κάθε συναλλαγής επί της οποίας οι συγκεκριμένοι φόροι επιβάλλονται. 

Προϋπόθεση, βεβαίως, για να εφαρμοστεί το σχέδιο αυτό είναι όλες πλέον οι συναλλαγές που υπόκεινται σε ΦΠΑ και λοιπούς φόρους συναλλαγών να γίνονται υποχρεωτικά με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών. 

Με αυτό τον τρόπο, θα εισπράττει άμεσα, πολύ νωρίτερα από ό,τι τώρα, όλους τους φόρους που επιβαρύνουν τις πάσης φύσεως συναλλαγές των πολιτών

Η εφαρμογή του φιλόδοξου αυτού σχεδίου προαναγγέλλεται στο νέο Στρατηγικό Σχέδιο της ΑΑΔΕ, για την περίοδο 2025-2029, το οποίο τέθηκε πρόσφατα σε δημόσια διαβούλευση. Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, μια από τις πιο σημαντικές δράσεις που προγραμματίζει η Ανεξάρτητη Αρχή για την περίοδο αυτή είναι ο προσδιορισμός, ο καταλογισμός και η είσπραξη του φόρου σε πραγματικό χρόνο μέσω της χρήσης ψηφιακών εφαρμογών (my Data, myProperty, διασύνδεση ταμειακών με POS).

 Πηγή:Capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία