BACK TO
TOP
Πολιτικές

Καθ' οδόν περιορισμοί από τη Ρωσία στις εισαγωγές ευρωπαϊκού κρέατος

Η Ρωσία απειλεί να βάλει περιορισμούς στις εισαγωγές κρέατος από την ΕΕ.

Καθ' οδόν περιορισμοί από τη Ρωσία στις εισαγωγές ευρωπαϊκού κρέατος

3
0
Σύμφωνα με τον επικεφαλή της ρωσικής υπηρεσίας υγειονομικού ελέγχου Rosselkhoznadzor κ. Σεργκέι Ντάνκβερτ, συνεχίζεται ο εντοπισμός περιπτώσεων «χρησιμοποίησης πρώτων υλών από τρίτες χώρες σε έτοιμα προϊόντα κρέατος, τα οποία οι παραγωγοί της ΕΕ στέλνουν στη Ρωσία, καθώς και πρώτων υλών από ευρωπαϊκές εταιρείες, που δεν έχουν πιστοποιηθεί για προμήθεια στην τελωνιακή ένωση»

Οι Ρώσοι ειδικοί έχουν επανειλημμένα ανακαλύψει σε ευρωπαϊκά προϊόντα κρέας πουλερικών από την Ταϊλάνδη. Υπάρχουν και περιπτώσεις με τέτοια συστατικά στοιχεία έτοιμων προϊόντων από χώρες, όπως το Πακιστάν και το Ιράν.

Η Rosselkhoznadzor έχει επανειλημμένα ζητήσει από τους ευρωπαίους ομόλογούς της να ξεκαθαρίσουν τη λίστα των προμηθευτών στη Ρωσία και να αποκλείσουν από αυτήν όσους παραβιάζουν τους ισχύοντες κανόνες. Ωστόσο οι ατελείωτες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρώσων και ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων βαίνουν άκαρπες, παρά τις μεγαλόστομες δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΕ ότι θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

Την περασμένη βδομάδα στις Βρυξέλλες διεξήχθησαν νέες διαβουλεύσεις εκπροσώπων της Rosselkhoznadzor και των αντίστοιχων υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία των καταναλωτών και για το εμπόριο. «Δυστυχώς, και πάλι δεν έγινε δυνατή η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των δύο μερών για κάτι το συγκεκριμένο», αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού οργανισμού.

Στη Ρωσία ακόμα θυμούνται το «σκάνδαλο της διοξίνης» του περασμένου έτους. Τότε η Μόσχα είχε απαγορεύσει την εισαγωγή κρέατος μολυσμένου με διοξίνη από τη Γερμανία. Μετά τη διοξίνη της Γερμανίας εντοπίστηκε επίσης σε προϊόντα από το Βέλγιο και την Ιρλανδία. Τέλος, απαγορεύσεις κατά καιρούς επιβαλλόταν και στα επικίνδυνα αλιευτικά προϊόντα από τη Νορβηγία και τα κράτη της Βαλτικής

Πηγή: Interfax
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία