BACK TO
TOP
Πρόσωπα

Έφυγε από τη ζωή ο Ν. Αντώνογλου, θλίψη στην οικογένεια των γεωπόνων

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών, ο Νίκος Αντώνογλου, πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και για χρόνια πρόεδρος των ιδιωτών γεωπόνων – μελετητών (ΠΟΣΕΓ).

111_9_2

20
6

Άνθρωπος με βαθιά καλλιέργεια και αγωνιστής, όπως αναφέρεται σε μια προσωπογραφία της Agrenda τον Ιούνιο του 2017, την εποχή που οι περισσότεροι αντάλλασσαν τη συμμετοχή τους στην εξέγερση του Πολυτεχνείου (μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής) με δημόσια αξιώματα, εκείνος επέλεγε να ασκήσει αθόρυβα την επιστήμη του, ως γεωπόνος και να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στον δύσκολο στίβο των αγροτικών επιχειρήσεων. 
Ο Νίκος Αντώνογλου γεννήθηκε το 1949. Ήταν απόφοιτος της Ανώτατης Γεωπονικής Σχολής Αθηνών και εργάσθηκε για χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας, μελετητής με έδρα την Αθήνα. Ασχολήθηκε με θερμοκηπιακές καλλιέργειες την περίοδο 1985-1995, ενώ είχε εδαφολογικό εργαστήριο από το 1995 έως το 2005. Συμμετείχε ενεργά στα γεγονότα του Πολυτεχνείου και μετά την Μεταπολίτευση εξελέγη μέλος του ΔΣ του Συλλόγου των φοιτητών. Διετέλεσε μέλος πολλών γεωτεχνικών οργανώσεων.
Το Μάιο του 2016 και μέχρι την αποχώρηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιούλιο του 2019, ανέλαβε γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αντικαθιστώντας σ’ εκείνη τη φάση τον Νίκο Στουπή, στενό μέχρι τότε συνεργάτη του υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου.

Δήλωση Β.Αποστόλου για την απώλεια του Νίκου Αντώνογλου:

Ο Νίκος Αντώνογλου ήταν άοκνος αγωνιστής, άξιος επιστήμονας και ένας αριστερός που ακολούθησε με συνέπεια τα ιδανικά του σε όλη του τη ζωή.

Είχα την τύχη να συνεργαστούμε στην Υπουργική μου θητεία όταν υπηρέτησε δίπλα μου ως Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης &Τροφίμων.

Θρηνώ για την απώλεια του υπέροχου ανθρώπου και πολύτιμου συνεργάτη.

Η Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικων Δημόσιων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ) εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράσταση, στην οικογένεια του εκλεκτού συναδέλφου και τέως Γενικού Γραμματέα του Υπ.Α.Α.Τ. Νίκου Αντώνογλου, για τον ξαφνικό και απρόσμενο χαμό του.

Ο Στ. Αραχωβίτης για την απώλεια του Νίκου Αντώνογλου:

Ο Νίκος Αντώνογλου έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω ως παρακαταθήκη την πενηντάχρονη αταλάντευτη δράση του για τις ανθρωπιστικές αξίες της Αριστεράς προς την πρόοδο της κοινωνίας.
Ήταν ο Εκπρόσωπός της Ανώτατης Γεωπονικής Σχολής Αθηνών στη Συντονιστική Επιτροπή της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, με διαρκή δράση στο συνδικαλιστικό κίνημα και στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας αλλά και με την έμπρακτη ολόπλευρη στήριξη της πρώτης μεταπολιτευτικής Κυβέρνησης της Αριστεράς από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Χαρακτήρας ήπιος, εργατικός, υπομονετικός, υπερασπιστής του διαλόγου και συνάμα συγκαταβατικός και καλοπροαίρετος. Η προσωπική του στάση ήταν ο καλύτερος πρεσβευτής των ιδεών της συντροφικότητας και του ήθους που βρίσκονται πέρα και πάνω από τη στράτευση αλλά αποτελούν φάρο και παράδειγμα για την κοινωνική αλλαγή και τη πρόοδο.
Καλό σου ταξίδι σύντροφε Νίκο.

Την θλίψη του εξέφρασαν και τα  τα μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επαγγελματιών Γεωπόνων

Ο εκλιπών υπήρξε ο εμπνευστής και ο πρώτος Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας, ενώ παράλληλα υπήρξε εξέχον μέλος της οικογένειας των Γεωπόνων με έντονη πολιτική και συνδικαλιστική παρουσία. Θα τον θυμόμαστε πάντα για την πολύτιμη προσφορά του στην επιστήμη και την συμμετοχή του στα κοινά.

 


 

 

 

Σχόλια (6)
Προσθήκη σχολίου

05-08-2021 08:34ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Συλλυπητήρια στους οικείους. Η μνήμη του ορόσημο για την πορεία του κλάδου των Γεωπόνων ελεύθερων επαγγελματιών._

Απάντηση

04-08-2021 22:27Αριστειδης Μελας

Καλό παράδεισο θείε.

Απάντηση

04-08-2021 21:25Βαγγελης Τσαρτσαλης

Καλο ταξιδι Νικο,σ ευχαριστουμε για οσα εκανες για ολους μας

Απάντηση

04-08-2021 21:23ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΣΑΤΗΡΗΣ

Φίλε και σύντροφε Νίκο Καλό Ταξίδι! Μεγάλη η λύπη για την απώλεια ενός συντρόφου αλλά πάνω απ'όλα ενός φίλου. Η στεναχώρια είναι πιο μεγάλη γιατί είχε πολλά να προσφέρει ακόμα ο Νίκος. Θα συνεχίσουμε στα βήματα του με πίστη υπομονή και χαμόγελο. Τα συλληπητήρια μου στην οικογένεια του ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον αναπάψει. Βασίλης Τσατήρης Πρόεδρος Συλλόγου Γεωπόνων Εκπαιδευτικών Ελλάδας

Απάντηση

04-08-2021 15:00Θεοδώρα Α. Γεωργιαδου

Εύχομαι ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του. Σε δύσκολες υπηρεσιακες στιγμές έδωσε άμεσα λύσεις σε αδιέξοδες καταστάσεις. Παράδειγμα απλοτητας ταπείνωσης, ανθρωπιάς. Καλό ταξίδι, καλό παράδεισο να έχεις.!

Απάντηση

03-08-2021 16:45Φίλιππος Νίκας

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει. Γεωπόνος, μελετητής, γνώστης του αντικειμένου, ένας από τους λίγους συνδικαλιστές που γνώριζαν τα γεωπονικά θέματα, πονούσε για τον αγροτη και την αγροτική παραγωγή. Από τους πρωτοπόρους για να σπάσει το απόστημα του ΟΣΔΕ, με μηνύσεις εναντίον του Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία