BACK TO
TOP
Πρόσωπα

Στόχος του νέου προέδρου του ΣΕΒ η τόνωση της επιχειρηματικότητας

Με ένα καθαρό αποτέλεσμα και ποσοστό που του δίνει ισχυρή παρακαταθήκη, από χθες ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ. Η εκλογή του κ. Θεοδωρόπουλου στέλνει σαφές μήνυμα συνέχειας για το σύνδεσμο, κάτι που φρόντισε να υπογραμμίσει και ο ίδιος στην πρώτη του δήλωση σημειώνοντας ότι ο ίδιος υπηρετεί επί 21 χρόνια το ΣΕΒ ως ενεργό μέλος στο ΔΣ, ενώ τα τελευταία 12 χρόνια ήταν αντιπρόεδρος με την ευθύνη των εργασιακών. Στην ίδια δήλωση ο κ. Θεοδωρόπουλος έκανε λόγο για "ευθύνη να συνεχίσουμε την πολύ επιτυχημένη πορεία του Συνδέσμου μας" δίνοντας το στίγμα ότι η επόμενη μέρα συνδέεται άμεσα με τα όσα έχει επιτύχει μέχρι τώρα ο ΣΕΒ.

THEODOROPOULOS_2

62
1

Στην πρώτη αυτή δήλωση πάντως ο κ. Θεοδωρόπουλος έστειλε ένα ακόμη μήνυμα θέτοντας ως πρώτο στόχο της θητείας του "την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας προς όφελος των εργαζομένων, των επιχειρήσεων, των μελών και της ελληνικής οικονομίας συνολικά". Στα εργασιακά θέματα, είχε αναφερθεί με έμφαση κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, μεταξύ άλλων υποστηρίζοντας την ανάγκη για επανέναρξη των συλλογικών διαπραγματεύσεων. 

Σημειώνεται ότι ο νέος πρόεδρος που συγκέντρωσε 424 ψήφους (76%) έναντι 133 της συνυποψήφιάς του, Ι. Τσέτη, προέκυψε από μια διαδικασία στην οποία σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχής.

Όπως έχει προαναγγείλει ο νέος πρόεδρος, η κ. Ράνια Αικατερινάρη θα αναλάβει τη θέση της προέδρου της εκτελεστικής επιτροπής, η οποία θα συγκροτηθεί με απόφαση του Δ.Σ.  και θα έχει γνωμοδοτικό ρόλο σε όλα τα θέματα που ανήκουν στην αρμοδιότητα του προέδρου. Ο κ. Θεοδωρόπουλος θα πλαισιωθεί από τρεις αντιπροέδρους τους κ. Ευτύχη Βασιλάκη (Aegean) Ανδρέα Σιάμισιη (Helleniq Energy) και Ράνια Αικατερινάρη (ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ).

Νέα γενική γραμματέας θα είναι η Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου (Τιτάν) ενώ ταμίας θα παραμείνει ο κ. Μάρκος Βερέμης (Upstream).

Απαντήσεις και από Δ. Παπαλεξόπουλο

Στα αξιοσημείωτα της χθεσινής διαδικασίας και η τελευταία δήλωση του απερχόμενου πρόεδρου Δ. Παπαλεξόπουλου, ο οποίος απάντησε με σαφήνεια στην κριτική που διατυπώθηκε το τελευταίο διάστημα για το Σύνδεσμο, τονίζοντας ότι σήμερα ο ΣΕΒ είναι μεγαλύτερος και πιο δυνατός. "Έχει περισσότερα μέλη, περισσότερους τομείς δράσεις και μεγαλύτερο αποτύπωμα σε κρίσιμες διαστάσεις της οικονομικής ζωής. Ο ΣΕΒ είναι στον πυρήνα του ένας ανεξάρτητος, ανοιχτός, πολυσυλλεκτικός οργανισμός, με διαρκή ανανέωση προσώπων και ιδεών" τόνισε ο κ. Παπαλεξόπουλος ο οποίος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είχε αποφύγει να τοποθετηθεί για τα σχετικά ζητήματα που τέθηκαν κυρίως από την κ. Τσέτη. 

Δ.Σ. 

Ως προς το ΔΣ από τις χθεσινές εκλογές προέκυψαν πέντε νέα μέλη η κ. Φιλίππα Μιχάλη (NN Ασφαλιστική), ο κ. Μενέλαος Τασόπουλος (Παπουτσάνης), ο κ. Νικόλαος Καυκάς (Καυκάς)ο κ.  Κυριάκος Σαμπατακάκης (Accenture) και ο κ. Βαγγέλης Χρυσάφης (Metlen).

Επανεξελέγησαν οι: Πέγκυ Αντωνάκου (Google), Καλλίνικος Καλλίνικος (Goldair Cargo), Νάγια Καλογεράκη (Coca Cola), Ιωάννης Καραγιάννης (Olympia Group), Πάνος Κυριακόπουλος (Χρυσός Οδηγός), Αριστοτέλης Παντελιάδης (ΜΕΤΡΟ), Γιώργος Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ), Θεόδωρος Τρύφων (Elpen), Βασίλης Ψάλτης (Alpha bank).

Από το Δ.Σ. αποχωρούν εκτός από τον κ. Παπαλεξόπουλο, ο πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής Ε. Βιδάλης, ο αντιπρόεδρος Ι. Γιώτης, ο αντιπρόεδρος Ε. Μυτιληναίος, η γενική γραμματέας κ. Ι. Τσέτη, η Α. Τζίκα και ο Μ. Τσαμάζ (μέλη).

Σημειώνεται ότι στο ΔΣ μετέχουν ως μη αιρετά μέλη και οι πρόεδροι των περιφερειακών συνδέσμων. 

Τέλος να αναφερθεί ότι στις χθεσινές εκλογές δεν κατάφεραν να εκλεγούν οι Κ. Βαμβακάς, Δ. Γιαννακόπουλος, Π. Γραβουνιώτης, Μ. Κοίλιαρη, Ε. Κουτσουρέλη, Π. Μντάς, Κ. Νεμπής, Λ. Παπακωνσταντίνου, Μ. Πασχαλίδου, Δ. Σαμαράς.



πηγή: capital.gr

 

 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

19-06-2024 16:59Nasos Pantaziadis

Πολύ δυνατά ονόματα στο νέο ΔΣ, στελέχη όπως πχ ο Παντελιάδης, η Καλογεράκη, η Αντωνάκου, ο Περιστέρης και ο Ψάλτης αποτελούν την αφρόκρεμα των διευθυντικών στελεχών της ελληνικής οικονομίας

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία