BACK TO
TOP

Τράπεζες

φωτογραφικο_υλικο_2

Η Πειραιώς και η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Dimand, ανακοίνωσαν την Τρίτη 25 Ιουνίου, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, τη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας για την ανάπτυξη αστικών χώρων στην Αθήνα και στην περιφέρεια. Η εν λόγω συνεργασία αφορά αρχικά στην υλοποίηση τεσσάρων έργων ανάπτυξης ακινήτων, με ενσωμάτωση πράσινων χαρακτηριστικών, εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών και αρχών βιωσιμότητας.

eurobank_phygital_

Η Eurobank Ergasias Services & Holdings SA (Eurobank Holdings) συμβαδίζοντας με τη δέσμευσή της για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, εντάσσεται στη Net-Zero Banking Alliance (NZBA), μια παγκόσμια συμμαχία τραπεζών υπό τον ΟΗΕ.

agenda-suzhthsewn-eurobank-thessalia

Η Eurobank βρίσκεται στο πλευρό του επιχειρηματικού κόσμου της Θεσσαλίας στηρίζοντας την εθνική προσπάθεια για την ανασυγκρότηση του παραγωγικού ιστού της περιοχής μέσω και της βέλτιστης αξιοποίησης όλων των διαθέσιμων αναπτυξιακών πόρων και χρηματοδοτικών εργαλείων.

Christos_Megalou_Reuters_Resbonsible_Business_Europe

Την ανάγκη κινητοποίησης κεφαλαίων για την ενίσχυση της πράσινης ανάπτυξης και την υποστήριξη επενδυτικών σχεδίων επισήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, μιλώντας στο διεθνές συνέδριο «Reuters Responsible Business Europe 2024», που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο στις 11 και 12 Ιουνίου.

trapeza-peiraios_11

Σε συνέχεια της δημοσίευσης των οικονομικών αποτελεσμάτων του 1ου τριμήνου 2024 στις 30 Απριλίου 2024, και μετά από αξιολόγηση των τάσεων και εκτιμήσεων για το έτος, η Piraeus Financial Holdings Α.Ε. («Piraeus») αναβαθμίζει τους χρηματοοικονομικούς της στόχους για το 2024, έναντι εκείνων που δημοσιεύθηκαν στις 14 Φεβρουαρίου 2024, ως ακολούθως:

107262990-1687851380720-gettyimages-1258710140-GERMANY_ECB

Η Λαγκάρντ τόνισε ότι η ΕΚΤ δεν ήταν «εξαρτημένη από τη Fed» όταν αποφάσισε να κάνει την κίνησή της. Οι αγορές παραμένουν ανυπόμονα, με τους επενδυτές να τιμολογούν σε μεγάλο βαθμό τη μείωση του βασικού επιτοκίου καταθέσεων από το υψηλό όλων των εποχών του 4% ήδη από τον επόμενο μήνα, με δύο πιθανές περαιτέρω περικοπές φέτος.

trapeza-pireos-sinergasia

Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων του κλάδου εστίασης, παρέχοντας στα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) τη δυνατότητα κάλυψης των αναγκών ρευστότητας, μέσω του προϊόντος «Πειραιώς Επιχειρείν Ανοικτό POS», με ειδική προσφορά επιτοκίου.

trapeza-pireos-stirizei-epixiriseis

Η Τράπεζα Πειραιώς υπέγραψε με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ) συμφωνία για τη συμμετοχή της στα εγγυοδοτικά εργαλεία του Ταμείου InvestEU, με τη χρήση κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

trapeza-pireos-9o-delphi-forum

Η Τράπεζα Πειραιώς συμμετείχε και φέτος στο 9ο Οικονομικό Forum των Δελφών με ειδική εκδήλωση στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας «EQUALL - Για μια Κοινωνία Ισότιμων Ανθρώπων», το οποίο πρόσφατα συμπλήρωσε 2 χρόνια.

lagarde-lagkarnt-ap

Με σχόλιο για τη σταδιακή αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων ξεκίνησε την τοποθέτησή της στην καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου μετά τη διατήρηση των επιτοκίων σε αμετάβλητο επίπεδο για πέμπτη συνεχόμενη φορά, η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, διαμηνύοντας πως δεν θα υπάρξει καμία προκαταβολική δέσμευση για μείωση του κόστους δανεισμού.

maxresdefault_75

Η Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο της στρατηγικής Eταιρικής Kοινωνικής Yπευθυνότητας που εφαρμόζει, δημιούργησε το πρόγραμμα EQUALL, αναπτύσσοντας δράσεις που συμβάλλουν στη δημιουργία μιας κοινωνίας ισότιμων ανθρώπων.

PEIRAIOS-KENTRIKO

H Tράπεζα Πειραιώς, στηρίζοντας διαχρονικά τον τουριστικό κλάδο, διαθέτει αποκλειστικά για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο «Πειραιώς Hotel Financing», υποστηρίζοντας τις προσπάθειες εκσυγχρονισμού και ενίσχυσης της βιωσιμότητάς τους, με εξειδικευμένες λύσεις.

dianomh-merismatwn-EKT

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα επιτρέψει στις ελληνικές τράπεζες να πραγματοποιήσουν τις πρώτες πληρωμές στους μετόχους τους σε πάνω από μια δεκαετία, καθώς η χώρα βγαίνει από μια επώδυνη αναδιάρθρωση μετά την κρίση, αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το Bloomberg.

ΔΤ_Πειραιως_Αsset_Management_ΑΕΔΑΚ

Συμφωνία συνεργασίας με το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού υπέγραψε η Πειραιώς Αsset Management ΑΕΔΑΚ, στο πλαίσιο της ολιστικής ESG στρατηγικής που υλοποιεί με συνέπεια η εταιρεία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ