BACK TO
TOP
Τράπεζες

Στόχος ενεργοποίησης της Κάρτας του Αγρότη μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου

Εντός του Φεβρουαρίου και μετά το πρώτο μισό του μήνα εκτιμάται πως θα υπογραφούν τα πρώτα μνημόνια συνεργασίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με τις τράπεζες που χρηματοδοτούν την Κάρτα του Αγρότη, με στόχο οι πρώτες φορτίσεις να γίνουν ακόμα και μέσα στον ίδιο μήνα, σε μια προσπάθεια επαναφοράς στους ρυθμούς που ίσχυαν πριν την εκκίνηση της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου της ΚΑΠ, η οποία εγκαινιάστηκε πέρυσι.

POS-1-1024x676__1_

Πέτρος Γκόγκος

72
12

Στόχος ενεργοποίησης της Κάρτας του Αγρότη έως τέλη Φεβρουαρίου,  η φόρτιση κρίνεται στις αιτήσεις eco – schemes

Οι πληροφορίες θέλουν τις τράπεζες να αξιοποιούν τα δεδομένα της βασικής ενίσχυσης έτους 2023 προκειμένου να επιταχύνουν τις διαδικασίες της ενεργοποίησης, ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από τη δυνατότητα φόρτισης της Κάρτας και με τα ποσά που αξιώνουν οι παραγωγοί από τα eco-schemes, όπως γινόταν στο παρελθόν, όσο ακόμα το πρασίνισμα καταβαλλόταν με οριζόντιο τρόπο. 

Υπενθυμίζεται πως η Κάρτα του Αγρότη το 2023 ενεργοποιήθηκε τον Απρίλιο εκείνου του έτους, το 2022 ήταν διαθέσιµη από τις αρχές Φεβρουαρίου, ενώ τα έτη 2021 και 2020 οι φορτίσεις ξεκίνησαν στα µέσα Μαρτίου.

Υπό εξέταση η ενσωμάτωση του νέου πρασινίσματος

Ως προς την έκβαση της υπόθεσης να φορτίσει η Κάρτα του Αγρότη το 2024 και με τα ποσά από τα eco-schemes, οι πληροφορίες από τραπεζικούς κύκλους αναφέρουν αυτό θα κριθεί και από τα αντανακλαστικά που θα επιδείξουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου. Με δεδομένο ότι αυτές τις ημέρες θα είναι ανοιχτή η για την υποβολή αιτήσεων eco-schemes έτους 2023, η έγκαιρη επεξεργασία των δεδομένων από το υπουργείο λειτουργεί ως προϋπόθεση για μια πιθανή ενσωμάτωση των ποσών στην Κάρτα του Αγρότη, ή έστω για μια μερική  προσαύξηση της φόρτισης με βάση τις επιλογές των eco-schemes.

Σε ό,τι αφορά στις αιτήσεις των eco-schemes που με βάση τον προγραμματισμό του υπουργείου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου. Βέβαια κάτι τέτοιο τοποθετεί την πληρωμή του λεγόμενου «νέου πρασινίσματος» από το Μάρτιο για το Πάσχα, δηλαδή το Μάιο, σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ της Agrenda. Πληροφορίες αναφέρουν πως ακόμη υπάρχουν πολλές εκρεμμότητες να κλείσουν οι αγρότες σχετικά με τη δήλωση των eco-schemes και το 10ήμερα δεν θα φτάσει, με αποκλειστική ευθύνη φυσικά των αρμοδίων αρχών που έβγαζαν μέχρι και τα περασμένα Χριστούγεννα τροποποιητικές αποφάσεις, με τελευταία την προσθήκη της επιδότησης δασολίβαδων με 10 ευρώ το στρέμμα, δράση που αφορά τους κτηνοτρόφους.

Αναφορικά με αλλαγές στα eco-schemes, το ΥΠΑΑΤ αναφέρει σε πρόσφατο δελτίο τύπου πως θα επέλθουν οι κατάλληλες τροποποιήσεις για φέτος, ώστε να γίνουν πιο φιλικά στους αγρότες. Όπως έχει γράψει η Agrenda περίπου η µισή έκταση που ενεργοποιεί φέτος επιδοτήσεις έχει δεθεί µέχρι στιγµής µε κάποια δράση eco-scheme, οπότε η κατεύθυνση θα είναι να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη απορρόφηση. 

Σχόλια (12)
Προσθήκη σχολίου

24-01-2024 14:58Μόνος.

Άμα.εισαι.εσυ.αγροτης.φενεσε Με.το.τροπο.που.μιλας.τραβα. Να.μαθης.να.μηλας.

Απάντηση

24-01-2024 13:13ΑΓΡΟΤΗΣ

Ναι μου έφυγε κατάλαβα ότι είσαι βλαμενος

Απάντηση

24-01-2024 13:10Πάτρα.

Φίλε.αγροτη.να.στο.κανο. Πιο.λιανα.εχο.περουσια.στη.αχαια. Είμαι.κτηνοτροφος.μενο.καπου.καπου. Πάτρα.το.καλοκαιρι.παο.καλαβρυτα. Ωραιοοοοοοοοοοοος,

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

24-01-2024 13:01Αγανακτησμενος

Είστε μαζοχες στο ψευτονιους.Παλι θα εκτεθειτε,δεν το βλεπετε;

Απάντηση

24-01-2024 12:32Αχαια

Φίλε.αγροτη.να.σου.λησο.τη.απορια. Εγώ.ειμαι.σαν.τους.γυφτους.η.γηφτη. Έχουν.εδρα.με.λιγα.λογια.ειμαι. Μετακινούμενος.ειμαι.παντου.ενταξει. Σου.εφυγε.η.απορια.

Απάντηση

24-01-2024 12:10Καλάβρυτα.

Φίλε.αγροτη.πιο.ειναι.το.προβλημα.σου.εσενα.

Απάντηση

24-01-2024 11:05ΑΓΡΟΤΗΣ

Ρε φίλε για ποιο λόγο αλλάζεις ονόματα Πάτρα Καλάβρυτα έχεις κάποιο πρόβλημα

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

24-01-2024 10:07Καλαβρυτα

Ρε.λαμογια.δεν.κοιτατε.που.ο.. Κόσμος.υποφερει.η.ομολοφηλια. Σας.μαρανε.μηπος.εισται.καλε.συκα.. Παλιοσκυλα.τα.διαλυσατε.αρε.παπαδοπουλε. Να.δης.τα.χαλια.της.ελλαδας. Γι'αυτό.το.φαγανε.να.κανουν. Μπουρδέλο.την.ελλαδα. Ουστ.στον.αγηρηστοοοοοοοοοοο.

Απάντηση

24-01-2024 09:29Πάτρα.

Καλημέρα.ρε.φιλε.εχουμε.ψρονια. Που.δουλευουμε.για.τα.λαμογια. Τώρα.θα.θα.δουλεψουμε.προσπαθουνε. Με.οποιο.τροπο.μπορουνε.να.βασανησουνε. Τη.νεολαια.ξερουν.οτι.δεν.εχουν. Δουλειά..

Απάντηση

24-01-2024 08:44ΑΓΡΟΤΗΣ

Δεν πάτε στον αγύριστο με της κάρτες τα δάνεια και όλες της παγίδες που βάζετε για να μας κάνετε να δουλεύουμε για εσάς

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία