BACK TO
TOP
Πληρωμές

Ανοιχτοί λογαριασμοί στις ζωοτροφές, διεύρυνση δικαιούχων με διορθωτική

Ανοιχτές υποθέσεις αφήνει πίσω της η πληρωµή του Μέτρου 22 για αγορά ζωοτροφών που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου, αφού εκτός από τις περιπτώσεις των νεοεισερχόµενων και όσων υπέβαλλαν ενστάσεις, χωρίς ενίσχυση έµειναν κλάδοι της εγχώριας κτηνοτροφίας, που αντιµετωπίζουν αντικειµενικό πρόβληµα από τις ανατιµήσεις στις ζωοτροφές.

299044

Πέτρος Γκόγκος

4
41

Ανοιχτοί λογαριασμοί  με την ενίσχυση στις  ζωοτροφές, διεύρυνση  σε νέες κατηγορίες με διορθωτική πληρωμή

Λύση για πολλές περιπτώσεις κτηνοτρόφων οι οποίοι είτε λόγω ελλιπούς προγραμματισμού του μέτρου 22, είτε λόγω επιπλοκών στο πληροφοριακό σύστημα για την υποβολή των αιτήσεων που αποδίδονται στο υπερεπείγον της διαδικασίας πίστωσης, αναζητά πλέον η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Έπειτα από την πληρωμή της Παρασκευής, η οποία μάλιστα καθυστέρησε λίγες ώρες εξαιτίας μιας ασυμφωνίας ανάμεσα στα αρχεία πληρωμής που είχε στη διάθεσή του ο ΟΠΕΚΕΠΕ με εκείνα που απέστειλε η Τράπεζα της Ελλάδος, το τοπίο γύρω από τις εκκρεμότητες ξεκαθάρισε.

Πρώτη στη σειρά μπαίνουν οι νεοεισερχόμενοι αγρότες, οι οποίοι δεν είχαν να εμφανίσουν τζίρο για την περίοδο του 2021. Οι τελευταίες πληροφορίες, αναφέρουν πως για τους νεοεισερχόμενους αγρότες, οι οποίοι δεν είχαν να εμφανίσουν τζίρο για την περίοδο 2020-21, θα υπάρξει «κάτι ξεχωριστό» όπως λένε στην Agrenda υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου. Πράγματι, αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ανακοινωθεί ο τρόπος με τον οποίο θα προχωρήσει το υπουργείο στην κατανομή των ενισχύσεων στις περιπτώσεις αυτών των κτηνοτρόφων, οι οποίοι θα πληρωθούν σε δεύτερο χρόνο, πιθανότατα με όσους κτηνοτρόφους υπέβαλλαν ένσταση και δεν χώρεσαν στην πληρωμή της Παρασκευής. Από τις πρώτες αντιδράσεις μετά την πληρωμή φαίνεται πάντως πως αρκετοί παραγωγοί που ενώ φαίνεται πως πληρούν τις προϋποθέσεις για την ενίσχυση, έχουν δηλαδή κτηνοτροφικό ΚΑΔ, τζίρο άνω των 2.000 ευρώ και όλα όσα προβλέπει η πρόσκληση του Μέτρου 22, η ένδειξη -ελλιπής- στη δήλωσή τους, ακόμα και μετά τις ενστάσεις και τη δεύτερη αξιολόγηση, τους πέταξε εκτός πληρωμής. Αναμένεται και για αυτούς μια ρύθμιση προκειμένου να λάβουν τα ποσά που τους αναλογούν από την ενίσχυση. 

Μεγαλύτερη είναι η πρόκληση για τις διαχειριστικές αρχές, στους κλάδους της κτηνοτροφίας για τους οποίους δεν υπήρξε πρόβλεψη ενίσχυσης στην πρόσκληση του μέτρου 22. Υπάρχει μια μερίδα κτηνοτρόφων που αντιμετωπίζει αντικειμενικό πρόβλημα με το κόστος των ζωοτροφών και η οποία, μάλλον από αμέλεια, δεν εντάχθηκε στον προγραμματισμό του μέτρου 22, σε μια παράβλεψη που έχει προκαλέσει την οργή των παραγωγών του κλάδου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η περίπτωση των εκτροφέων κουνελιών (κονικλοτροφία), οι οποίοι βασίζονται αποκλειστικά στην αγορά έτοιμων ζωοτροφών για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των εκμεταλλεύσεών τους. Την παράληψη αυτή αναγνωρίζει και η ηγεσία του υπουργείου, η οποία καλείται τώρα να βρει τρόπο να χωρέσει στην ενίσχυση ζωοτροφών τους συγκεκριμένους και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ακόμα μια τέτοια περίπτωση, είναι οι εκτροφείς ορνίθων αναπαραγωγής. Οι ορνιθες αναπαραγωγής, αλλιώς πατρογονικά κοπάδια (ή όρνιθες πολλαπλασιασμού), ειναι ωοτόκες και παράγουν αυγά επώασης απ τα οποία εξαρτάται όλη η κρεοπαραγωγός πτηνοτροφεία. Τα αυγά που παράγουν εκκολάπτονται και προκύπτουν οι νεοσσοί μιας ημέρας οι οποίοι έπειτα εκτρέφονται για την παραγωγή κρέατος. Αν και από το πλαίσιο του Μέτρου 22 δεν προκύπτει λόγος εξαίρεσης των παραγωγών αυτών, πολλοί εκτροφείς έμειναν εκτός της ενίσχυσης του Μέτρου 22, υπομέτρου 2, που υποτίθεται πως  αφορούσε όλη την αυγοπαραγωγό και κρεοπαραγωγό πτηνοτροφεία βάσει της προκήρυξης του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης 3540/15-12-22.

Δυσαρέσκεια στις τάξεις των κτηνοτρόφων έχει προκαλέσει και η πρόβλεψη η ενίσχυση του μέτρου 22 να κατευθυνθεί σε όσους παραγωγούς έχουν πρώτο ΚΑΔ κτηνοτροφικό και το εισόδημά τους προέρχεται κυρίως από την κτηνοτροφία. Εν προκειμένω, με δεδομένο ότι οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες σε περιπτώσεις παραγωγών που εξαρτώνται αποκλειστικά από την κτηνοτροφία, φαίνεται πως δεν θα υπάρξει κάποια παρέμβαση.

Αστοχίες στην πληρωμή λένε οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι ΑΜ-Θ

Σε σχετική ανακοίνωσή τους, οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επαναφέρουν το θέμα της ενίσχυσης ζωοτροφών, μιλώντας για αστοχίες στην πληρωμή και συνολικά για νέες και παλιές εκκρεμότητες.

Η σχετική επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ.

Ως εκπρόσωποι των κτηνοτροφικών συλλόγων της ΑΜ-Θ κάναμε τεράστια υπομονή και δεν προχωρήσαμε σε καμία παρέμβαση, μετά την ανακοίνωση των δικαιούχων και των απορριπτέων του μέτρου 22, που έχει στόχο την ενίσχυση των κτηνοτρόφων λόγω της μεγάλης  και  παρατεταμένης  αύξησης  της  τιμής  των ζωοτροφών.

Διαπιστώσαμε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην επιλεξιμότητα πολλών συναδέλφων, οι οποίοι από πραγματικοί δικαιούχοι της ενίσχυσης με βάση την ΚΥΑ που εσείς υπογράψατε, παρουσιάστηκαν ως απορριπτέοι.

Σας δώσαμε το περιθώριο να δώσετε εσείς λύση στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, κατά την πρώτη επεξεργασία των αιτήσεων.

Με αυτό τον τρόπο θα είχατε και το πολιτικό όφελος της όλης διαδικασίας.

Δυστυχώς όμως αποδείχθηκε γι’ ακόμα μία φορά, σε σχέση με τη συνέπεια και τη στόχευση των πληρωμών, ότι ενώ στον τομέα αυτό αγωνίζεσθε μόνοι σας, καταφέρνετε να έρχεστε συνεχώς δεύτεροι!

Από την αρχή της προκήρυξης του μέτρου και με βάση τις προτάσεις που όλοι οι κτηνοτροφικοί φορείς της χώρας σας αποστείλαμε, διαφωνήσαμε με την πρότασή σας.

Μικρό το κονδύλι που εγκρίθηκε σε σχέση με το μεγάλο πρόβλημα που προσπαθεί ν’ ανασχέσει, αλλά και τον πολύ κόσμο που προσπαθεί να καλύψει.

Ταυτόχρονα ο άδικος τρόπος κατανομής των ποσών ενίσχυσης σε κλίμακες αριθμού ζώων και όχι ανά ζώο, δείχνει το πόσο άσχετοι με την κτηνοτροφία, είναι αυτοί που πρότειναν αλλά και αυτοί που ενέκριναν την πρόταση αυτή.

Δεν υπάρχει οικονομία κλίμακας στη σίτιση των ζώων κύριε υπουργέ. Όλα στη διαδικασία αυτή είναι αναλογικά από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο ζώο, ασχέτως αριθμού ζώων!

Όσο για τα φίλτρα σε ακαθάριστα έσοδα και ΚΑΔ, θα είχαν αξία αν κι αυτά ήταν αναλογικά και λάμβαναν υπόψη παραμέτρους, όπως είναι η πραγματική μορφή της κάθε εκτροφής, το είδος και η παραγωγική κατεύθυνση των ζώων, η περιοχή που εδρεύει η εκτροφή, οι νεοεισερχόμενοι στην κτηνοτροφία και η ανωτέρα βία σε σχέση με τον εκτροφέα και το ζωικό κεφάλαιο.

Ατυχώς τα παραπάνω έγιναν αποσπασματικά ή καθόλου.

Το μόνο που καταφέρατε να σώσετε προς τιμήν σας, έστω και με καθυστέρηση, ήταν το ακατάσχετο της ενίσχυσης, το οποίο ατυχώς δεν είχε προβλεφθεί απ’ την αρχή.

Δυστυχώς όμως χάσατε το timing που λέμε και στα χωριά μας, αφού η καθυστερημένη καταβολή της ενίσχυσης, αφαίρεσε μεγάλο μέρος της αγοραστικής της αξίας, σε σχέση με τις τιμές των ζωοτροφών της περιόδου παραγωγής τους και της παρούσης χειμερινής περιόδου.

Διαπιστώσαμετα προβλήματα που προέκυψαν στην πράξη, δηλαδή στην πληρωμή των δικαιούχων του μέτρου 22.

Αυτό που καταφέρατε πριν την πληρωμή με τη δεύτερη επεξεργασία στις 30/1 ήταν τελικά ν’ απορρίψετε μερικούς ακόμα κτηνοτρόφους, οι οποίοι κατά την πρώτη διαλογή ήταν δικαιούχοι, με το αιτιολογικό της μη πολλαπλής συμμόρφωσής τους το 2021, όπως ενημερωθήκαμε από συναδέλφους οι οποίοι δεν είχαν γνώση αυτής της εκκρεμότητας και δεν ήταν σε επιτόπιο έλεγχο την περίοδο αυτή!

Ταυτόχρονα λόγω του τέλους της περιόδου ενστάσεων, πριν τον επανέλεγχο, οι συνάδελφοι αυτοί δεν είχαν τη δυνατότητα της ένστασης, για να επιβεβαιώσουν αν τελικά αυτό ισχύει!

Οι ενστάσεις των κτηνοτρόφων που από την αρχή ήταν απορριπτέοι, δεν έγιναν δεκτές και αυτοί δεν πληρώθηκαν.

Η λογική της ένστασης σε ένα αυτόματο σύστημα, χωρίς τη δυνατότητα κατάθεσης των δικαιολογητικών που αποδεικνύουν το δίκαιο του ενιστάμενου, δυστυχώς φαίνεται ότι δεν έχει καμία αξία.

Για να υπάρξει δικαιοσύνη και για να πληρωθούν οι κτηνοτρόφοι που είναι πραγματικά δικαιούχοι, με βάση την ΚΥΑ που εσείς αποφασίσατε, προχωρήστε άμεσα στην εξέταση των δικαιολογητικών των ενστάσεων.

Αναθέστε στα τοπικά υποκαταστήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ να παραλάβουν ηλεκτρονικά τα δικαιολογητικά αυτά και προχωρήστε τη διαδικασία της άμεσης πληρωμής όσων δικαιωθούν.

Αν το είχατε κάνει αυτό αμέσως μετά την πρώτη επεξεργασία, οι συνάδελφοι που πληρούσαν τους όρους της ΚΥΑ θα είχαν ήδη πληρωθεί.

Ανάμεσα σε αυτούς θα πρέπει να είναι και όλοι όσοι έκαναν αιτήσεις και αυτό δε διαπιστώνεται στο σύστημα, με αποδεικτικά από τους διεκπεραιωτές των αιτήσεων.

Εισάγετε χωρίς εισοδηματικά κριτήρια στους δικαιούχους και όσους κτηνοτρόφους ξεκίνησαν την κτηνοτροφική τους δραστηριότητα από το 2020 μέχρι και αυτούς που δήλωσαν ζωικό κεφάλαιο στο ΟΣΔΕ του 2022.

Τέλος προχωρήστε στην  πληρωμή τους για το μέτρο 22, αλλά και των κτηνοτρόφων που με βάση τις ΚΥΑ που το ΥΠΑΑΤ αποφάσισε, έχει μείνει σε εκκρεμότητα η πληρωμή τους.

Αναφερόμαστε στο κορονοβοήθημα των αιγοπροβατοτρόφων του 2020 και στους δικαιούχους του 2% επί του τζίρου για το 2022.

Όπου χρειάζεται και σε αυτές τις περιπτώσεις, ζητήστε τα δικαιολογητικά που σας ικανοποιούν,  προχωρήστε στη διαδικασία της εξέτασης των δικαιολογητικών αυτών και πληρώστε όσους είναι πραγματικά δικαιούχοι.

Ελάτε στη θέση των κτηνοτρόφων, που ενώ πληρούν όλες τις προϋποθέσεις που εσείς ως υπουργείο θέσατε για την πληρωμή τους, βρίσκονται στο αδιέξοδο να μην μπορούν να βρουν το δίκιο τους, επειδή το σύστημα έχει αστοχίες και ταυτόχρονα εσείς δεν κάνετε το αυτονόητο.

ΥΓ Ξεχάσατε να πληρώσετε τους κτηνοτρόφους που είναι στο πρόγραμμα των αυτόχθονων φυλών. Αν υπάρχει κι εκεί πρόβλημα με τη συμβατότητα των συστημάτων σας, δοκιμάστε τον κλασσικό χειρωνακτικό τρόπο επεξεργασίας. Δεν είναι υποτιμητικό να καταφέρνεις να λύνεις προβλήματα με τον κάθε νόμιμο τρόπο.

Άλλωστε όπως μας μεταφέρουν φίλοι που είναι μέσα στα πράγματα «στο αρνάκι, στο σεξ και στον ΟΠΕΚΕΠΕ, αν δε βάλεις  χέρι, το αποτέλεσμα δεν είναι ποτέ  ικανοποιητικό».

 

Με εκτίμηση

 

ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ  Α.Μ-Θ.

  • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ.Κ.ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ ΤΗΛ.6972896984
  • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ.ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ ΤΗΛ.6932759101
  • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΤΗΛ.6932855153
  • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΗΛ.6972409960
  • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν.ΞΑΝΘΗΣ ΤΗΛ.6972316281
  • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ. ΙΑΣΜΟΥ ΤΗΛ.6936924070
  • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΤΗΛ.6973036466
  • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΘΡΑΚΩΝ ΑΜΝΟΣ ΤΗΛ.6944830414
  • ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΡΙΑΝΩΝ ΤΗΛ.6973305775
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΗΛ. 6942454831».


Σχετική ανακοίνωση του ΣΕΚ αναφέρει τα εξής:
«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, πάνω από 10.000 κτηνοτρόφοι απ΄ όλα τα μέρη της Ελλάδας έμειναν εκτός πληρωμής από την έκτακτη στήριξη για τις ζωοτροφές. Παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις μας για τους κινδύνους αποκλεισμού κτηνοτρόφων από την συγκεκριμένη ενίσχυση για διάφορους λόγους, η πραγματοποίηση της πληρωμής επιβεβαίωσε τους φόβους μας.

Δεν είναι μόνο ότι αποκλείονται κτηνοτρόφοι που παρότι πληρούν τα κριτήρια δεν πληρώθηκαν για διάφορους λόγους (διαφορά στον βασικό ΚΑΔ, άλλη γεωργική δραστηριότητα παρουσίασε μεγαλύτερο τζίρο έστω και 1 ευρώ, νεοεισερχόμενοι στον κλάδο, ζώα  που μεταβιβάστηκαν κλπ). Υπάρχουν και κτηνοτρόφοι που αποκλείονται για άγνωστους λόγους ενώ διαθέτουν τον απαιτούμενο τζίρο.

Σαν Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας επισημαίνουμε ότι πρέπει να καλυφθούν με την ενίσχυση όσοι κτηνοτρόφοι έμειναν εκτός πληρωμής.

Είχαμε από την πρώτη στιγμή όμως επισημάνει, ότι η συγκεκριμένη ενίσχυση των 89 εκατ ευρώ, δεν είναι αρκετή για να βοηθήσει την βιωσιμότητα των κτηνοτρόφων. Ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία, ένα χρόνο μετά τις αρχικές συζητήσεις για ενίσχυση της κτηνοτροφίας, απαιτείται επί πλέον ενίσχυση 160 εκατ. ευρώ και ζητάμε από το Υπουργείο να ανταποκριθεί σε αυτό το αίτημα. Όσο καθυστερεί η ενίσχυση χρονικά, τόσο οι ανάγκες και οι δυσκολίες μεγαλώνουν.

Η συνέχιση της σφαγής ζωικού κεφαλαίου, το κλείσιμο πολλών κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, είναι γεγονότα που απαιτούν άμεσα μέτρα ΤΩΡΑ. Δεν είναι μόνο το κόστος των ζωοτροφών, είναι και το κόστος της ενέργειας, είναι και η χαμηλή τιμή που απολαμβάνουν στα προϊόντα τους (γάλα-κρέας) ενώ αυτή φτάνει πανάκριβα στο ράφι, είναι και η υπερχρέωση των παραγωγών σε μια οικονομική κρίση για την οποία δεν είναι υπεύθυνοι.

Ο πιο αδύνατος κρίκος στην διατροφική αλυσίδα είναι η πρωτογενής τομέας. Είναι όμως ο πιο σημαντικός, γιατί ούτε η μεταποίηση, ούτε η εμπορία μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτόν. Άρα είναι και αυτός που στην κρίση πρέπει να προστατευθεί και να ενισχυθεί. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ.



Σχόλια (41)
Προσθήκη σχολίου

20-02-2023 04:35Marek Walter

Χρειάζεστε επείγουσα προσφορά για ένα γρήγορο δάνειο σε όλη την Ευρώπη γράψτε μας τώρα αυτή είναι μια εταιρεία δανείου εγγεγραμμένη στο Υπουργείο Οικονομικών γράψτε μας τώρα: Marekwalter35@gmail.com

Απάντηση

17-02-2023 10:23αγροτισσα

Mε τις αιτήσεις που λόγω προβλήματος της εφαρμογής που μας πέταγε συνεχώς έξω και έδειχναν εσφαλμένα οριστικοποιημένες ενώ τελικά δεν τις οριστικοποίησε ποτέ και έμειναν πρόχειρες;Tι θα γίνει με αυτές τις ενστασεις;Θα αποδεχθούν ότι η εφαρμογή ήταν προβληματική; Οι κτηνοτρόφοι ήταν δικαιούχοι και δεν πληρώθηκαν γιατί οι αιτήσεις τους έμειναν πρόχειρες. Δεν είναι άδικό;

Απάντηση

15-02-2023 19:17Basilhs

Δώστε σε όλους τους κτηνοτρόφους....

Απάντηση

09-02-2023 17:31GENERAL LEE

ΡΕ ΠΑΛΙΟΠΑΠΑΡΑΔΑΤΖΗΔΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΛΩΦΥΛΛΑΔΑΣ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ ΠΟΥ ΜΑΧΕΤΑΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ¨,ΟΥΤΕ ΦΩΝΗ ΟΥΤΕ ΑΚΡΟΑΣΗ ΤΩΡΑ,ΜΟΝΟ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΑ.

Απάντηση

09-02-2023 10:39Ντεληγιαννης

Πληρώστε.βρε.λαμογια.τους.κτηνοτροφους

Απάντηση

08-02-2023 18:38Γιωργος Παπαχρηστος

Γιατί μας βάζετε να κάνουμε ενστάσεις χωρίς να ελέγξετε τα στοιχεία του Άρτεμις ενώ δεν μπορείς να δώσεις τα παραστατικά που αποδεικνύουν ότι οι σφαγές ήταν 104000 και οχι 36000 που υπάρχουν περασμένα στο συστημα σε αυτές τις περιπτώσεις τι γινεται;

Απάντηση

08-02-2023 16:58...

Μαθαμε τιποτα αν η ανστασεισ θα πληροθουν?

Απάντηση

08-02-2023 12:45Εμμανουήλ

Άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει.

Απάντηση

08-02-2023 10:12Δαμιανός

θα σας παρακαλούσα να κάνετε πραγματικά ρεπορτάζ... και όχι να κάνετε δελτία τύπου!!! εμείς σας εμπιστευομαστε για την ενημέρωση μας !!!!!

Απάντηση

07-02-2023 17:18Σ Π

Απαράδεκτη συμπεριφορά προς κτηνοτροφ να μπει ως απαιτουμενο στη β αξιολογηση αιτιο πολαπλης συμορφωσης ...Αποτελεσμα να πετάξει εκτος το σύστημα αρκετούς συναδέλφους 40 χρονια στο επάγγελμα τέτοια ξεφτίλα δεν ειδα ...Ντροπη...

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Προϊόντα Εμπορεύματα