BACK TO
TOP
Πληρωμές

Τμηματικά η πληρωμή συνδεδεμένων, αγωνίες ως την Μεγάλη Πέμπτη

Με τις συνδεδεμένες ενισχύσεις φαίνεται να αρχίζουν πιθανότατα οι πασχαλινές πληρωμές των αγροτών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με την εικόνα να ξεκαθαρίζει όσο πλησιάζει η Μεγάλη Εβδομάδα και μαζί να αναπτερώνονται και οι ελπίδες της ανάστασης.

sindedemenes-agrotwn-pasxa

Γιάννης Πανάγος

23424
79

Τμηματική η πληρωμή των συνδεδεμένων ενισχύσεων, πιθανή μια πρώτη πίστωση ανήμερα του Λαζάρου 

Προς το παρόν οι δείκτες συνεχίζουν να δείχνουν Μεγάλη Εβδομάδα, με κάποιες πληροφορίες να φέρνουν την πρώτη πίστωση αργά το βράδυ της Παρασκευής, έως και ανήμερα του Λαζάρου.

Σ’ αυτή την περίπτωση, η ειδική του βάμβακος – ελέω Θεσσαλίας- μάλλον φαίνεται να προηγείται (μέχρι το βράδυ της Παρασκευής) και να ακολουθούν το σκληρό σιτάρι, η βιομηχανική ντομάτα, το ρύζι και οι σπόροι σποράς. Με βάση τις μέχρι στιγμής ενδείξεις, οι πληρωμές των συνδεδεμένων ενισχύσεων του πρώτου κύματος θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης. Κι αυτό με την ελπίδα να αρχίσουν στη συνέχεια και να ολοκληρωθούν ως τη Μεγάλη Πέμπτη οι πληρωμές ύψους 425 εκατ. ευρώ στα λεγόμενα οικοσχήματα (eco-schemes).

Όπως έχει γράψει αρκετές φορές το Agronews, στα οικοσχήματα τα πράγματα είναι πολύ πιο σύνθετα σε σχέση με τις συνδεδεμένες, καθώς το ποσό που προκύπτει από τα αιτήματα των αγροτών υπερβαίνουν το ένα δισεκ. ευρώ, δηλαδή είναι διπλάσια από το διαθέσιμο κονδύλι.

Μια πρώτη ένδειξη είναι ότι η περικοπή δεν θα είναι οριζόντια και θα προφυλαχθούν οι παραγωγοί που προέβησαν σε σοβαρή δαπάνη για να στηρίξουν την επιλογή τους (π.χ. κομφούζιο). Αντίθετα, μεγάλο «μαχαίρι» φαίνεται να πέφτει στα βιολογικά (διατήρηση), για τα οποία, πολλοί είναι αυτοί που έχουν πεισθεί πλέον ότι… μπάζουν από παντού.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το φύλλο 962 της Agrenda

 

Άρον Άρον πλήρωσον αὐτόν!

Πληρωμές να είναι και ότι νάνε και σε όσους πάνε, φαίνεται να σκέφτονται κάποιοι από τους έχοντες ρόλο σ’ αυτή την υπόθεση, όσο περνούν οι μέρες και η επεξεργασία των στοιχείων δεν αποδίδει τα δέοντα.

Μετά τις αμφιβολίες για την ικανότητα ολοκλήρωσης των πληρωμών πριν το Πάσχα για όλους τους αγρότες και την πίεση που ασκείται πανταχόθεν λόγω της σοβαρής έλλειψης ρευστότητας στον αγροτικό χώρο, το μήνυμα που φαίνεται να επικρατεί είναι… πληρωμές  Άρον Άρον.

Έτσι, ενώ δεν έχουν βγει δείγμα ελέγχων, οι «μάγειροι των υπογείων» παροτρείνουν κρίσιμους κρίκους του μηχανισμού του ΟΠΕΚΕΠΕ να πληρώσουν χωρίς δείγμα ελέγχων, αφήνοντας έξω αρκετούς παραγωγούς και οι τιμές ενίσχυσης των συνδεμένων να βγουν με ότι δήλωσε ο καθένας. Επομένως, οι σωστοί παραγωγοί χαμένοι.

Όταν είδαν μάλιστα ότι οι έλεγχοι ήταν στην εγκύκλιο, έπεισαν τη διοίκηση να την αλλάξει (βλέπε σχετικό ρεπορτάζ). Έτσι την Τρίτη, στα καλά καθούμενα ή μάλλον Άρον Άρον,  η εγκύκλιος των  πληρωμών άλλαξε από το γραφείο διοίκησης και μάλιστα κάτω από τον παραπλανητικό τίτλο ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ, που σηματοδοτεί… ήλθαμε παιδιά πάλι στα παλιά. 

Το ανησυχητικό είναι ότι ενώ τα προηγούμενα δύο χρόνια χωρίς σύμβουλο εσωτερικά στον ΟΠΕΚΕΠΕ αντιδρούσαν όλοι και ήθελαν εντέλλεσθε για μια μικρή πληρωμή, τώρα επικρατεί σιγή ιχθύος από τους τότε αντιδρώντες που καταπίνουν… το Βόδι χωρίς επιτόπιους  ελέγχους.

Την σιγουριά της μη αντίδρασης την ενθαρρύνει όπως όλα δείχνουν η επιστροφή  των παλαιών μαγείρων που διαβεβαιώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι σε λίγο καιρό θα απαλλάξει ολοκληρωτικά τη διαχείριση των πληρωμών από το gov.gr.

Όμως το πρόβλημα είναι μεγάλο για τους αγρότες  και δεν θα πρέπει να αφήνει αδιάφορο κανέναν από τους φέροντες την πολιτική ευθύνη του θέματος.

Σχόλια (79)
Προσθήκη σχολίου

30-04-2024 13:46προσφορά αγροτικού δανείου

γεια Είμαστε ένας οργανισμός που προσφέρει δάνεια σε άτομα που χρειάζονται προσωπική επένδυση με ποσοστό 2%. Το ποσό κυμαίνεται από 2000 Ευρώ έως 800.000 Ευρώ Είμαι γρήγορος και δίκαιος. E-mail επικοινωνίας: thristinatsonkova@gmail.com

Απάντηση

30-04-2024 13:46 Παροχή δανείου σε ιδιωτη

γεια Είμαστε ένας οργανισμός που προσφέρει δάνεια σε άτομα που χρειάζονται προσωπική επένδυση με ποσοστό 2%. Το ποσό κυμαίνεται από 2000 Ευρώ έως 800.000 Ευρώ Είμαι γρήγορος και δίκαιος. E-mail επικοινωνίας: thristinatsonkova@gmail.com

Απάντηση

30-04-2024 13:46 Παροχή δανείου σε ιδιωτη

γεια Είμαστε ένας οργανισμός που προσφέρει δάνεια σε άτομα που χρειάζονται προσωπική επένδυση με ποσοστό 2%. Το ποσό κυμαίνεται από 2000 Ευρώ έως 800.000 Ευρώ Είμαι γρήγορος και δίκαιος. E-mail επικοινωνίας: thristinatsonkova@gmail.com

Απάντηση

26-04-2024 19:34Χαρης

Ότι παίρνετε μίζες εσείς που γράφετε τία ειδήσεις είναι γνωστό. Φαμω την παναγία σας άχρηστοι

Απάντηση

26-04-2024 19:23Γιώργος Βόλος

Ποτέ ξανά οσδε όλα μαύρα από εδώ και πέρα

Απάντηση

25-04-2024 13:47ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα τού χρόνου δεν κάνω οσδε και τελείωσε τό πανηγύρι δεν θα πληρώνω εγώ κανένα κερατά ούτε τό γραφείο ούτε ελγα και στα αρχιδια μόυ σας γράφω νεο δημοκράτες

Απάντηση

25-04-2024 12:14Μπαμπης

κλασικά η γαμημενη σελιδα σας διαδίδει ψεύτικες ειδήσεις

Απάντηση

25-04-2024 11:23ΑΓΡΟΤΗΣ 2000

"ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ"...ΕΤΣΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ...ΦΑΤΕ ΝΔ. ΦΑΤΕ 41%. ΚΑΥΣΙΜΑ, ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ, ΦΑΡΜΑΚΑ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ. ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ, ΜΗ ΚΑΛΥΠΤΟΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΑΠΟ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ ΣΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ, ΣΥΜΠΗΡΥΝΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ, ΚΕΡΑΣΙΑ. ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ. ΜΑΣ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ,ΟΙ ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΚΑΙ Η ΔΕΗ. ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΤΟ ΑΥΤΑΚΙ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΓΙΟΥΧΑ...ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΔ...ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ.

Απάντηση

25-04-2024 07:52Μιχάλης Παρανέστι

Σε μία περιοχή σαν την δική μου όπου η Νέα Δημοκρατία παραδοσιακά είχε ποσοστά πολύ μεγάλα, ακούω τους συναδέλφους να λένε: Βελόπουλο κ γαμηστε τον Μητσοτάκη..

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (3)

24-04-2024 23:38Ο ιμιτασιον

Σαρακατσάνος να μου γράψει την διεύθυνση του για να δει πόσο γλυκα μιλάω και για τον καλυνηχτισω από κοντά . Κοψτα μαλακα δεν σου χρειάζονται ,εαν είχες αρχι@@@ θα έγραφες στον Σαρακατσάνο ,όχι ως Σαρακατσάνος σε εμένα Ρε αρχιδομαλ@@@ λες να μην καταλαβαινω ,τι σου περνάει η ιδέα ρε ζωαδιο ότι ψαχνομαι ? πόσο γέλοιο ΑΝΔΡΙΚΕΛΟ είσαι ρε ΞΕΥΤΗΛΑ . Η πρόταση μου υσχυει πάντως να σε καλυνηχτισω ΞΕΥΤΗΛΑ .

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Προϊόντα Εμπορεύματα