BACK TO
TOP
Πληρωμές

Σε ΦΕΚ τα ποσά στήριξης για Παρακάρλια, καθοδόν η πίστωση 43 εκατ. ευρώ

Σε τροχιά πληρωμής βρίσκεται το έκτακτο πακέτο στήριξης ύψους 43.082.500 ευρώ μετά την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ (Β’, 3028) που αφορά τόσο τα 119.000 πλημμυρισμένα στρέμματα στα Παρακάρλια χωριά αλλά και συνολικά τους πληγέντες από τις θεομηνίες του Σεπτεμβρίου (Daniel – Elias) όσο και τους πυρόπληκτους αγροτοκτηνοτρόφους του καλοκαιριού 2023. Αρμόδιος φορέας για τη χορήγηση της ενίσχυσης της παρούσας, ορίζεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

emporeymata_parakarlia_site

6046
9

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης η σχετική πληρωμή τοποθετείται στις 31 Μαΐου. 

Ενδεικτικά, τα ποσά στήριξης σε πλυμμηρόπληκτους Σεπτεμβρίου 2023 και πυρόπληκτους Καλοκαιριού 2023 σύμφωνα με την υπουργική απόφαση του Λευτέρη Αυγενάκη ανέρχονται σε:

  • Για το σκληρό σιτάρι σε 83,2 ευρώ/στρέμμα
  • Για το βαμβάκι σε 205 ευρώ/στρέμμα
  • Για το καλαμπόκι (κτηνοτροφικός και ενσίρωσης) σε 195,2 ευρώ/στρέμμα
  • Για το συμπύρηνο ροδάκινο σε 900 ευρώ/στρέμμα
  • Για τα αμύγδαλα σε 725 ευρώ/στρέμμα
  • Για τη βιομηχανική ντομάτα σε 563,5 ευρώ/στρέμμα
  • Για τη σποροπαραγωγή σε 220 ευρώ/στρέμμα
Να σημειωθεί εδώ πως για τον υπολογισμό του τελικού ποσού στήριξης ανά δικαιούχο πολλαπλασιάζεται η αποζημίωση της κάθε καλλιέργειας με τον πολλαπλασιαστή δύο, αφού η ενίσχυση αφορά δύο χρόνια. 
Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το φύλλο 967 της Agrenda
Αναλυτικά ολόκληρο το ΦΕΚ είναι διαθέσιμο εδώ 

Οι συνολικοί πίνακες με τα ποσά στήριξης έχουν ως εξής: 

Για τα πλυμμηρόπληκτους Σεπτεμβρίου 2023 και τους πυρόπληκτους Καλοκαιριού 2023:



Για τις υπόλοιπες περιπτώσεις:




Με την παρούσα απόφαση θεσπίζονται οι λεπτομέρειες χορήγησης της χρηματοδοτικής στήριξης έκτακτης ανάγκης για τους γεωργικούς τομείς που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές στην Ελλάδα βάσει του εκτελεστι- κού Κανονισμού (ΕΕ) 2023/2820 της Επιτροπής συνολικού προϋπολογισμού 43.082.500 ευρώ.

Δικαιούχοι της χρηματοδοτικής στήριξης έκτακτης ανάγκης είναι:

  1. Οι γεωργοί που τα αγροτεμάχια τους βρίσκονται πλησίον της τεχνητής λίμνης Κάρλας λόγω της αδυναμίας καλλιέργειας των εκτάσεων αυτών. Η περιοχή χορήγησης της στήριξης αφορά έκταση 119.159.97,32 στρεμμάτων, η οποία απαρτίζεται από πλημμυρισμένες γαίες των καταστροφικών κακοκαιριών Daniel και Elias, σύμφωνα με το χάρτη που απεικονίζει την περιοχή που επλήγη, ο οποίος προήλθε από το Τμήμα Τεκμηρίωσης και Χαρτoγραφικής Υποστήριξης της Γενικής γραφικής Υποστήριξης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
  2. Οι γεωργοί που δραστηριοποιούνται στην εκτροφή χοίρων, πουλερικών (όρνιθες, πτηνά, ινδιάνοι, πάπιες, φραγκόκοτες, χήνες φασιανοί), ίππων στην καλλιέργεια ανθών και καλλωπιστικών, ακακιών, κάνναβης, παυλόνιας, κηπευτικών υπό κάλυψη, φυτωρίων ελάτης και λοιπών δασικών δέντρων, φυτωρίων καρποφόρων δέντρων και θάμνων, γκαζόν, κράνων και μανιταριών, οι οποίοι επλήγησαν από πυρκαγιές την περίοδο Ιουλίου-Αυγού- στου 2023 και από πλημμύρες κατά τον Σεπτέμβριο 2023 σε περιοχές των Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου καθώς και οι παραγωγοί μελιού που έχουν έδρα εκμετάλλευσης στις ΠΕ Ροδόπης, Σποράδων, και στους δήμους Δομοκού, Στυλίδας, Ρόδου, Μαντουδίου-Λίμνης -Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού λόγω της καταστροφής του τοπικού οικοσυστήματος εξαιτίας των πυρκαγιών και των πλημμυρών.

Άρθρο 3 Όροι Επιλεξιμότητας- Ύψος αποζημίωσης

  1. Δικαιούχοι της χρηματοδοτικής στήριξης έκτακτης ανάγκης της παρούσας απόφασης ορίζονται:

α) Οι γεωργοί που δραστηριοποιούνται στην καλλιέργεια των επιλέξιμων εκτάσεων που περιλαμβάνονται στον από 10/10/2023 χάρτη του Τμήματος Τεκμηρίωσης και Χαρτoγραφικής Υποστήριξης της Γενικής Γραφικής Υποστήριξης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, οι οποίοι έχουν υποβάλει ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το έτος 2023.

β) Οι γεωργοί που δραστηριοποιούνται στην καλλιέργεια ανθών και καλλωπιστικών, ακακιών, κάνναβης, παυλόνιας, κηπευτικών υπό κάλυψη, φυτωρίων ελάτης και λοιπών δασικών δέντρων, φυτωρίων καρποφόρων δέντρων και θάμνων, γκαζόν, κράνων και μανιταριών, σύμφωνα με το άρθρο 2 της παρούσας, οι οποίοι έχουν υποβάλει ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το έτος 2023 και δήλωση ζημιάς στον ΕΛΓΑ.

γ) Οι γεωργοί που δραστηριοποιούνται στην εκτροφή χοίρων, πουλερικών (όρνιθες, πτηνά, ινδιάνοι, πάπιες, φραγκόκοτες, χήνες, φασιανοί) και ίππων σύμφωνα με το άρθρο 2 της παρούσας, οι οποίοι έχουν υποβάλει δήλωση ζημιάς στον ΕΛΓΑ και κατά περίπτωση: γα) Στοιχεία για τον αριθμό των χοίρων για τα έτη 2021 ή 2022 στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα που τηρείται στη Γενική Διεύθυνση της Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) σύμφωνα με την υπ’ αρ. 297286/2005 (Β’ 1170) απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, γβ) στοιχεία για τον αριθμό, το είδος και την παραγωγική κατεύθυνση των πτηνών που διαθέτουν στο Εθνικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Εμπορικών Εκμεταλλεύσεων Πουλερικών σύμφωνα με την υπ’ αρ. 1824/332840/ 24-11-2021 (Β’ 5718) απόφαση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έως την 27-05-2024, γγ) στοιχεία για τον αριθμό των ιπποειδών που διατηρούν σύμφωνα με την υπ’ αρ. 726/107637/2022 (Β’ 2028) απόφαση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. δ) Οι γεωργοί που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή μελιού στους δήμους Δομοκού και Στυλίδος της Π.Ε. Φθιώτιδας, στο δήμο Ρόδου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στους δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας της Π.Ε. Εύβοιας, στη ΠΕ Ροδόπης και στη ΠΕ Σποράδων, σύμφωνα με το άρθρο 2 της παρούσας, οι οποίοι είναι ενεργοί μελισσοκόμοι και διατηρούν κατεχόμενες κυψέλες, σύμφωνα με τα οριστικοποιημένα στοιχεία του Εθνικού Ηλεκτρονικού Μελισσοκομικού Μητρώου για το έτος 2022, όπως προβλέπεται στην υπ’ αρ. 140/106513/16-4-2021 (Β’ 1560) απόφαση της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

  1. Οι δικαιούχοι της περ.α της παρ.1 εφαρμόζουν παύση της καλλιεργητικής τους δραστηριότητας για 2 έτη από τις καταστροφικές κακοκαιρίες Daniel και Elias, και δεν μπορούν να ενταχθούν σε άλλα εθελοντικά Μέτρα του ΠΑΑ 2014-2022 ή εθελοντικές παρεμβάσεις του ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027 για τις εκτάσεις που χορηγείται στήριξη δυνάμει της παρούσας απόφασης. Ειδικότερα, οι δικαιούχοι της περ. α της παρ. 1 δεν δύνανται να υποβάλουν αίτηση για τα έτη 2024 και 2025 για τις παρεμβάσεις των οικολογικών σχημάτων και τις συνδεδεμένες ενισχύσεις.
  2. Δικαιούχοι των περ.β και γ της παρ.1 είναι οι γεωργοί οι οποίοι, είτε δεν είχαν καταστεί δικαιούχοι δυνάμει του Εκτελεστικού Καν. (ΕΕ) 2023/1465, είτε παρότι κατέστησαν δικαιούχοι, έλαβαν μικρότερη ενίσχυση από την αναλογούσα, λόγω επαναπροσδιορισμού του μεγέθους της ζημίας που υπέστησαν.
  3. Η στήριξη χορηγείται ανά στρέμμα για την περ.α της παρ.1, ανά στρέμμα σύμφωνα με τις δηλωθείσες ζημίες των γεωργών στον ΕΛΓΑ για τις καλλιέργειες φυτικής παραγωγής της περ. β της παρ. 1 και ανά ζώο για την περ. γ της παρ. 1. Για τους παραγωγούς μελιού της περ. δ της παρ. 1, η αποζημίωση χορηγείται ανά κατεχόμενη κυψέλη, σύμφωνα με τα οριστικοποιημένα στοιχεία του Εθνικού Ηλεκτρονικού Μελισσοκομικού Μητρώου για το έτος 2022.
  4. Για τον καθορισμό του ύψους της στήριξης των γεωργών που δραστηριοποιούνται στην εκτροφή χοίρων υπολογίζεται ότι στον δηλωθέντα αριθμό ζώων ανά δεκαπέντε (15) χοίρους αντιστοιχεί μια χοιρομήτερα (1).
  5. Ο καθορισμός του ύψους της στήριξης των γεωργών που δραστηριοποιούνται στην εκτροφή πουλερικών (όρνιθες, πτηνά, ινδιάνοι, πάπιες, φραγκόκοτες, χήνες, φασιανοί) γίνεται βάση του είδους των πουλερικών και της παραγωγικής τους κατεύθυνσης, όπως αυτή έχει καταγραφεί στο Εθνικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Εμπορικών Εκμεταλλεύσεων Πουλερικών, σύμφωνα με την υπ’αρ. 1824/ 332840/24-11-2021 υπουργική απόφαση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ:

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ της απόφασης Αυγενάκη για το πρόγραμμα ενίσχυσης των παρακάρλιων περιοχών, ύψους 43 εκατ. ευρώ

Ποιους παραγωγούς, καλύπτει για δυο χρόνια

Ποιες άλλες περιοχές εντάσσονται στο πρόγραμμα

ΥπΑΑΤ: «Με συνέπεια υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας, απέναντι στους πληγέντες»

Οι λεπτομέρειες και οι τιμές ανά μονάδα και στρέμμα με τις οποίες ενισχύονται, για δύο χρόνια, οι πληγέντες παραγωγοί των πλημμυρισμένων περιοχών γύρω από την Κάρλα (περίπου 120.000 στρέμματα), αλλά και περιοχές της βορείου Φθιώτιδας και βορείου Ευβοίας, της Ρόδου και του Νοτίου Αιγαίου, περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ,  που δημοσιεύθηκε σήμερα και του οποίου η ισχύς ξεκινά άμεσα.

Η κυβέρνηση, όπως είχε δεσμευθεί, ενισχύει τους συγκεκριμένους παραγωγούς με ειδικό πρόγραμμα το οποίο απορροφά το σύνολο του Γεωργικού αποθεματικού 2024, ύψους 43 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος υπογράφει  τη σχετική απόφαση για το διετές πρόγραμμα ενισχύσεων των παρακάρλιων και άλλων περιοχών, δήλωσε:

«Το κύριο χαρακτηριστικό της παρούσας κυβέρνησης είναι η συνέπεια λόγων και έργων. Δεσμευθήκαμε στους πληγέντες από τις περσινές θεομηνίες για ειδικά προγράμματα ενίσχυσής τους που θα αν πληρώνουν το απολεσθέν εισόδημα για μια διετία. Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, το κάνουμε πράξη.

Κάθε παραγωγός  που επλήγη γνωρίζει ότι το ΥΠΑΑΤ και το σύνολο της κυβέρνησης είναι δίπλα του. Κανείς δεν είναι μόνος! Το αποδεικνύουμε καθημερινά με πράξεις. Ήδη «τρέχει» και το Μέτρο 5.2 ύψους 45 εκατ. ευρώ για δωρεάν αντικατάσταση ζωικού κεφαλαίου και ανακατασκευή σταβλικών εγκαταστάσεων, ενώ η εξόφληση των λοιπών αποζημιώσεων, όπως έχουμε δεσμευθεί, θα γίνει έως το τέλος Ιουνίου.

Είναι εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, να ληφθεί κάθε μέριμνα και κάθε δυνατό μέτρο, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας, για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας και των περιοχών που επλήγησαν από θεομηνίες το προηγούμενο έτος. Με τη σημερινή απόφαση κάνουμε ένα καθοριστικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση».

Ποιοι είναι δικαιούχοι και σε ποιες περιοχές

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε, δικαιούχοι ενίσχυσης είναι οι παραγωγοί:

  • Που τα αγροτεμάχια τους βρίσκονται πλησίον της τεχνητής λίμνης Κάρλας λόγω της αδυναμίας καλλιέργειας των εκτάσεων αυτών. Η περιοχή χορήγησης της στήριξης αφορά έκταση 119.159.97,32 στρεμμάτων, η οποία απαρτίζεται από πλημμυρισμένες γαίες των καταστροφικών κακοκαιριών Daniel και Elias, σύμφωνα με το χάρτη που απεικονίζει την περιοχή που επλήγη, ο οποίος προήλθε από το Τμήμα Τεκμηρίωσης και Χαρτoγραφικής Υποστήριξης της Γενικής γραφικής Υποστήριξης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
  • Που δραστηριοποιούνται στην εκτροφή χοίρων, πουλερικών (όρνιθες, πτηνά, ινδιάνοι, πάπιες, φραγκόκοτες, χήνες φασιανοί), ίππων στην καλλιέργεια ανθών και καλλωπιστικών, ακακιών, κάνναβης, παυλόνιας, κηπευτικών υπό κάλυψη, φυτωρίων ελάτης και λοιπών δασικών δέντρων, φυτωρίων καρποφόρων δέντρων και θάμνων, γκαζόν, κράνων και μανιταριών, οι οποίοι επλήγησαν από πυρκαγιές την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου 2023 και από πλημμύρες κατά τον Σεπτέμβριο 2023 σε περιοχές των Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου καθώς και οι παραγωγοί μελιού που έχουν έδρα εκμετάλλευσης στις ΠΕ Ροδόπης, Σποράδων, και στους δήμους Δομοκού, Στυλίδας, Ρόδου, Μαντουδίου-Λίμνης -Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού λόγω της καταστροφής του τοπικού οικοσυστήματος εξαιτίας των πυρκαγιών και των πλημμυρών.

Τα ποσά που θα δοθούν ανά καλλιέργεια

Η πρόβλεψη για το ύψος της στήριξης είναι η εξής:

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ €/ΣΤΡ

  • ΣΚΛΗΡΟΣ ΣΙΤΟΣ 83,20
  • ΟΣΠΡΙΑ ΒΡΩΣΙΜΑ 130,00
  • ΒΑΜΒΑΚΙ 205,00
  • ΕΛΑΙΩΝΕΣ 825,80
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ 70,00
  • ΤΟΜΑΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ 563,50
  • ΛΟΙΠΑ ΣΙΤΗΡΑ 83,20
  • ΡΟΔΑΚΙΝΙΕΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ 900,00
  • ΑΜΥΓΔΑΛΙΕΣ 725,00
  • ΚΑΡΥΔΙΕΣ 300,00
  • ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΕΣ 255,00
  • ΦΥΣΤΙΚΙΕΣ 1020,00
  • ΓΕΩΜHΛΑΛΑ 960,00
  • ΣΠΟΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗ 220,00
  • ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ 195,20
  • ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ ΕΝΣΙΡΩΣΗΣ 195,20
  • ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΧΡΗΣΗ 700,00
  • ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ 467,00
  • ΕΛΑΙΟΥΧΟΙ ΣΠΟΡΟΙ 70,00
  • ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ 136,00
  • ΛΟΙΠΕΣ ΔΕΝΔΡΩΔΕΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ 680,00
  • ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ ΑΓΡΑΝΑΠΑΥΣΗΣ 83,20
  • ΠΥΡΗΝΟΚΑΡΠΑ 1.600,00
  • ΜΗΛΟΕΙΔΗ 900,00
  • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΦΥΤΑ ΓΙΑ ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ 220,00

Για τον υπολογισμό του τελικού ποσού στήριξης ανά δικαιούχο πολλαπλασιάζεται η αποζημίωση της κάθε καλλιέργειας με τον πολλαπλασιαστή δύο.

Η στήριξη ανά στρέμμα καλλιέργειας/ζώο έχει ως ακολούθως:

ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΤΗΝΩΝ €/ΣΤΡ ή ΖΩΟ ή ΚΥΨΕΛΗ

  • ΑΚΑΚΙΕΣ 186
  • ΑΝΘΗ Κ ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΑ 4441
  • ΓΚΑΖΟΝ 4441
  • ΚΑΝΝΑΒΗ 126
  • ΚΡΑΝΑ 675
  • ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ 5000
  • ΠΑΥΛΟΝΙΕΣ 186
  • ΦΥΤΩΡΙΑ ΕΛΑΤΗΣ 5217
  • ΦΥΤΩΡΙΑ ΚΑΡΠΟΔΟΦΟΡΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ 5217
  • ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ ΥΠΟ ΚΑΛΥΨΗ 5301
  • ΧΟΙΡΟΙ 160
  • ΧΟΙΡΟΜΗΤΕΡΕΣ 600
  • ΟΡΝΙΘΕΣ ΚΡΕΟΠΑΡΑΓΩΓΩΣ 3
  • ΟΡΝΙΘΕΣ/ΠΤΗΝΑ ΩΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 9
  • ΟΡΝΙΘΕΣ-ΕΜΠΟΡΙΑ ΠΟΥΛΙΩΝ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΩΣ ΟΙΚΟΣΙΤΑ 3
  • ΙΝΔΙΑΝΟΙ-ΕΜΠΟΡΙΑ ΠΟΥΛΙΩΝ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΩΣ ΟΙΚΟΣΙΤΑ 20
  • ΙΝΔΙΑΝΟΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 30
  • ΠΑΠΙΕΣ-ΧΗΝΕΣ-ΦΡΑΓΚΟΚΟΤΕΣ- ΦΑΣΙΑΝΟΙ-ΠΤΗΝΑ-ΟΡΝΙΘΕΣ 5
  • ΜΕΛΙΣΣΕΣ 15

Στο ΦΕΚ περιγράφονται αναλυτικά και οι προϋποθέσεις για να λάβουν οι παραγωγοί την ενίσχυση που δικαιούνται.

Εξυπακούεται ότι κατά τη διετία που οι εν λόγω παραγωγοί βρίσκονται στο καθεστώς του προγράμματος, δεν δικαιούνται άλλη ενίσχυση από άλλο πρόγραμμα του ΠΑΑ και δεν μπορούν να συμπεριληφθούν σε ενισχύσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ όπως τα οικολογικά σχήματα, καθώς δεν διαθέτουν καλλιέργειες.

Οι ενισχύσεις θα καταβληθούν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος θα είναι αρμόδιος και για τους ελέγχους που θα γίνουν.

Αν κάποιος παραγωγός, για οποιονδήποτε λόγο λάβει ενίσχυση ενώ δεν τη δικαιούται, θα επιστραφεί ως αχρεωστήτως καταβληθείσα και έντοκα.




Σχόλια (9)
Προσθήκη σχολίου

30-05-2024 09:22Agrotakos

Μάγκες η Θεσσαλία με τον Ντάνιελ θα πάρει τα υπόλοιπα η μόνοι οι παρακαρλιες

Απάντηση

30-05-2024 03:42ΙΑΣΩΝ

Για ποια συνέπεια λόγων και έργων μιλάτε ρε αθεόφοβοι? Έκτος απο τα παρακάρλια στη περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας υπάρχουν ελάχιστα σήμερα -9΄μηνες μετά από τον DANIEL KAI ELIAS, πλημμυρισμένα κτήματα με ελαιόδενδρα και στη Νεα Αγχίαλο ειδικά στη θέση θέση ΄΄Δημητριάδα΄΄Αυτά φαίνονται και σε δορυφορική απεικόνιση με ολοκληρωτική καταστροφή 100%.αφού ξηράθηκαν όλα τα ελαιόδενδρα ΑΥΤΟΊ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΎΝ? Το γνωρίζουν άραγε οι αρμόδιες Υπηρεσίες Περιφέρειας Πολιτικής προστασίας και Γεωπόνοι του ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ?. Δεν αναφέρονται σε κανένα ΦΕΚ ειδικά η Νέα Αγχίαλος....

Απάντηση

29-05-2024 20:07Gyggrez

Βάλτε τα χρήματα τέλος του μήνα όπως λέτε πρωτα και μετά το μπράβο. Είδαν πολλα τα μάτια μας. Καρτερουμε.

Απάντηση

29-05-2024 19:48User1

Μπορεί να μας εξηγήσει κάποιος τι είναι αυτά τα λεφτά?

Απάντηση

29-05-2024 18:47NIKOΣ

ΗΜΑΘΕΙΑ/ΠΕΛΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

29-05-2024 16:31ΑΓΡΟΤΗΣ

Το τυράκι Μητσοτάκη πριν της ευρωεκλογές είναι αυτό τι καλό πρωθυπουργό έχουμε τελικά πως μας δουλεύει για να πάρει την ψήφο μας

Απάντηση

29-05-2024 13:57User1

Εννοεί ότι αυτό είναι το τελικό ποσό από τον ελγα? Δηλαδή τα υπόλοιπα από τις αποζημιώσεις? Ή είναι κάτι έκτακτο?

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Προϊόντα Εμπορεύματα