BACK TO
TOP
Πληρωμές

Στα 17 ευρώ πληρωμή ανά κυψέλη ως 15 Οκτωβρίου για τα μελισσοκομικά

Στα 17 ευρώ ανά κυψέλη αντικατάστασης και στα 5 ευρώ ανά μετακινούμενη κυψέλη καθορίστηκε η ενίσχυση στα μελισσοκομικά προγράμματα, με τις πληρωμές να πρέπει να πραγματοποιηθούν έως και αύριο Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις.

melissokomia1_1806

528
0

Συγκεκριμένα για όσους μελισσοκόμους συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων» οι επιδοτήσεις τους καθορίστηκαν ως εξής:

  • Το ποσό ενίσχυσης για την προμήθεια κυψελών αντικατάστασης καθορίζεται σε 17,00 ευρώ ανά επιλέξιμη κυψέλη.
  • Ειδικά για τους δυνητικούς δικαιούχους που έχουν υποστεί ως αποτέλεσμα των φυσικών καταστροφών του 2023, μείωση του αριθμού των κατεχόμενων κυψελών τους σε ποσοστό μεγαλύτερο ή ίσο του 50% και η εν λόγω μείωση δηλώθηκε το έτος 2023 στον ΕΛΓΑ και στο Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο, το ποσοστό ενίσχυσης της δαπάνης προμήθειας ανά κυψέλη αντικατάστασης ορίζεται σε 100% επί της καθαρής επιλέξιμης αξίας των ειδών και έως του ποσού των 24,00 ευρώ ανά επιλέξιμη κυψέλη.
  • Το ποσό ενίσχυσης για την προμήθεια μεμονωμένων κινητών βάσεων κυψελών καθορίζεται σε 6,00 ευρώ ανά επιλέξιμη κινητή βάση.
Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το φύλλο 987 της Agrenda

Η οικονομική ενίσχυση για δαπάνες που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της παρούσας Δράσης καταβάλλεται από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. απευθείας στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς των δικαιούχων, το αργότερο μέχρι την 15η Οκτωβρίου 2024.

Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων

Οι μελισσοκόμοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας, πριμοδοτούνται ως εξής:

  • Το ποσό της ενίσχυσης ανά επιλέξιμη μετακινούμενη κυψέλη καθορίζεται σε 5,00 €.
  • Ειδικά για τους δυνητικούς δικαιούχους που έχουν υποστεί ως αποτέλεσμα των φυσικών καταστροφών του 2023 μείωση του αριθμού των κατεχόμενων κυψελών, η οποία δηλώθηκε το έτος 2023 στον ΕΛΓΑ και στο Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο, ισχύουν τα εξής:

α) Αν το ποσοστό μείωσης είναι μεγαλύτερο ή ίσο του 50%, το ποσό της κατ’ αποκοπή ενίσχυσης ανά επιλέξιμη κυψέλη καθορίζεται σε 7,50 €.

β) Αν το ποσοστό μείωσης είναι μικρότερο του 50%, το συνολικό ποσό ενίσχυσης καθορίζεται σε 5,00 ευρώ ανά επιλέξιμη μετακινούμενη κυψέλη, προσαυξημένο κατά το διπλάσιο του ανωτέρου ποσού για κάθε κυψέλη που απωλέσθηκε.

Η οικονομική ενίσχυση για δαπάνες που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της παρούσας Δράσης καταβάλλεται από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. απευθείας στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς των δικαιούχων, το αργότερο μέχρι την 15η Οκτωβρίου 2024.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Προϊόντα Εμπορεύματα