BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Τέλη Νοεμβρίου 15 εκατ. για αποζημιώσεις του 2016

Προς τα τέλη Νοεμβρίου, με ποσό περίπου στα 15 εκατ. ευρώ και μόνο για τις περιοχές χωρίς πολλές ζημιές τοποθετεί ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές την πρώτη πληρωμή για αποζημιώσεις από ζημιές του 2016.

Τέλη Νοεμβρίου 15 εκατ. για αποζημιώσεις του 2016

0
0

Σημειωτέον ότι σχετικά με τις επαναλαμβανόμενες απεργίες των εκτιμητών, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές, μετά από επικοινωνία με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, Μίμη Δημητριάδη (Κοζάνης), Γιώργο Ουρσουζίδη (Ημαθίαε) και Γιάννη Σηφάκη (Πέλλας), υπογραμμίζει ότι «η αδυναμία έγκαιρης εκτίμησης των ζημιών, δεν θα αποτελέσει λόγο να αδικηθούν οι παραγωγοί, των οποίων οι καλλιέργειες υπέστησαν καταστροφές, ενώ οι αγρότες που ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στον οργανισμό, θα αποζημιωθούν».

Επιπλέον αναφέρει ότι «οι πληρωμές για τις φετινές ζημιές έχουν καταβληθεί σε μικρό ποσοστό δικαιούχων, ωστόσο αναμένεται να ενταθούν από τον Νοέμβριο στις περιοχές που ήδη υπάρχουν τα πορίσματα». Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι αποζημιώσεις του 2015 έχουν καλυφθεί σε ποσοστό 98%, ενώ εκκρεμούν ορισμένες περιπτώσεις που βρίσκονται σε διαδικασία ενστάσεων».

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις των εκτιμητών του ΕΛΓΑ (σ.σ.: επαναλαμβανόμενες απεργίες) που επηρεάζουν αναπόφευκτα τη διαδικασία των αποζημιώσεων, δεδομένου ότι δεν πραγματοποιούνται οι επιτόπιοι έλεγχοι, ο πρόεδρος του Οργανισμού Θ. Κουρεμπές ανέφερε ότι έχουν ήδη αποσταλεί οι σχετικές προτάσεις και στα δύο υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με τις οποίες υποστηρίζεται ότι η χιλιομετρική αποζημίωση (επιπλέον 0,10 ευρώ) και η μηνιαία αποζημίωση (π.χ. κόστος διανυκτέρευσης) κυμαίνεται μεταξύ 200 έως 2.400 ευρώ maximum, δύναται να καλυφθούν στο ακέραιο από το «τέλος εκτίμησης» που καταβάλλουν οι παραγωγοί, όπως και γινόταν.

Ο ίδιος, ωστόσο, επεσήμανε ότι η κατάργηση των πρόσθετων αυτών επιδομάτων που αφορούν τα οδοιπορικά των εκτιμητών του ΕΛΓΑ συμπεριλαμβάνονται στις μνημονιακές υποχρεώσεις, οι οποίες έχουν ήδη ψηφιστεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία