BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Ενίσχυση μελισσοκόμων με 8 ευρώ ανά κυψέλη, 4 ευρώ για μη επαγγελματίες

Σε έκτακτη ενίσχυση συνολικού ποσού 12 εκατ. ευρώ για επαγγελματίες και μη μελισσοκόμους προχωρά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την Ουκρανική κρίση.

beehives

396
18

Το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 8 ευρώ ανά κυψέλη για όσους επαγγελματίες μελισσοκόμους διαχειρίζονται από 110 κυψέλες και άνω. Η ενίσχυση για τους μη επαγγελματίες ορίζεται στο 50% αυτής των επαγγελματιών, δηλαδή 4 ευρώ ανά κυψέλη.

 

Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αναφέρει:

12.000.000 € ενίσχυση στους Μελισσοκόμους για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την Ουκρανική κρίση

  • Σ. Κεδίκογλου: Στις προτεραιότητες του ΥΠΑΑΤ, η ανάπτυξη του κλάδου της Μελισσοκομίας

 

Στο πλαίσιο της ουσιαστικής στήριξης και περαιτέρω ανάπτυξης της ελληνικής Μελισσοκομίας, ο Υφυπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου, ανακοινώνει την ενίσχυση του κλάδου με το ποσό των 12.000.000 €,ώστε να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Η ενίσχυση αφορά στους Επαγγελματίες Μελισσοκόμους και στους μη κατά κύριο επάγγελμα Μελισσοκόμους. Δίνεται για πρώτη φορά ενίσχυση σε ποσοστό 50% σε σχέση με τους επαγγελματίες, στους μη κατά κύριο επάγγελμα μελισσοκόμους. 

Ειδικότερα, η απόφαση αφορά στους Μελισσοκόμους που έχουν στην κατοχή τους 110 κυψέλες & άνω και το ποσό καθορίζεται στα 8 ευρώ/ κυψέλη. 


Ο ΥφΑΑΤ κ. Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε σχετικά: «Ο Τομέας της Μελισσοκομίας, η ενίσχυση της οικονομικής αποδοτικότητας των μελισσοκομικών εκμεταλλεύσεων της χώρας και η παραγωγή ανταγωνιστικών μελισσοκομικών προϊόντων, αποτελούν προτεραιότητα του ΥΠΑΑΤ». 

 

Σχόλια (18)
Προσθήκη σχολίου

18-04-2023 10:10aganaktismenos

τι γινεται με την πληρωμη της συνδεδεμενης μηλων?? μπηκαν τα μισα λεφτα απο αυτα που περιμενα!!

Απάντηση

15-04-2023 06:08Ξέρουμε πότε θα μπούνε τά λεφτά??

Ξέρουμε πότε θα μπούνε τά λεφτά??

Απάντηση

06-04-2023 21:31ΑΝΤΩΝΗΣ

Βάση οσδε 22 ή δήλωση καταχωμένων θα δωθεί η επιδότηση ? Πρέπει να κάνουμε αίτηση ?

Απάντηση

20-03-2023 13:27Chris

Στους αγρότες ειδικού καθεστώτος η επιδότηση ανά κυψέλη πέφτει στα 4€???πως γίνεται αυτό?? .. Δηλαδή εμείς με λιγότερα βγαίνουμε και οι επαγγελματίες μελισοκομοι που όλο επιδοτήσεις τους δίνετε έχουν ζημιές???χαχαχα . Μόνο στην μελισσοκομία υπάρχει ο διαχωρισμός στις επιδοτήσεις μεταξύ ειδικού και κανονικού καθεστώτος... πουθενά αλλού στα αγροτικά δεν υπάρχουν τέτοιες εξαιρέσεις

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

17-03-2023 19:01Μελισσοκομος Φαρσαλα

Ισα ισα τώρα με τον πόλεμο στην Ουκρανία έπρεπε να είχε το μέλι χονδρική πάνω από 5.20€!!! Κανετε κάτι για τις παράνομες ελληνοποιησεις!!! ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ... ΤΙΜΗ ΠΡΟΙΝΤΟΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΕΕΕ!!! ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΟΜΣΕ ΑΚΟΥΤΕ???? τα λεφτά έπρεπε να δωθουν βάση δήλωσης ΟΣΔΕ σε κατόχους από 10 μέχρι 5000 χιλιάδες Μελίσσια!!! Ζουμε για την Μελισσα 🐝 🐝🐝🐝🐝🐝🍯🍯🍯🍯🍯❤️❤️❤️❤️❤️

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

17-03-2023 00:32Μελισσοκόμος

Βάση οσδε 22 η δήλωση καταχωμένων γιατί με τα λεγόμενα τους όσοι έχουν 109 μελίσσια μένουν εκτός

Απάντηση

15-03-2023 16:57Ασιτες

Παιδιά τα πράγματα είμαι απλά αφού το ξέρουμε όλοι ότι μας δουλεύουν κανονικά απλά τώρα δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά για πολους και διάφορους λογους από αυτή την πουστοκυβερνηση δεν θα ξεμπερδέψουμε εύκολα δυστυχώς

Απάντηση

14-03-2023 20:53Αρης

Μέχρι την 28φεβρουαριου η ενίσχυση της μελισσοκόμιας σύμφωνα με την δήλωση του υπουργού,ήταν εκτός προτεραιοτήτων της κυβέρνησης των αρίστων! Για τον λόγω αυτό προγραματιστικε κινητοποίηση 1η Μαρτίου με την συμμετοχή και της ΟΜΣΕ όπου όλο το προηγούμενο διάστημα απειχε διακριτικά!!!! Η κινητοποίηση δεν έγινε ποτέ λόγω των Τεμπών! Στην συνέχεια λόγω δημοσκοπικης πίεσης η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει τα χρήματα. Τα δε κομματοσκυλα τής ΟΜΣΕ πανηγυρίζουν λέγοντας ότι ο αγώνας τους απέδωσε καρπούς!!! ΥΓ τα χρήματα δόθηκαν μετά το ατύχημα των Τεμπών μήπως και αναστεψουν την κατάσταση λόγω εκλογών !!!

Απάντηση

14-03-2023 18:25Νικος Κριαρας

πότε θα μπουν στους λογαριασμούς?

Απάντηση

14-03-2023 09:08Ζώης Κούρτης

Tι σημαίνει "επιπτώσεις της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία"? Γιατί όλες οι ενισχύσεις έχουν πλέον την αιτιολογία αυτή? Και στην πράξη, πως έχει επηρεαστεί ένας έλληνας μελισσοκόμος από την "ρωσική εισβολή στην Ουκρανία"? Αν θέλουν να βοηθήσουν τον κλάδο, δεν υπάρχει λόγος συσχέτισης της επιδότησης με την Ουκρανία.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (5)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία