BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Σύντομα εξόφληση με 50 ευρώ ανά δέντρο για τις αποζημιώσεις πυρόπληκτων 2021 στην Ηλεία

Θέμα ημερών αποτελεί η έκδοση ΚΥΑ για τις υποχρεωτικές επόμενες διαδικασίες αποκατάστασης και ελέγχων από ΕΛΓΑ και Κρατική Αρωγή, ώστε να εξοφληθούν με 50,4 ευρώ επίπλέον ανά δένδρο οι πυρόπληκτοι αγρότες στην Ηλεία, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός σε συνέντευξη του προς τα ΜΜΕ της Ηλείας.

fototypos2405241

2055
6

Σε ερώτηση σχετικά με το θέμα των πυρόπληκτων στην Ηλεία, είπε τα εξής:

Α. Ο ΕΛΓΑ έχει στείλει όλα τα αρχεία δικαιούχων στην Κρατική Αρωγή και όλοι οι κατά κύριο Επάγγελμα Αγρότες έλαβαν προκαταβολή 50€ ανά δένδρο για τις ελαιοκαλλιέργειες.

Οι προκαταβολές πληρώθηκαν οκτώ μήνες μετά την Άνοιξη 2022.

Πρόκειται να εκδοθεί εντός των ημερών η ΚΥΑ για τις υποχρεωτικές επόμενες διαδικασίες αποκατάστασης και ελέγχων από ΕΛΓΑ και Κρατική Αρωγή για να εξοφληθούν με 50,4€ επί πλέον ανά δένδρο.

Οι μή κατά κύριο επάγγελμα αγρότες λαμβάνουν το 50% των αποζημιώσεων αυτών όχι γιατί δεν το εγκρίνει ο ΕΛΓΑ αλλά διότι η Κρατική Αρωγή δεσμεύεται από τις Ευρωπαϊκές Κατευθυντήριες Οδηγίες, οι οποίες και το ορίζουν.

Όσοι από αυτούς δεν δήλωναν αγροτικό εισόδημα δεν έλαβαν προκαταβολή, γιατί τους απέρριψε η ΑΑΔΕ κατόπιν σχετικού ελέγχου των Δηλώσεων Εισοδήματος.

Β. Δεν έχουν λάβει προκαταβολή οι περιπτώσεις αγροτών οι οποίοι το έτος 2020, δεν δήλωναν αγροτικό εισόδημα στις ΔΟΥ, όπως και οι περιπτώσεις των μη κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, οι νέοι αγρότες και οι ελάχιστες περιπτώσεις κληρονομικών μεταβιβάσεων.

Η προαναφερόμενη ΚΥΑ θα ρυθμίζει και αυτά τα θέματα και όταν εγκρίνουν οι αρμόδιοι υφυπουργοί κ.κ. Τριαντόπουλος και Πετραλιάς, την δαπάνη, θα λάβουν προκαταβολή και οι αγρότες των περιπτώσεων αυτών.

Συνεπώς, ουδεμία εκκρεμότητα υπάρχει από τον ΕΛΓΑ.

Όσοι μη  κατά κύριο επάγγελμα αγρότες δεν είχαν δηλώσει αγροτικό εισόδημα, μπορούν να το  κάνουν ακόμη και τώρα, με συμπληρωματική δήλωση στις ΔΟΥ, διαφορετικά δεν θα πληρωθούν όχι διότι δεν το εγκρίνει ο ΕΛΓΑ αλλά γιατί η ΑΑΔΕ ελέγχει τις πληρωμές αφού το Υπουργείο Οικονομικών πληρώνει τα εισοδήματα των αγροτών.

Το μεσημέρι έγινε μακρά σύσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με αγρότες κα κομματικά στελέχη.

Σχόλια (6)
Προσθήκη σχολίου

03-06-2024 11:08Γιαννης

Εκτός από τις ελιές δεν υπάρχουν άλλες καλλιέργειες;αυτές γιατί δεν αποζημιώνονται;δεν συμβάλουν στην εθνική οικονομία;οι οικογένειες αυτές δεν είναι μέλη της ελληνικής κοινωνίας;πως ζουν;και στο κάτω κάτω γιατί ο ΕΛΓΑ τους ασφαλίζει;Ντροπή.Αισθανεστε καλά επειδή δίνετε πέντε ψίχουλα στους πολλούς(υποτίθεται),οι υπόλοιποι ασ'κοψουν το σβέρκο τους.

Απάντηση

02-06-2024 23:20Agros

Πλήρωσες 6000€ για διακόσμηση με λουλούδια στο γραφείο σου από την στιγμή που πολλοί αγρότες στρέφονται σε άλλου είδους εργασία για να μπορέσουν να ζήσουν τις οικογένειές τους.Γελοία πράγματα

Απάντηση

02-06-2024 23:18Agros

Αυγενακη είσαι σε άλλον πλανήτη.Ντροπη σας.Αστοχες πληρωμές και ανυπαρξία στο υπουργείο σου.Επρεπε ο κόσμος να είναι πληρωμένος σε όλα να γυρίσει το χρήμα αφού ποτέ δεν μένει τίποτα σε κανέναν.Δεν είναι δικά σου τα χρήματα και τα έχεις πάρει καιρό τώρα.Που είναι οι αποζημιώσεις των Θεσσαλών?Που είναι τα οικολογικά σχήματα?Είσαι η ντροπή της κυβέρνησης και η καταστροφή σε ότι είχε απομείνει στον αγροτικό τομέα.Ξερεις πολύ καλά τι πρέπει να κάνεις.Θηλειά στο λαιμό.

Απάντηση

31-05-2024 09:28Κώστας

Για τής ζωοτροφές καμία απάντηση.

Απάντηση

28-05-2024 23:52Βαγγέλης

Για την Εύβοια; Εκεί δεν κάηκαν οι ελιές;

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία