BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Χωρίς το κάτι παραπάνω οι αποζημιώσεις Θεσσαλών για Daniel την Παρασκευή

Αναβάλλεται για «τεχνικούς λόγους» θα μπορούσε να γράφει η λεζάντα για τις επικείμενες πληρωμές αποζημιώσεων λόγω Daniel στους αγρότες της Θεσσαλίας, παρά την καλή διάθεση της κυβέρνησης και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Τσιάρα, να προστεθεί το κάτι παραπάνω στην τελική εκκαθάριση.

elga-gia-daniel-paraskevh

Γιάννης Πανάγος

1753
6

Σημειωτέον ότι χρήματα θα εισπράξουν στην προγραμματισμένη για την Παρασκευή πίστωση του ΕΛΓΑ μόνο το 70% των πληγέντων που έλαβαν πρώτη δόση, καθώς για το άλλο 30% των δικαιούχων η εκκαθάριση από τις υπηρεσίες του Οργανισμού δεν έχει ακόμα αρχίσει.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τις υπηρεσίες και την τεχνική υποστήριξη του ΕΛΓΑ να αδυνατούν να ενσωματώσουν στην πληρωμή που έχει προγραμματισθεί για την ερχόμενη Παρασκευή 19 Ιουλίου, αυτό το οποίο ζήτησε κατά την τελευταία επίσκεψή του στα γραφεία του Οργανισμού, ο υπουργός, Κώστας Τσιάρας.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το φύλλο 974 της Agrenda

Αυτό σημαίνει ότι οι αποζημιώσεις θα τρέξουν στο χρόνο που είχε προγραμματισθεί, δηλαδή ως την Παρασκευή, για το 70% των δικαιούχων, χωρίς όμως τα χρήματα να είναι περισσότερα από αυτά που αρχικά είχαν υπολογισθεί και η όποια κίνηση καλής θελήσεως, θα υλοποιηθεί με μια «τρίτη δόση» στις αρχές Φθινοπώρου.

Οι τελικές αποφάσεις αναφορικά με τον τρόπο που θα κινηθεί τελικά ο ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις των Θεσσαλών, ελήφθησαν σε σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης (16 Ιουλίου) στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, παρουσία του υπουργού, Κώστα Τσιάρα και του προέδρου του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζου.

Όπως έχει γράψει από την περασμένη εβδομάδα το Agronews, στις προθέσεις των επιτελών της κυβέρνησης, είναι να βελτιωθεί σε κάποιο βαθμό η τελική αποζημίωση που θα λάβουν οι πληγέντες αγρότες της Θεσσαλίας και ειδικότερα να πληρωθούν στο ακέραιο τη ζημιά που έχουν υποστεί, δηλαδή να μην υπάρξει η προβλεπόμενη από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ απομείωση που υπολιγίζεται σε 26% περίπου.

Η παραπάνω πρωτοβουλία ήταν και η αιτία της καθυστέρησης στις αντίστοιχες πληρωμές, καθώς η αρχική δέσμευση της κυβέρνησης για τις εκκαθαρίσεις ήταν μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Σχόλια (6)
Προσθήκη σχολίου

17-07-2024 09:26Akis

Όσοι δεν έχουν πληρώσει ΕΛΓΑ τελικά άκυρο Ε?Εάν πληρώνατε στην ώρα σας 30ιουνιου θα ήταν όλα όπως πρέπει και πληρωμένος ο ΕΛΓΑ.

Απάντηση

17-07-2024 09:21Αγγελος

Μοκις πήρα τηλ στον ελγα…για Παρασκευή 19 του μηνός ΔΕΝ έχουν καμία εντολή να πληρώσουν😂😂 μας δουλεύουν ψιλό γαζί!!

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

17-07-2024 08:26Βαγιος

Ελλάς το μεγαλείο σου....

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία