BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Αργότερα και χωρίς περισσότερα ο ΕΛΓΑ στη Θεσσαλία, ούτε σήμερα η πληρωμή, 201 ευρώ το βαμβάκι

Με το χειρότερο σενάριο εκτυλίσσεται το σίριαλ των αποζημιώσεων σε ότι αφορά στη δεύτερη δόση για τις καταστροφές του περασμένου Σεπτεμβρίου στην αγροτική παραγωγή στη Θεσσαλία, καθώς, ούτε σήμερα (Τετάρτη 24 Ιουλίου) προβλέπεται να γίνει η σχετική πίστωση στους λογαριασμούς των παραγωγών από τον ΕΛΓΑ.

argoun-pliromes-vamvaki

Γιάννης Πανάγος

8098
20

Μαζί με την καθυστέρηση που έχει υπάρξει στη σχετική πληρωμή, πάει στράφι και η πρωτοβουλία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Τσιάρα, να αυξηθεί τουλάχιστον κατά 20% η αποζημίωση που θα εισέπρατταν αυτές τις μέρες οι παραγωγοί.

Ασφαλείς πληρφορίες του  Agronews θέλουν την τελική αποζημίωση να επανέρχεται στα μέχρι πρότινος σχέδια του ΕΛΓΑ και να περιορίζεται σε 201 ευρώ το στρέμμα για τους νομούς Λάρισας και Τρικάλων, σε 185 ευρώ για τη Μαγνησία και σε 180 ευρώ για την Καρδίτσα. Το τι έφταιξε γι’ αυτή την οπισθοχώρηση, θα το δείξει ο χρόνος.

Να αναφερθεί εδώ ότι εδώ και δύο εβδομάδες, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, διαβεβαιώνει το δίκτυο ψηφοφόρων του στο νομό ότι η αποζημίωση που θα δοθεί για το βαμβάκι θα είναι 225 ευρώ το στρέμμα. Με την ίδια σιγουριά, παρείχε τη διαβεβαίωση ότι η πληρωμή θα είχε γίνει από την περασμένη εβδομάδα.

Το μόνο καλό νέο σε όλο αυτό είναι ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας που αναμένεται να ολοκληρωθεί η σχετική πίστωση, στη λίστα των δικαιούχων θα έχουν προστεθεί και ονόματα παραγωγών από τους Νομούς Φθιώτιδας και Εύβοιας.

Να αναφερθεί ωστόσο ότι δεν θα συμπεριληφθούν και αυτή τη φορά στην «παρτίδα» με τις αποζημιώσεις λόγω περισσότεροι από το 1/3 των δικαιούχων, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των στοιχείων με τις εκτιμήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛΓΑ.

Υπενθυμίζεται πως η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου στις 17 Ιουλίου ανέφερε τα εξής:

«Την 24η Ιουλίου η εξόφληση του ΕΛΓΑ για Daniel και Elias 60 εκατ. € επί πλέον για αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής για τις ζημιές στη Θεσσαλία

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστας Τσιάρας και ο Πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α., κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, αποφάσισαν την εκκαθάριση των πορισμάτων, τα οποία καταχωρήθηκαν μέχρι σήμερα στα πληροφοριακά συστήματα της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΛ.Γ.Α. και αφορούν

στις ζημίες φυτικής παραγωγής από τα ακραία καιρικά φαινόμενα ‘’Daniel’’ και ‘’Elias’’ στις Π.Ε. της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Οι ενισχύσεις, οι οποίες υπερβαίνουν τα 60 εκ. € θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών την Τετάρτη 24η Ιουλίου 2024 και ώρα 12:00 μ.μ.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο Πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α. ευχαριστούν τους υπαλλήλους, τα στελέχη της Κεντρικής Υπηρεσίας και του Υποκαταστήματος Λάρισας του Οργανισμού, για την σημαντική τους συνεισφορά στην επίπονη διαδικασία επεξεργασίας των πορισμάτων».

Σχόλια (20)
Προσθήκη σχολίου

24-07-2024 12:48ΕΒΡΙΤΗΣ

Τον ΕΒΡΟ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ , 11 μήνες κοροϊδεύεται τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους !!

Απάντηση

24-07-2024 12:29Κώστας

Λυκουρέζο δεν ξέρω που να τα βάλω,να πάρω τσουβαλια,σακούλες η θα μας δώσεις εσύ το χρηματοκιβώτιο σού!!ξύλο που θέλετε όλοι δεν υπολογίζεται κανέναν και τπτ το πώς τα βγάζουμε και περνάμε,μόνο τον ευαυτουλι σας και την καρέκλα σας!! αλήτες βρείτε λεφτά και μοιραστε στο κόσμο σε όλους κ το +20% με τις μαλακίες και τα ψέματα που έχετε κάνει άμεσα και αφήστε τα παππατζηλικια που λέτε και έχετε κάνει αλλιώς έρχεται η ώρα σας στη κάλπη....κοντά είναι πολύ κοντά!!!!

Απάντηση

24-07-2024 12:13Βασίλης Τσιακμακης

Ψευτες όλοι λέτε πως θα δώσετε λεφτά για τις αποζημιώσεις της πλημμυραςΝα δούμε πότε θα σας πάρουμε με τις πέτρες καθάρματα δεξιά

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

24-07-2024 12:08ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ ΑΕ

Τη λέει το άρθρο. Ο Χρήστος Κελλας διαβεβαίωνε τους ΟΥΓΚΑΝΟΥΣ ψηφοφόρους της ΝΔ ότι η πληρωμές θα γίνουν την Τετάρτη. Μπράβο να τον ψηφίσουν πάλι να πάρει 51% τα κατο. Αλλά είναι τόσο ουρακοτάγκοι που θα τρέξουν με χίλια. Α να μην ξεχάσω να ζητήσω συγγνώμη από τους ουρακοτάγκους που τους έβαλα στο ίδιο επίπεδο με τους ψηφοφόρους της ΝΔ.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (3)

24-07-2024 11:53ΛΓ

Πρέπει να σας πάρουμε με τις πέτρες!Παίζετε με τον πόνο του κοσμάκι... Κοροϊδία!Δεν έχετε τσίπα...και η ντροπή ντρέπεται μαζί σας!Από αύριο σε αύριο...Θα δώσετε αποζημίωση σε χωριά όπως η Μαραθέα,ο Κοσκινάς,Κόρδα κλπ 180€??... όταν τους περνάνε με τα ελικόπτερα και τις βάρκες και σε άλλα χωριά που δεν πάθανε ζημιά και μαζέψανε και βαμβάκι τους δίνετε απλόχερα αποζημιώσεις .... ΞΕΦΤΙΛΕΣ!Δεν υπάρχει δικαιοσύνη...

Απάντηση

24-07-2024 11:45ΛΓ

Πρέπει να σας πάρουμε με τις πέτρες.... εμείς φταίμε που δεν τους κυνηγάμε! Πήρανε λεφτά αυτοί που δεν έπαθαν ζημιά και μαζέψανε και βαμβάκι και άλλοι που χάσανε τα πάντα ,σπίτια χωράφια δεν έχουν πάρει τίποτα και θέλετε να δώσετε σε Καρδίτσα 180€ το στρέμμα όταν τα έξοδα είναι 250€? Σε χωριά όπως Μαραθέα,Κοσκινά, Κόρδα κλπ όπου τους περνάνε με ελικόπτερα...ΞΕΦΤΙΛΕΣ!

Απάντηση

24-07-2024 11:03Ελευθέρας βοσκής

Τα ζωικά θα πληρωθούν τώρα???

Απάντηση

24-07-2024 11:03Γιάννης

Είστε ότι χειρότερο γνώρισε ποτέ το ΥΠΑΑΤ. Οι Γύφτοι έχουν περισσότερο μπεσα στον λόγο τους...ανεύθυνοι ε ανεύθυνοι που πήγαμε και μπλέξαμε!!

Απάντηση

24-07-2024 09:56Η Λογικη

Δώσατε ρε λαμόγια 210 ευρώ το στρέμματα επι δυο, δηλαδή 420 ευρώ το στρεμμα για 2 χρονιές σε 119.000 χιλιάδες στρέμματα, αφήσατε εκτός 50.000 στρέμματα που είχαν την ίδια καταστροφή με τους προλλαλησαντες, δηλαδή ένας που όντως ο άνθρωπος έχει χάσει τα πάντα πήρε 420 ευρώ το στρεμμα +140 (αν τα είχε βαμβάκι για το 2023) 560 ευρώ το στρεμμα +αυτα που θα μπουν μεθαύριο, χοντρικά δηλαδή θα έχει πάρει 650 ευρώ το στρεμμα και ο άλλος δίπλα του θα έχει πάρει 140 ευρώ για πέρυσι που μόνο το ενοίκιο του ήταν 60-70 ευρώ και τώρα θα είναι εκτός πληρώνεις! Δώσατε τα λεφτά πριν τις εκλογές γι αυτό σε περιοχές που χάσαμε τα πάντα πήρατε 40% πάλι! Αλλά την επόμενη φορά δεν θα σας σώσει τίποτα! Τελειώσατε!

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

24-07-2024 09:33Αγρότισσα

Ο χρόνος περνάει γρήγορα, θα έρθουν εκλογές θα ζητήσετε ψηφο,αν έχετε μούτρα ελάτε στα χωριά.( Ξέχασα δεν υπάρχει τσίπα σε εσάς)

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία