BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Kαμπανάκι Χαρακόπουλου για ουρά αποζημιώσεων από τον Daniel

Yπάρχουν εκκρεμότητες -αποζημιώσεις και έλεγχοι για το φυτικό κεφάλαιο στα ακτινίδια και αποκατάσταση υποδομών- που πρέπει να διευθετηθούν το συντομότερο για να αποφευχθούν οι μακροπρόθεσμες αρνητικές παρενέργειες, σύμφωνα με όσα διεμύνησε γραπτώς ο βουλευτής Λάρισας Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την γιορτή Καλαμποκιού και Ακτινιδίου στο Ομόλιο του Δήμου Αγιάς.

Μαξτ09θικγ

79
0

«Η φετινή γιορτή γίνεται στον απόηχο των καταστροφικών πλημμυρών από τον Daniel. Η πολιτεία συνέδραμε τους πληγέντες με μεγαλύτερη ταχύτητα από ότι στο παρελθόν, αλλά δεδομένου και του όγκου των ζημιών, υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες –αποζημιώσεις και έλεγχοι για το φυτικό κεφάλαιο στα ακτινίδια και αποκατάσταση υποδομών- που πρέπει να διευθετηθούν το συντομότερο για να αποφευχθούν οι μακροπρόθεσμες αρνητικές παρενέργειες». Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του με αφορμή την γιορτή Καλαμποκιού και Ακτινιδίου στο Ομόλιο του Δήμου Αγιάς.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στη γιορτή,  στο μήνυμά του προς τον δήμαρχο Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα αναφέρει ότι «η γιορτή, είναι μια ευκαιρία για διασκέδαση, αλλά και για την προβολή δύο βασικών τοπικών αγροτικών προϊόντων, του καλαμποκιού και του ακτινιδίου. Οι κλιματικές συνθήκες της περιοχής ευνοούν την καλλιέργειά τους και τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει βήματα μπροστά με την υιοθέτηση σύγχρονων μεθόδων παραγωγής, εμπορίας και προώθησής τους».

Γνωρίζοντας, όμως, βαθιά την αγροτική πραγματικότητα, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «η πρόοδος μπορεί να επιταχυνθεί αν βελτιωθεί η συνεργασία παραγωγών-πολιτείας. Ένα σύγχρονο κράτος οφείλει να προσφέρει τα κατάλληλα εργαλεία (χρηματοδοτικά, θεσμικά κ.ά) και να φροντίζει για τις βασικές υποδομές. Οι παραγωγοί καλό είναι να εκμεταλλεύονται άρτια αυτά τα εργαλεία και μέσω υγιών συνεταιριστικών σχημάτων και οικονομιών κλίμακος να βελτιώσουν το οικονομικό αντιστάθμισμα από την πώληση των αγροτικών τους προϊόντων».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία