BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Τρίτη 13 Αυγούστου οι πληρωμές ΕΛΓΑ 2023, παράταση για εισφορά, σβήνει η ουρά Daniel μέχρι 30 Σεπτεμβρίου

Σε κλείσιμο του φακέλου ενστάσεων για αποζημιώσεις του 2022 και εκκαθάριση «έτοιμων» πορισμάτων για ζημιές του 2023 προχωράει το μεσημέρι της 13ης Αυγούστου ο ΕΛΓΑ, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Όσον αφορά την τελική εξόφληση για τους πλημμυροπαθείς Daniel και Elias, αυτή τοποθετείται στα τέλη Σεπτεμβρίου.

1719825497063_6251666_jpg

1283
0

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, το αυριανό πακέτο (13/8) περιλαμβάνει πληρωμές για ζημιές από ανοιξιάτικους παγετούς, χαλαζοπτώσεις και λοιπά ζημιογόνα αίτια σε όλο το 2023, καθώς και για ζημιές στις αρχές του 2024.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το φύλλο 978 της Agrenda


Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας και ο Πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α., Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, κατόπιν συνεργασίας αποφάσισαν:

  • Την εκκαθάριση των πορισμάτων, τα οποία καταχωρήθηκαν μέχρι του παρόντος στα πληροφοριακά συστήματα της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΛ.Γ.Α. και αφορούν αποζημιώσεις, για τις ζημίες στον πρωτογενή τομέα έτους 2023, ζημίες στις αρχές του έτους 2024 και εκκαθαρίσεις ενστάσεων των παραγωγών έτους 2022.
  • Οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν την Τρίτη 13η Αυγούστου 2024 και ώρα 12:00 μ.μ. στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Παρατείνεται μέχρι 30 Σεπτεμβρίου η εξόφληση εισφοράς ΕΛΓΑ

Όπως αναφέρει το υπουργείο, δίνεται παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας για την εξόφληση της Ειδικής Ασφαλιστικής Εισφοράς  του έτους 2023 μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2024, υπό την προϋπόθεση ότι οι ασφαλιζόμενοι αγρότες έχουν εξοφλήσει στον ΕΛ.Γ.Α. την Ειδική Ασφαλιστική Εισφορά έτους 2022.

Τέλη Σεπτέμβρη πίστωση ουράς ΕΛΓΑ, θέμα τα άγονα χωράφια

Στα τέλη Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί η εξόφληση αγροτών της Λάρισας που αναμένουν αποζημιώσεις από τις πλυμμήρες του περασμένου Σεπτεμβρίου. Την παραπάνω δέσμευση ανέλαβε η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 1 Αυγούστου στην Καρδίτσα με την παρουσία αγροτών και κτηνοτρόφων.

Σε δηλώσεις του ο κ. Τσιάρας είχε τονίσει, μεταξύ άλλων, ότι «το πρόγραμμα των αποζημιώσεων του Daniel είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα που έχει δημιουργήσει ο ΕΛΓΑ από τη σύστασή του, με ύψος αποζημιώσεων 270 εκατ. ευρώ και αφορά 33.000 παραγωγούς. Υπάρχει όντως ένα ποσοστό αγροτών, μόνο στην Π.Ε. Λάρισας, που δεν έχουν λάβει αποζημιώσεις, εκτός από τις προκαταβολές. Εκτιμούμε ότι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, θα έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία».

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία