BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Προκαταβολή 50% από 1.225 ευρώ/στρέμμα για ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο λόγω Daniel

Ειδικό σχήμα κάλυψης απωλειών στο ευρύτερο πλαίσιο της Κρατικής Αρωγής έχει αποφασιστεί για τις ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο που επέφερε το καταστροφικό πέρασμα του Daniel τον προηγούμενο Σεπτέμβριο στους κατ' επάγγελμα αγρότες, όπως ανακοίνωσαν ο υφυπουργός Χρήστος Κέλλας και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

apozimioseis_site_3

639
0

Στο πλαίσιο συνάντησης με εκπροσώπους συνεταιρισμών παραγωγών ακτινιδίων της Λάρισας, έγινε εκτενής αναφορά στις σοβαρές ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες από τη θεομηνία Daniel, στην αναπλήρωση του εισοδήματος των αγροτών λόγω απωλειών της παραγωγής και στον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η ανασύσταση του φυτικού κεφαλαίου. 

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το φύλλο 985 της Agrenda

 

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η επιχορήγηση για τις απώλειες σε φυτικά μέσα παραγωγής να διαμορφωθεί κατ’ ανώτατο όριο ανά στρέμμα και είδος φύτευσης, για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες, ως εξής: 

α) 2.450 ευρώ ανά στρέμμα για δενδρώδεις καλλιέργειες σε ελεύθερη φύτευση,

β) 3.500 ευρώ ανά στρέμμα για δενδρώδεις καλλιέργειες σε παλμέτα,

γ) 2.450 ευρώ ανά στρέμμα για αμπελοειδή, και

δ) 577,5 ευρώ ανά στρέμμα αρωματικών φυτών.

Παράλληλα, διευκρινίστηκε ότι το 50% της παραπάνω ενίσχυσης θα δοθεί ως προκαταβολή για την επαναφύτευση των καλλιεργειών, και θα ακολουθήσει εξόφληση μετά από έλεγχο των γεωπόνων του ΕΛΓΑ. 

Αναμένεται, όμως, πρώτα η ολοκλήρωση του περιγράμματος των πληγεισών καλλιεργειών από τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ ώστε να καθοριστούν οι δικαιούχοι και το ποσό που δικαιούνται.

Διαβάστε επίσης: Πράσινο φως για στήριξη Ελλάδας με 101,5 εκατ. ευρώ για τον Daniel

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία