BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Ίσως Νοέμβριο καταβολή αποζημιώσεων πανώλης, αυξήσεις σε κάθε κλάση

Εβδομάδα μερικών διευκρινήσεων η τρέχουσα αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι στο ζήτημα των αποζημιώσεων κτηνοτρόφων για τα δεκάδες χιλιάδες θανατωμένα ζώα λόγω επέλασης της πανώλης.

8-9-pin_3

243
1

Αρχικά, να σημειωθεί πως η ΚΥΑ έχει ήδη υπογραφεί από τον υπουργό Κώστα Τσιάρα και έχει πάει προς υπογραφή και από το υπουργείο Οικονομικών. Τα παραπάνω εξήγησε στις 15 Οκτωβρίου ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Στρατάκος στο πλαίσιο συνέντευξης με την Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου της ΕΘΕΑΣ, Κατερίνα Θανάση.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το φύλλο 987 της Agrenda

 

Η αποζημίωση των κτηνοτρόφων αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα, άλλωστε οι κτηνιατρικές υπηρεσίες φαίνεται να έχουν πλήρη και διασταυρωμένη εικόνα για τον αριθμό των θανατωμένων ζώων και τους ΑΦΜ που έχουν ζημιωθεί. Ο Γενικός Γραμματέας διευκρίνισε πως «εντός του 2024, αναμένεται να αποζημιωθούν οι πληγέντες κτηνοτρόφοι και ελπίζω να γίνει πριν τον Δεκέμβριο».

Από την άλλη, ο αρμόδιος σε θέματα κτηνοτροφίας υφυπουργός Χρήστος Κέλλας, προανήγγειλε αυξήσεις σε αποζημιώσεις πανώλης για κάθε κλάση ζώων απαντώντας σε κοινοβουλευτικό έλεγχο που άσκησε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, Βασίλης Κόκκαλης.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός τόνισε ότι, σύμφωνα με οδηγίες του Πρωθυπουργού, «σύντομα θα εκδοθεί νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), η οποία θα αναθεωρεί το ποσό αποζημίωσης ανά ζώο, που θανατώθηκε λόγω της πανώλης και της ευλογιάς». Οι αποζημιώσεις για τα καθαρόαιμα ζώα θα αυξηθούν ενδεικτικά από 150 ευρώ σε 250 ευρώ ανά θηλυκό ζώο, και από 250 σε 500 ευρώ για τα αρσενικά. Παράλληλα, «θα υπάρξουν αντίστοιχες αυξήσεις για όλες τις κατηγορίες ζώων», με στόχο τη δίκαιη στήριξη των κτηνοτρόφων.

Εδώ θα πρέπει να σηµειωθεί ότι η απόφαση για αύξηση της κατά κεφαλής αποζηµίωσης για την θανάτωση των ζώων από ζωονόσους, από 150 ευρώ σε 250 ευρώ, είναι η ανώτερη τιµή αποζηµίωσης που αφορά θηλυκά ζώα µε επίσηµα γενεαλογικά πιστοποιητικά καθαροαιµίας, ηλικίας από 6 µηνών και 1 ηµέρα έως 3 ετών. Σε περίπτωση που τελικά ισχύσει η αύξηση, αυτή θα πατήσει πάνω στο ΦΕΚ 6446/Β/10-11-2023).

 

 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

16-10-2024 16:47ΣΟΦΙΑ ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

ΣΟΦΙΑ ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ γεια σε όλους Είμαι Έλληνας Αγρότης και αντιμετώπισα πολλά οικονομικά προβλήματα αλλά χάρη στον ΣΟΦΙΑ ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ κατάφερα να συνέλθω από τις οικονομικές μου δυσκολίες.Για όλες τις οικονομικές σας ανάγκες επικοινωνήστε με το ΣΟΦΙΑ ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ και θα βρείτε λύσεις στα προβλήματά σας. Απλώς με βοήθησε με ένα μικρό ποσό των 45.000 € που μου έκανε πραγματικά καλό. Email: sofia070177@gmail.com ΣΗΜΕΙΩΣΗ Εάν δεν είστε από την Ελλάδα , μείνετε μακριά. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία