BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Στις 12:00 η πίστωση 38 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ σε 12.195 πληγέντες για ζημιές 2024

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης 4 Μαρτίου θα ολοκληρωθεί η πίστωση ποσού γύρω στα 38 εκατ. ευρώ για ζημιές σε φυτική και ζωική παραγωγή του 2024 σε 12.915 πληγέντες αγροτοκτηνοτρόφους, όπως ενημερώνει μέσω σύντομης ανακοίνωσης ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων.

elga-agronews

Γιάννης Ρούπας

599
0

Τελικά η δεύτερη πληρωμή για το 2025 διεκπεραιώνεται αμέσως μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, όπως είχε ενημερώσει το Agronews. Στην εκκαθάριση αυτή θα περιλαμβάνονται πορίσματα τα οποία καταχωρήθηκαν μέχρι την 25η Φεβρουαρίου 2025 στα πληροφοριακά συστήματα της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΛ.Γ.Α.

Η σχετική ανακοίνωση του ΕΛΓΑ έχει ως ακολούθως:

«Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  Κώστας Τσιάρας και ο Πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α., Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, αποφάσισαν την εκκαθάριση των πορισμάτων, τα οποία καταχωρήθηκαν μέχρι την 25η Φεβρουαρίου 2025 στα πληροφοριακά συστήματα της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΛ.Γ.Α. και αφορούν στις ζημίες φυτικής παραγωγής και απώλεια ζωικού κεφαλαίου έτους 2024.

Οι αποζημιώσεις, οι οποίες υπερβαίνουν τα 38 εκ. € θα πιστωθούν στους λογαριασμούς 12.915 δικαιούχων παραγωγών σήμερα Τρίτη 4η Μαρτίου 2025 και ώρα 12:00 μ.μ.

Ο Οργανισμός με διαφανείς διαδικασίες τόσο ως προς την ολοκλήρωση του εκτιμητικού έργου, όσο και την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων εκπληρώνει  τις υποχρεώσεις του και ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των αγροτών, με ταχύτητα, ακρίβεια και δικαιοσύνη».

Ξεφυλλίστε σε υψηλή ανάλυση την εβδομαδιαία Agrenda
Νωρίτερα το Agronews έγραφε:

Τρίτη 4 Μαρτίου επόμενη παρτίδα ΕΛΓΑ γύρω στα 38 εκατ. για ζημιές 2024

Μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας δρομολογείται να πιστωθεί από τον Οργανισμό Ασφαλίσεων η δεύτερη παρτίδα αποζημιώσεων για το 2025, ονομαστικής αξίας γύρω στα 38 εκατ. ευρώ, η οποία θα αφορά κατά 99% σε ζημιές φυτικής και ζωικής παραγωγής έτους 2024, ενώ (όπως πάντα) δρομολογούνται και ορισμένες εξοφλήσεις πορισμάτων από το 2023, μετά και την πληρωμή της χρωστούμενης εισφοράς εκ μέρους του παραγωγού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η πίστωση που προγραμματίζεται για τις 4 Μαρτίου θα αφορά κυρίως εξοφλήσεις πορισμάτων από την Βόρεια Ελλάδα (Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη) και όχι τόσο Κεντρική Ελλάδα – Πελοπόννησο – Νησιά.  Άλλωστε, σε γενικές γραμμές το χρονικό εύρος των ζημιών που θα καλύπτει η επερχόμενη πίστωση είναι το πρώτο μισό του 2024, περίοδος στην οποία κατά κύριο λόγο παρουσιάζονται ζημιές λόγω παγετού στο στάδιο ανθοφορίας πυρηνοκάρπων και μηλοειδών. Όπως και να χει, λακωνική και επίσημη ενημέρωση από πλευράς Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και ΕΛΓΑ αναμένεται να υπάρξει λογικά  στις 28 Φεβρουαρίου, δηλαδή την τελευταία εργάσιμη μέρα πριν ξεκινήσουν οι διαδικασίες.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία