BACK TO
TOP
Πολιτισμός

Drones θα εποπτεύουν από τον Ιούλιο τα δάση του Έβρου και της Ροδόπης

Στην προμήθεια δυο drones προχωρά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, προκειμένου να συνδράμει άμεσα στην αντιπυρική προστασία της περιοχής.

drone-1024x681

18
0

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται να υπογραφεί σύμβαση με εταιρεία χειριστών drones, τα οποία θα παραχωρηθούν στην Περιφερειακή Διοίκηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Κώστας Βενετίδης σε τοπικά μέσα, αποφασίσθηκε το ένα drone να έχει περιοχή εμβέλειας την Δαδιά και προς τα νοτιά, ενώ το δεύτερο, κατά πάσα πιθανότητα, θα τοποθετηθεί στην Κομοτηνή σε σημεία που δεν μπορούσαν να ελεγχθούν μέχρι σήμερα.

Τα δυο drones  θα λειτουργούν επί 24ωρου βάσεως, ελέγχοντας τις περιοχές με προσωπικό 4 πιλότων.

«Θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε και άλλο την Π.Υ» τόνισε ο κ Βενετίδης, επισημαίνοντας ότι ανάλογα με το πως θα λειτουργήσει το εγχείρημα, θα προχωρήσουν και σε νέες προμήθειες.
Τα δυο drones  αναμένονται στην περιοχή στα μέσα Ιουλίου, ώστε να είναι διαθέσιμα τις επίμαχες περιόδους Αυγούστου και Σεπτεμβρίου.

Εκτός των άλλων, τον μήνα Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον κύριο Βενετίδη, η Περιφέρεια αναμένατε να διαθέσει περί τα 5 – 6 εκ.  ευρώ στην Πολιτική Προστασία μέσω διαφόρων προγραμμάτων για τα πλημμυρικά  φαινόμενα του Έβρου

Επιπροσθέτως, ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ  Χριστόδουλος Τοψίδης με τον αντιπεριφερεάρχη Κώστα Βενετίδη επισκέφθηκαν το αεροδρόμιο «Δημόκριτος», όπου εδώ και λίγες μέρες έχουν αφιχθεί 3 ιπτάμενα μέσα πυρόσβεσης air tractor με τους πιλότους καθώς και το ελικόπτερο μεταφοράς προσωπικού τα οποία επί 24ωρου βάσεως είναι σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο, αφού, όπως διευκρινίστηκε, υπάρχει μια σύμβαση που αναφέρει ότι μέσα σε 20 λεπτά από την ώρα της ειδοποίησης θα πρέπει να πετάνε ώστε να γίνεται έγκαιρη παρέμβαση στο πεδίο.
Πηγή: ertnews.gr
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία