BACK TO
TOP
Πολιτισμός

Το δικό της σπίτι αποκτά η μαστίχα Χίου στη Σμύρνη

Το πρώτο κατάστημα- σπίτι της μαστίχας στη μικρασιατική Σμύρνη είναι γεγονός και λειτουργεί από την 1η Ιουλίου.

smirni_3

8
0

Σε συνεργασία της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, τούρκικης εταιρείας και της θυγατρικής εταιρείας Mediterra της Ένωσης πραγματοποιήθηκαν με λαμπρότητα και με στόχο όλο και μεγαλύτερη αύξηση της εμπορικής κίνησης τα εγκαίνια του «Mastiha Damla Sakiz».
Συγκεκριμένα η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών διαθέτει το 55% των μετοχών του επιχειρηματικού σχήματος, το 35% ανήκει στον επιχειρηματία Νεσμί Καλισκούν και το υπόλοιπο 15% στη mediterra.

Η απόφαση για να ιδρυθεί κατάστημα στη Σμύρνη είχε ληφθεί το 2016. «Μετά από 7 χρόνια είμαστε έτοιμοι και ώριμοι να στεγάσουμε τη δραστηριότητα της μαστίχας στην Τουρκία στο δικό της σπίτι», σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mediterra Γιάννης Μανδάλας.

Ιδιαίτερη αναφορά στη φιλία και τη συνεργασία ανάμεσα στους δύο λαούς, έκανε ο Πρόεδρος της ΕΜΧ Γιώργος Τούμπος.
«Είμαστε ένας συνεταιρισμός που κλείνει 86 χρόνια πορείας. Θέλω να πιστεύω πως αυτό το βήμα θα μας ωθήσει και σε άλλα νέα βήματα με σκοπό να φέρουν την μαστίχα κοντά στο κοινό της Τουρκίας», σημείωσε χαρακτηριστικά, ο κ. Τούμπος.

«Η έκθεση διαθέτει προϊόντα μαστίχας από το νησί της Χίου, τα οποία εμείς θα πουλάμε στην Τουρκία. Η χαρά μας είναι μεγάλη και θα συνεχίσουμε την τόσο σημαντική προσπάθεια», σημείωσε καλωσορίζοντας τους Ελληνες συνεργάτες του ο Necmi Caliskan. Ως αρχή για ανάλογες δράσεις και σε άλλες χώρες, χαρακτήρισε αυτή τη συνεργασία ο Διευθυντής της ΕΜΧ Ηλίας Σμυρνιούδης.

Στα εγκαίνια του καταστήματος στη Σμύρνη, παρευρέθηκαν οι Δήμαρχοι από τους τουρκικούς Δήμους Κονάκ, Φώκαιας, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου της Σμύρνης αλλά και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη ο Δήμαρχος Χίου και ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου.
Να σημειωθεί, ότι το κατάστημα βρίσκεται απέναντι από το νυν Μητροπολιτικό Ναό της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σμύρνης.

Πηγή: ertnews.gr 


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία