BACK TO
TOP
Πολιτισμός

Το δεύτερο μετάλλιο στην Ελλάδα έφερε ο κολυμβητής Απόστολος Χρήστου

Ιστορική επιτυχία για την ελληνική κολύμβηση από τον πρωταθλητή Ευρώπης Απόστολο Χρήστου στα 200 μέτρα ύπτιο.

Χρηστου_μεταλλιο

35
0

Μεταλλίων συνέχεια για τα ελληνικά χρώματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Μετά το χάλκινο του Θοδωρή Τσελίδη την Τετάρτη στο τζούντο, ο κορυφαίος Έλληνας κολυμβητής Απόστολος Χρήστου στέφθηκε «ασημένιος» Ολυμπιονίκης κατακτώντας την Πέμπτη τη δεύτερη θέση στον τελικό των 200 μέτρων ύπτιο.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης χάρισε στη χώρα μας το πρώτο μετάλλιο στην Ιστορία της στο άθλημα σε Ολυμπιακούς Αγώνες (σε πισίνα), παίρνοντας ταυτόχρονα τη ρεβάνς για την «πικρή» τέταρτη θέση στα 100μ. και την απώλεια του χάλκινου μεταλλίου στην τελευταία χεριά.

Όλα αυτά σε ένα αγώνισμα στο οποίο ο Χρήστου θεωρητικά, δεν ειδικεύεται, όμως αυτό δεν τον απέτρεψε να σημειώσει πανελλήνιο ρεκόρ στον τελικό με χρόνο 1:54.82, χάνοντας την πρώτη θέση για ελάχιστη διαφορά από τον νικητή, τον Ούγγρο Χούμπερτ Κος, που πρώτευσε σε 1:54.26.

Αυτό που αισθάνθηκαν οι περισσότεροι, βλέποντάς τον να κατακτά τη δεύτερη θέση στα 200μ. ύπτιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, εξέφρασε ο Απόστολος Χρήστου στις πρώτες δηλώσεις του μετά τον τελικό:

«Δεν το πιστεύω, δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Ήξερα ότι έπρεπε να πέσω για το μετάλλιο, μπήκα δυνατά, εκβίασα την θέση, στο τέλος έχασα δυνάμεις, αλλά είχα κερδίσει πολλά από τα πρώτα 150μ. και κατάφερα να πάρω το μετάλλιο», δήλωσε ο Ολυμπιονίκης στην κάμερα της ΕΡΤ.

«Τα έπαιξα όλα για όλα. Δεν μπορώ να το πιστέψω, το ήθελα πραγματικά. Ο προπονητής μου (σ.σ. Παναγιώτης Βελέντζας) μου είπε να μπω δυνατά από τα πρώτα μέτρα και να παραμείνω δυνατός. Τώρα πια το 200άρι θα γίνει το αγαπημένο μου», κατέληξε ο Έλληνας κολυμβητής.

Κ. Μητσοτάκης: Επέμεινε, πάλεψε, επέστρεψε και νίκησε

«Συγχαρητήρια» ευχήθηκε στον Απόστολο Χρήστου ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσα από ανάρτησή του στο X.

Αναλυτικά έγραψε: «Χίλια μπράβο στον Απόστολο Χρήστου για το πρώτο αργυρό μετάλλιο της πατρίδας μας στους Ολυμπιακούς του Παρισιού. Επέμεινε, πάλεψε, επέστρεψε και νίκησε! Μια μεγάλη δικαίωση για τον αθλητή μας, μια στιγμή χαράς και υπερηφάνειας για όλες και όλους μας». 

Πηγή:Naftemporiki.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία