BACK TO
TOP
Πολιτισμός

Τέσσερα έγιναν τα Ολυμπιακά μετάλλια της Ελλάδας μετά από τα δύο χάλκινα της κωπηλασίας

Η ελληνική κωπηλασία πανηγύρισε ιστορικές επιτυχίες στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τα ελληνικά πληρώματα των Γκαϊδατζή Παπακωνσταντίνου και Φίτσιου Κοντού να χαρίζουν δύο χάλκινα μετάλλια στην Ελλάδα στο Παρίσι.

Κωπηλασια_

42
0

Η Ελλάδα είναι μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις στην παγκόσμια κωπηλασία. Η χώρα μας πανηγύρισε δύο χάλκινα μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου, ενώ ελπίζει σε ακόμα ένα στον αυριανό (3/8/2024) τελικό του Στέφανου Ντούσκου.

Η αρχή έγινε με το δίδυμο των Πέτρου Γκαϊδατζή και Αντώνη Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών.

Το μεγάλο αουτσάϊντερ της ελληνικής κωπηλασίας, το οποίο πέρασε στα ημιτελικά από τα ρεπεσάζ, έκανε την απόλυτη ανατροπή στον τελικό, σκορπώντας χαρά και υπερηφάνεια στους Έλληνες.
Το ελληνικό δίδυμο τερμάτισε σε χρόνο 6:13:44, με τους Ιταλούς να παίρνουν την τελευταία στιγμή το ασημένιο με χρόνο 6:13:33. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Ιρλανδοί, με 6:10:99

Το τέταρτο μετάλλιο της Ελλάδας ήρθε από τις Φίτσιου και Κοντού.

Λίγα λεπτά αργότερα, η Ελλάδα πανηγύρισε ακόμα μία επιτυχία στην κωπηλασία. 

Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών, χαρίζοντας το 125ο συνολικά μετάλλιο στην Ελλάδα στους σύγχρονους Αγώνες και το έκτο στην ιστορία της χώρας στην κωπηλασία.

Το ελληνικό πλήρωμα βρισκόταν στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα εκτός μεταλλίων, ωστόσο με ένα τρομερό φινάλε άφησε πίσω τη Νέα Ζηλανδία και ανέβηκε στο βάθρο.

Τα κορίτσια τα έδωσαν όλα και με χρόνο 6:49.28 τερμάτισαν στην τρίτη θέση. Η υπόθεση του χρυσού μεταλλίου είχε κλείσει από την αρχή και οι Βρετανίδες, Έμιλι Κρεγκ και Ίμογκεν Κλαρκ, ήταν πρώτες με 6:47.06. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν οι Ρουμάνες με 6:48.78.
Η Ελλάδα έφτασε έτσι τα τέσσερα μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου, μετά το χάλκινο του Θόδωρου Τσελίδη στο τζούντο και το ασημένιο μετάλλιο του Απόστολου Χρήστου στα 200μ. ύπτιο.

Πηγή: Newsit.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία