BACK TO
TOP
Πολιτισμός

Εικόνα φθινοπώρου παρουσιάζουν από μέσα καλοκαιριού τα ελληνικά δάση

Τα δάση της Βόρειας Ελλάδας φέτος θυμίζουν φθινόπωρο ήδη από τα μέσα του καλοκαιριού, με τα χαρακτηριστικά καφέ χρώματα να κυριαρχούν στο τοπίο από τα τέλη Ιουλίου έως τις αρχές Αυγούστου 2024. Σε πολλές περιοχές, τα φύλλα των δέντρων έχουν ήδη πέσει ή είναι έτοιμα να πέσουν, δημιουργώντας μια εικόνα που παραπέμπει περισσότερο σε φθινοπωρινή παρά σε καλοκαιρινή.

valia-kaa

45
0

Η παρατεταμένη περίοδος υψηλών θερμοκρασιών, σε συνδυασμό με τις ελάχιστες βροχοπτώσεις, επηρέασε σημαντικά το φυσικό περιβάλλον και την υγεία των δασών. Το φαινόμενο αυτό είναι ιδιαίτερα έντονο στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, όπου η εικόνα των ξηραμένων δασών είναι πλέον διαδεδομένη.

Ειδικά στην περιοχή των συνόρων μεταξύ των νομών Θεσσαλονίκης και Σερρών, κοντά στη Νιγρίτα, οι δορυφορικές εικόνες που επεξεργάστηκε η επιστημονική ομάδα του Climatebook δείχνουν δραματικές αλλαγές στο τοπίο από τα τέλη Αυγούστου 2023 έως τα τέλη Αυγούστου 2024.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση του meteo.gr και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (Ε.Α.Α.), οι θερμοκρασίες στην Κεντρική Μακεδονία το καλοκαίρι του 2024 ξεπέρασαν τους 37°C για πάνω από 35-40 ημέρες, γεγονός που συνέβαλε στην επιδείνωση της κατάστασης των δασών. 



Πηγή: climatebook.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία