BACK TO
TOP
Πολιτισμός

Στις 18 Σεπτεμβρίου έρχεται φέτος το Φεγγάρι του Καλαμποκιού

Το Corn Moon, όπως συνηθίζουν να ονομάζουν την Πανσέληνο του Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ έρχεται την επόμενη εβδομάδα, στις 18 Σεπτεμβρίου, έτοιμη για να εντυπωσιάσει.

φεγγαρι2

68
0

Η Πανσέληνος που συμβαίνει πιο κοντά στην φθινοπωρινή ισημερία παίρνει πάντα το όνομα «Σελήνη της Συγκομιδής». Σε αντίθεση με άλλες πανσέληνους, αυτή η πανσέληνος ανατέλλει σχεδόν την ίδια στιγμή -γύρω στο ηλιοβασίλεμα- για αρκετά βράδια στη σειρά, δίνοντας στους αγρότες αρκετές επιπλέον βραδιές με σεληνόφως και επιτρέποντάς τους να ολοκληρώσουν τη συγκομιδή τους πριν φτάσουν τα κρύα του φθινοπώρου.

Ενώ η πανσέληνος του Σεπτεμβρίου είναι συνήθως γνωστή ως η Σελήνη της Συγκομιδής, εάν η Πανσέληνος του Οκτωβρίου συμβεί πιο κοντά στην ισημερία από εκείνη του Σεπτεμβρίου, τότε παίρνει εκείνη το όνομα Σελήνη της Συγκομιδής. Σε αυτή την περίπτωση, η πανσέληνος του Σεπτεμβρίου αναφέρεται ως Σελήνη του Καλαμποκιού.

Αυτή η εποχή του χρόνου – τέλος καλοκαιριού με αρχές φθινοπώρου – αντιστοιχεί με την εποχή της συγκομιδής του καλαμποκιού σε μεγάλο μέρος των βόρειων Ηνωμένων Πολιτειών. Για το λόγο αυτό, αρκετοί ιθαγενείς αμερικανικοί λαοί χρησιμοποιούσαν παραδοσιακά κάποια παραλλαγή του ονόματος «Corn Moon» για να αναφερθούν στη Σελήνη είτε του Αυγούστου είτε του Σεπτεμβρίου.

Τις περισσότερες φορές, η πανσέληνος δεν είναι τέλεια πανσέληνος. Βλέπουμε πάντα την ίδια πλευρά του φεγγαριού, αφού μέρος της βρίσκεται στη σκιά, λόγω της περιστροφής της σελήνης.

Μόνο όταν το φεγγάρι, η Γη και ο ήλιος είναι τέλεια ευθυγραμμισμένα είναι το φεγγάρι 100% γεμάτο.

Η πανσέληνος θα είναι ορατή στον νυχτερινό ουρανό από τις πρώτες βραδινές ώρες.

Μάλιστα, η Πανσέληνος Σεπτεμβρίου θα είναι η δεύτερη κατά σειρά υπερσελήνη  -σύμφωνα με την NASA-, καθώς επίσης θα λάβει χώρα και μια μερική έκλειψη, γεγονός που σημαίνει πως  το φεγγάρι πιθανότατα θα πάρει μια κοκκινωπή ή πορτοκαλί απόχρωση.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία