BACK TO
TOP
Πολιτισμός

Τοπικά προϊόντα στην 27η Πανέβρια Αγροτική Έκθεση Φερών

Οικοτεχνίες που μεταποιούν τοπικά αγροτικά προϊόντα και παράγουν ταχίνι, έλαια και κρέμες από λεβάντα, συσκευασμένα ζυμαρικά, όσπρια, σάλτσα ντομάτας, παστέλια και καραμέλες από μέλι της περιοχής και γλυκά του κουταλιού, είναι ορισμένα από τα είδη που παρουσιάζουν ντόπιοι παραγωγοί στην 27η Πανέβρια Αγροτική Έκθεση Φερών τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν εχθές το βράδυ, από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Διονύση Σταμενίτη.

εκθεση-3-1024x681

20
0

Συνολικά 50 εκθέτες, φιλοξενούνται στον εξωτερικό και εσωτερικό της έκθεσης μεταξύ αυτών και εκθέτες με αγροτικά μηχανήματα και εφόδια. Πρόκειται για μία έκθεση η οποία αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών από ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Σταμενίτης, ο οποίος επισκέφθηκε όλα τα περίπτερα, χαρακτήρισε την έκθεση ως μία μεγάλη αγροτική συνάντηση καθώς η απήχηση και ακτινοβολία της ξεπερνάει τα όρια του δήμου Αλεξανδρούπολης και της Περιφέρειας ΑΜΘ. Ωστόσο τα γεγονότα των τελευταίων χρόνων που είναι «συνέπειες τις κλιματικής κρίσης (φωτιές Έβρου)δεν θα πρέπει να μας στερούν την αισιοδοξία για το μέλλον της γεωργίας, κτηνοτροφίας και πρωτογενούς παραγωγής και την εκφράζω εδώ. Καθώς υπάρχει σχέδιο πρόληψης και άμεσης παρέμβασης από τη μεριά της πολιτείας όταν αυτό απαιτείται. Είδα τις οικοτεχνίες να δίνουν  μία υπεραξία στα τοπικά προϊόντα και αυτό μας δίνει μία πολύ μεγάλη χαρά εμάς στο ΥΠΑΑΤ καθώς είναι και αυτός ένας από τους στόχους μας. Δεν είναι μόνο να καλλιεργήσουν οι παραγωγοί ποιοτικά ανθεκτικά προϊόντα αλλά να κάνουν ένα ακόμη βήμα να δημιουργήσουν υπεραξία αυτά που παράγουν από τη γη τους και είδαμε ότι αυτό στην περιοχή, έχει πιάσει τόπο».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Ευάγγελος Πουλιλιός, ευχαρίστησε τους εκθέτες που με την παρουσίαση τους αποδεικνύουν ότι ο Έβρος παράγει υψηλής ποιότητας προϊόντα και ότι ο πρωτογενής τομέας αποτελεί το βασικό αναπτυξιακό πυλώνα της Περιφέρειας και πεδίο επενδύσεων για περαιτέρω ανάπτυξη.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, στην ομιλία του αναφέρθηκε εκτενώς στα τρία μεγάλα εγγειοβελτιωτικά έργα που είναι σε εξέλιξη και προς εκτέλεση στην περιοχή με σκοπό τη μείωση κόστους παραγωγής αγροτών, στηρίζοντας στην πράξη τους αγρότες του πρωτογενούς τομέα και της τοπικής οικονομίας, όπως είπε.

πηγή: ertnews.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία