BACK TO
TOP
Πολιτισμός

Άγγλοι sommeliers ταξίδεψαν στους μαγικούς αμπελώνες του Μοσχάτου

Άγγλοι επαγγελματίες οίνου, sommeliers & distributors «ταξίδεψαν» στα μαγικά ορεινά αμπελοτόπια του Μοσχάτου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στην ακριτική Σάμου στα πλαίσια της καμπάνιας προβολής στο Ηνωμένο Βασίλειο που διοργανώνει με επιτυχία ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου.

IMG_5273

6
0

Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024 ξεναγήθηκαν από στελέχη του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού στην  ιστορική αμπελουργική ζώνη της Σάμου, που συνδέεται άρρηκτα με την «ηρωική αμπελουργία» ως αποτέλεσμα του ορεινού ανάγλυφου και του δύσβατου των αμπελώνων.

Συνομίλησαν με τους ανθρώπους του μόχθου, τους αμπελουργούς του Συνεταιρισμού και γνώρισαν τη χειρωνακτική εργασία, τις γηγενείς ποικιλίες μα και τις σύγχρονες τεχνικές οινοποίησης που εφαρμόζει ο Συνεταιρισμός, με στόχο την ελάχιστη περιβαλλοντική παρέμβαση.

Με βαθιά γνώση στο κρασί, συμμετείχαν με προσήλωση στις γευσιγνωστικές δοκιμές των ξηρών, ημίξηρων και γλυκών κρασιών του Συνεταιρισμού, δηλώνοντας στο τέλος της διοργάνωσης πως «αυτό το ταξίδι στο μαγικό κόσμο του Μοσχάτου Σάμου, αποτελεί μια μοναδική εμπειρία ζωής»!

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία