Το πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, ανάμεσά τους το All about Gastronomy, με τη συνεργασία της HELEXPO και της εξειδικευμένης εταιρείας στη διοργάνωση εκδηλώσεων γαστρονομίας, Chef Stories, προσέφερε στους εμπορικούς επισκέπτες της έκθεσης από την Ελλάδα και τη διεθνή αγορά μια νέα εμπειρία γνωριμίας με τα προϊόντα των εκθετών, μέσα από προγραμματισμένες εκδηλώσεις γευσιγνωσίας.
Δύο προσεκτικά σχεδιασμένα Masterclasses για το ειδικό και απαιτητικό κοινό των Hosted Buyers, μία καθοδηγούμενη βιωματική εμπειρία γευσιγνωσίας και το συνοδευτικό storytelling των ανθρώπων πίσω από τα προϊόντα από τη Σύλβια Κουμεντάκη, του Chef Stories, ανέδειξαν τη μοναδικότητα, την καινοτομία, την παράδοση, την τοπικότητα, αλλά και τις ιδιαιτερότητες των προϊόντων των εκθετών-παραγωγών, μέσα από τα εκλεκτά πιάτα, παρασκευές της εταιρείας Samiotakis Catering.
Στο The Pairing Bar, τα εκλεκτά Κρασιά, Αποστάγματα και Μπίρες των εκθετών από όλη την Ελλάδα, συνδυάστηκαν ιδανικά με τυριά, αλείμματα, τουρσιά, ελιές, deli προϊόντα, αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, σοκολάτα και αρτύματα μέσα από μία αναλυτική παρουσίαση τόσο από τη Νανά Ζυγούρα, μέλος του Chef Stories Team, Σύμβουλο επιχειρηματικής ανάπτυξης και εκπαιδεύτρια ενηλίκων, όσο και από τους ίδιους τους δημιουργούς.
Στο θεματικό σαλόνι Herbs n’ Honey, με τη Νανά Ζυγούρα, αναδείχθηκαν τα μοναδικά βότανα, αφεψήματα και μέλι, προϊόντα των παραγωγών της έκθεσης, αλλά και ο ιδανικός συνδυασμός των αγνών ελληνικών superfoods.
Στο σαλόνι Dairy Exploration, η Λία Μπουντιούκου του Chef Stories Team και Σύμβουλος Επικοινωνίας, παρουσίασε παραδοσιακά, τοπικά, αλλά και καινοτόμα τυριά και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα από τους παραγωγούς της έκθεσης, που προέρχονται από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας.
Το ψωμί και τα κριτσίνια ήταν προσφορά των Φούρνων Λεμονής, οι πιατέλες και τα σκεύη σερβιρίσματος της εταιρείας Costos, ενώ τα πιάτα, τα πιρούνια και τα κουταλάκια σερβιρίσματος από ανακυκλωμένο υλικό της εταιρείας SKG ECO.