BACK TO
TOP
Πολιτισμός

Η μελισσοκομία σε αναδασωτέες εκτάσεις, η περίπτωση της Πάρνηθας

Η αρμονική συνύπαρξη των μελισσών σε δασικές εκτάσεις συζητήθηκε στο σεμινάριο του 15ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας, εστιάζοντας στην προστασία του περιβάλλοντος και την διασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας των μελισσοκόμων.

meliii3

27
0

Το 15ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας, ολοκληρώθηκε, μαζεύοντας 14 χιλιάδες επισκέπτες το τριήμερο 6-8 Δεκεμβρίου 2024 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. Το Φεστιβάλ αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα και το κορυφαίο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.


Στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, παραβρέθηκε η Πρόεδρος του φεστιβάλ, κα Μαρία Κοκκίνου, η οποία παρουσίασε εισήγηση με θέμα: «Προβλήματα της Μελισσοκομίας στην Πάρνηθα: Επιπτώσεις των Δασικών Απαγορεύσεων». Στην ομιλία της, η Πρόεδρος ανέλυσε τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μελισσοκόμοι της Αττικής, εστιάζοντας στις επιπτώσεις των πρόσφατων περιορισμών πρόσβασης στην Πάρνηθα, οι οποίοι δυσχεραίνουν τη διαχείριση των μελισσιών και επηρεάζουν την παραγωγή μελιού.

Επιπλέον, ενημέρωσε το κοινό για τις νομικές ενέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη με στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των μελισσοκόμων. Τόνισε τη σημασία της συνεργασίας και της επιμονής στον στόχο, υπογραμμίζοντας ότι, παρά το γεγονός πως οι μελισσοκομικοί σύλλογοι αποτελούνται από μικρές ομάδες, μπορούν, μέσω της συλλογικής δράσης - όπως οι μέλισσες στην κυψέλη - να επιτύχουν σημαντικές διεκδικήσεις. Τέλος κάλεσε όλους τους μελισσοκόμους σε συνεργασία, αλληλεγγύη και συστηματική εργασία, ώστε να ενισχυθεί τη φωνή του μελισσοκομικού κλάδου.

Το 15ο Συνέδριο του Φεστιβάλ Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ένα σημαντικό βήμα για τη δικτύωση, την ανταλλαγή γνώσεων και την ανάδειξη του πολύτιμου έργου που προσφέρει ο κλάδος της μελισσοκομίας. Στις τρεις μέρες το Φεστιβάλ αποτέλεσε τον τόπο συνάντησης των ανθρώπων της μελισσοκομίας και ένα άριστο μέσο για την προβολή του ελληνικού μελιού, τόσο στους χώρους εστίασης και εμπορίας , όσο και για το καταναλωτικό κοινό, το οποίο κατέκλυσε τον εκθεσιακό χώρο του Περιστερίου και είχε την ευκαιρία να απολαύσει και να προμηθευτεί εξαιρετικές και σπάνιες ποικιλίες μελιών από τους ίδιους τους Έλληνες παραγωγούς.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία