BACK TO
TOP
Αθλητισμός

Όλη η χώρα πανηγυρίζει την νίκη του Ολυμπιακού

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί επικρατούν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας για τη μεγαλειώδης επιτυχία του Ολυμπιακού, που έφερε για πρώτη φορά στην Ελλάδα ευρωπαϊκό τρόπαιο σε διασυλλογικό επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

GOyrSgzXwAAh_47

65
0

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί επικρατούν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας για τη μεγαλειώδης επιτυχία του Ολυμπιακού, που έφερε για πρώτη φορά στην Ελλάδα ευρωπαϊκό τρόπαιο σε διασυλλογικό επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι ερυθρόλευκοι κατέκτησαν το Europa Conference League επικρατώντας στον τελικό στην «OPAP Arena» επί της Φιορεντίνα με ένα γκολ του Ελ Κααμπί στο δεύτερο μέρος της παράτασης, σκορπώντας ντελίριο ενθουσιασμού στους εκατομμύρια φιλάθλους του αλλά και όχι μόνον, καθώς, η νίκη του έφερε χαμόγελα στη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που αγαπούν τον αθλητισμό.

Τα παιδιά του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δέχονται από χθες τα συγχαρητήρια από ολόκληρη την Ευρώπη – από την UEFA και τον ξένο Τύπο έως και τους πολιτικούς παράγοντες της Γηραιάς Ηπείρου και της Ελλάδος.

Ενδεχομένως, όμως, η μεγαλύτερη ικανοποίηση που μπορεί να αντλήσει ένας αθλητής είναι από τη χαρά που προσφέρει στα πλήθη, έχοντας πετύχει κάτι που θεωρούνταν ακατόρθωτο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Να βρεθεί στην κορυφή μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Δεκάδες χιλιάδες φίλοι του Ολυμπιακού βρέθηκαν σε κάθε άκρη της χώρας ώστε να πανηγυρίσουν το τρόπαιο. Ο κόσμος δημιούργησε μια ερυθρόλευκη λαοθάλασσα στον Πειραιά, όπου μετέπειτα αποθέωσε τους ποδοσφαιριστές, το τεχνικό επιτελείο και τους διοικητικούς παράγοντες του ΟΣΦΠ. Ωστόσο, μέχρι να φτάσουν στο λιμάνι οι φίλοι του Ολυμπιακού, είχαν… ξυπνήσει κάθε γειτονιά της Αττικής με τις κόρνες των αυτοκινήτων να ηχούν σε… πανηγυρικό τόνο.

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσαν τα λόγια που απηύθυνε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στον παρευρισκόμενο λαό του Θρύλου. «Ζήτω ο Θρύλος, ζήτω ο Πειραιάς, ζήτω η Ελλάδα», τόνισε.

Όμως τα πανηγύρια δεν περιορίστηκαν εκεί. Στα Γρεβενά φίλοι του Ολυμπιακού έστησαν τη δική τους γιορτή.

Πανζουρλισμός επικράτησε στο κέντρο του Βόλου, της πρωτεύουσας της Μαγνησίας. Χιλιάδες υποστηρικτές των ερυθρόλευκων κατήλθαν στους δρόμους κρατώντας σημαίες , κασκόλ, σκούφους και φανέλες με τα σήματα του «Θρύλου» και φωνάζουν συνθήματα υπέρ της ομάδας τους.

Κόκκινη η Κρήτη

Παράλληλα, ξέφρενοι ήταν οι πανηγυρισμοί στο Ηράκλειο όπου φίλαθλοι του Ολυμπιακού, με τη λήξη του αγώνα, από κάθε σημείο της πόλης, βρέθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας, απ’ όπου ξεκίνησαν πορεία και μέσω του πεζόδρομου της Δικαιοσύνης, και κατέληξαν με συνθήματα στην πλατεία των Λιονταριών.

Ταυτόχρονα κοκκίνισαν και οι πλατείες σε Χανιά και Ρέθυμνο.

Παράλληλα στην Πάτρα, χιλιάδες φίλοι του Ολυμπιακού είχαν κατακλύσει πεζοδρόμους και μαγαζιά εστίασης για τον μεγάλο αγώνα και οι παίκτες του Λουίς Μεντιλίμπαρ τους δικαίωσαν, δίνοντας το έναυσμα για τους πανηγυρισμούς.

Βαγγέλης Μαρινάκης: Γιορτάζει όλη η Ελλάδα, στόχος το Europa League

Για ένα τρόπαιο που θα εορταστεί από ολόκληρη την Ελλάδα έκανε λόγο ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης σε δηλώσεις που πραγματοποίησε μετά το πέρας της χθεσινής τεράστιας νίκης των ερυθρολεύκων.

«Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι», ανέφερε αρχικώς και πρόσθεσε ότι «σήμερα δεν είναι ένα όνειρο τρελό, είναι πραγματικότητα». Παράλληλα, ο ηγέτης του Ολυμπιακού τόνισε ότι σήμερα γιορτάζει όλη η Ελλάδα και τόνισε ότι ο επόμενος στόχος των Πειραιωτών είναι πλέον το τρόπαιο του Europa League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι. Ο λαός του Ολυμπιακού για 99 χρόνια τραγουδά για ένα όνειρο τρελό. Όσα χρόνια ταξίδευα έβλεπα παιδιά από όλο τον κόσμο να φεύγουν στενοχωρημένοι για ορισμένες άτυχες ή κακές στιγμές, είτε στην Ιταλία, είτε στην Αγγλία, στην Ισπανία, στο ΟΑΚΑ, στον Πειραιά… Όταν ανέλαβα τον Ολυμπιακό-γιατί δεν αγοράζεται, είναι ιδέα-ήθελα να δω αυτά τα παιδιά χαρούμενα γιατί τους αξίζει. Σήμερα δεν είναι ένα όνειρο τρελό, είναι πραγματικότητα, εδώ στην Ελλάδα. Είχαμε μια πολύ καλή φιλοξενία στη Νέα Φιλαδέλφεια και θέλω να τους ευχαριστήσω. Σήμερα θα γιορτάσει όλη η Ελλάδα. Ήταν κάτι που χρωστάγαμε σε όλους τους Έλληνες, στα παιδιά που έχουν φύγει, τον πατέρα μου, τον Σάββα, στη Θύρα 7.

Είναι στιγμές συγκίνησης και μεγάλης χαράς. Συνεχίζουμε όχι μόνο να ονειρευόμαστε, αλλά και να ανεβαίνουμε ψηλά. Είναι μια συλλογική δικαίωση και είμαστε τυχεροί γιατί συνήθως το πιάτο της δικαίωσης τρώγεται κρύο. Σήμερα το φάγαμε ζεστό. Προχωράμε. Ξεκινάμε, το επόμενο μπορεί να είναι το Europa League. Είδατε τι έκαναν οι νέοι μας φέτος. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτά τα παιδιά που κέρδισαν το Champions League των Νέων, θα είμαστε δίπλα τους ώστε να συνεχίσουν να μεγαλουργούν», τόνισε ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ.

«Αυτό που είπα στους αρχηγούς, τον προπονητή και τους συνεργάτες μου πως θα πρέπει να συγκεντρωθούμε όλοι και να μη σκεφτούμε τίποτε άλλο, μόνο τη νίκη. Αν συγκεντρωθείς και το θέλεις πολύ, θα το πετύχεις. Το ίδιο είχα πει και στους Νέους δύο γύρους πριν. Όταν φτάνεις στον τελικό και έχεις κερδίσει ομάδες Champions League, δεν είναι όνειρο, αλλά πραγματικότητα. Εμείς σήμερα δεν θα χάναμε ποτέ και ειδικά στην Ελλάδα. Ήμουν σίγουρος, το μετέδωσα σε όλους και είδατε το αποτέλεσμα. Γίνεται χαμός στην Ελλάδα, σε όλο τον κόσμο. Το άξιζε αυτός ο υπέροχος κόσμος, είναι 3, 4, 5 εκατομμύρια στην Ελλάδα. Αυτό το κάναμε για όλη την Ελλάδα και είχαμε την αύρα όλων των Ελλήνων. Το κάναμε μόνοι μας και με κόντρα πάρα πολλούς», πρόσθεσε.

«Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι οι Έλληνες είναι ότι κάναμε την αρχή. Κάναμε ένα ξεκίνημα, είμαι σίγουρος πως τα επόμενα χρόνια θα το πετύχουν και άλλες ελληνικές ομάδες. Το επόμενο όνειρο είναι ένα Europa League. Στο Μπιλμπάο είναι πολύ καλά, είναι και ο Ερνέστο εκεί που πανηγύρισε μαζί μας σήμερα. Τον έχω μες στην καρδιά μου. Γιορτάζουμε, ζήτω η Ελλάδα, ο Ολυμπιακός, ο Πειραιάς μας».

πηγή: in.gr

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία