BACK TO
TOP
Αθλητισμός

Νέος κάτοχος της χρυσής μπάλας ο Ρόδρι

Ο Ρόδρι έγινε ο πρώτος Ισπανός που κατακτά τη Χρυσή Μπάλα μετά τον Λουίς Σουάρεθ το μακρινό 1960, επιβεβαιώνοντας την ισπανική κυριαρχία στο ποδόσφαιρο - Ο εξαγριωμένος Βινίσιους που ζητά εκδίκηση, το viral βίντεο που τον χλευάζει και τα κέρδη της... Μπαρτσελόνα.

rodri-xrysh-mpala_001920

38
0

Οι θέσεις στο «Theatre Du Chatelet» στο Παρίσι έχουν γεμίσει από μεγάλα ονόματα του ποδοσφαίρου μιας και είναι όλοι εκεί για το μεγάλο, ετήσιο event για την απονομή της Χρυσής Μπάλας. Όλοι; Στο περίπου, τέλος πάντων, με τους εκπροσώπους της Ρεάλ Μαδρίτης να μην κάνουν το ταξίδι στη Γαλλία όταν έγινε γνωστό πως νέος κάτοχος θα είναι ο Ρόδρι (Μάντσεστερ Σίτι & Εθνική Ισπανίας) και όχι ο Βινίσιους.

Καθισμένος στην καρέκλα του ως είθισται, αλλά και αναγκαστικά - αφού μετά την εγχείρηση για τη ρήξη χιαστού που υπέστη στα τέλη Σεπτεμβρίου είναι σε φάση αποθεραπείας και πρέπει να προσέχει ιδιαιτέρως για να επιστρέψει ξανά δυνατός (και άμεσα) στα γήπεδα, ο Ισπανός χαφ ακούει το όνομά του και βάζει τα χέρια στο πρόσωπό του, σε μια στιγμή προσωπικής δικαίωσης, όχι μόνο για τη σεζόν που έκανε, αλλά και για την έως τώρα πορεία του στο άθλημα.

Προφανώς και γνώριζε από νωρίτερα πως αυτός είναι ο νικητής του φετινού βραβείου, δεν του προκάλεσε κάποια έκπληξη η ανακοίνωση, όμως είναι ξεκάθαρο πως ήταν εκείνη η στιγμή που συνειδητοποίησε πως το ποδόσφαιρο του γύρισε κάτι πίσω (σε προσωπικό επίπεδο επιτυχιών) έχοντας όλα τα προηγούμενα χρόνια τάξει εαυτόν στο άθλημα λίγο... διαφορετικά απ' όσο το κάνουν παίκτες της γενιάς του. Στα 28 του, ο Ρόδρι διαφέρει κατά πολύ από συμπαίκτες και αντιπάλους, με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα τα social media και τα τατουάζ, τρεις λέξεις σχεδόν... άγνωστες για εκείνον μιας και ούτε μπορείς να βρεις κάποιο verified προφίλ του στο διαδίκτυο ούτε κάποιο σχέδιο πάνω στο σώμα του - χωρίς το αντίθετο να σημαίνει κάτι για τους υπόλοιπους.

Απλώς για τον Ισπανό η ζωή είναι πολύ πιο ωραία όταν είναι απλή, όπως τις περισσότερες φορές και το παιχνίδι του, παρά της πολυπλοκότητας της θέσης του και τις απαιτήσεις του Πεπ Γκουαρδιόλα ο οποίος μετά τον τραυματισμό του ποδοσφαιριστή του βλέπει μια ομάδα να αγκομαχά, χωρίς να πείθει ακόμη πως μπορεί να φτάσει στην επίτευξη των στόχων της χωρίς τον πρώτο Ισπανό που κατακτά τη Χρυσή Μπάλα μετά τον Λουίς Σουάρεθ το 1960. Κι όπως τόνισε κι ο ίδιος ο Ρόδρι, το βραβείο αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό για έναν Ισπανό αν αναλογιστεί κανείς το πόσοι πέρασαν από πίσω, σε μια χρυσή δεκαετία για τους Ίβηρες, και είχαν την ατυχία να πέσουν στην εποχή του Λιονέλ Μέσι και του Κριστιάνο Ρονάλντο (με αυτή τη σειρά), όπως οι Ίκερ Κασίγιας, Τσάβι, Αντρές Ινιέστα και Σέρτζι Μπουσκέτς τους οποίους θυμήθηκε ο ίδιος από τη σκηνή.

Οι Ισπανοί, ο «σπασμένος» Βινίσιους και η αναμονή από... τώρα για το επόμενο clasico

Είναι λογικό κι επόμενο να πανηγυρίζουν οι κουμανταδόροι Ισπανοί (ακόμη κι αυτοί που δεν το θέλουν πολύ), οι οποίοι είδαν και τα άλλα δύο σημαντικότερα βραβεία (όσον αφορά τους αθλητές και τις αθλήτριες) να πηγαίνουν σε δικά τους παιδιά και συγκεκριμένα στον Λαμίν Γιαμάλ (καλύτερος νέος) και την Αΐτάνα Μπονματί η οποία μετά την συμπαίκτριά της, Αλέξια Πουτέγιας, κατέκτησε κι αυτή δύο διαδοχικές Χρυσές Μπάλες μετά την περσινή της επιτυχία, με την ομάδα της, τη Μπαρτσελόνα, να παίρνει τον τίτλο για το καλύτερο σύνολο στις Γυναίκες. Όσον αφορά τους Άνδρες, πρώτη και καλύτερη μετά (κυρίως) τη νέα της επιτυχία στο Champions League και την κατάκτηση της La Liga, ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης, που απουσίαζε σύσσωμη από την τελετή διαμαρτυρόμενη για το γεγονός πως η Χρυσή Μπάλα δεν πήγε στον Βινίσιους.

πηγή: protothema.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία