BACK TO
TOP

Κοινωνία

xoros-katw-apo-ta-astra

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής ενίσχυσαν την Τετάρτη 19 Ιουνίου με την παρουσία τους στον ετήσιο φιλανθρωπικό «Χορό Κάτω από τα Άστρα», εκατοντάδες φίλοι και δωρητές του Ιδρύματος.

purkagies-teleftea-20-xronia

Η συχνότητα και το μέγεθος των ακραίων δασικών πυρκαγιών φαίνεται να έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία 20 χρόνια, με τα έξι πιο ακραία έτη να συμβαίνουν από το 2017 και μετά, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Nature Ecology & Evolution».

Καλιτζα_Ελεαννα

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. στηρίζει ενεργά για δεκαετίες τώρα την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Perrotis College, που προετοιμάζει τους αποφοίτους για ανάληψη κυρίαρχων ρόλων στην κοινωνική ζωή και για ποικίλες επαγγελματικές σταδιοδρομίες στη γεωργία, την επιστήμη και τη βιομηχανία τροφίμων μέσω της μάθησης αγροτικών και επιχειρηματικών πρακτικών που είναι οικονομικά βιώσιμες, φιλικές προς το περιβάλλον και κοινωνικά υπεύθυνες.

eurobank-alexandroupoli

Η Eurobank συγκαταλέγεται στη λίστα Europe’s Climate Leaders των Financial Times. Η διεθνούς κύρους εφημερίδα συμπεριέλαβε την Τράπεζα ανάμεσα στις εταιρείες που ξεχωρίζουν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για τις επιδόσεις τους αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος.

asthenies-galilaias

Δύο μη επαγγελματίες αθλητές ο Σωτήρης, ο Παναγιώτης και η μικρή Λουκία βγήκαν νικητές σε ένα απαιτητικό τρίαθλο διάρκειας 24 ωρών με Κολύμπι - Ποδήλατο – Τρέξιμο, «αγκαλιάζοντας» με αυτό τον τρόπο συμβολικά τον «αγώνα ζωής» που δίνουν καθημερινά οι ασθενείς της ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ και οι οικογένειές τους.

erimopoihsh

Η 17η Ιουνίου καθιερώθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) σαν η Παγκόσμια Ημέρα για την Ερημοποίηση και την Ξηρασία, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για τα διαρκώς εντεινόμενα προβλήματα υποβάθμισης των παραγωγικών γαιών και έλλειψης υδατικών πόρων.

Επισκεψεις_σχολειων_-_Philosofish__2_

Η Philosofish, στο πλαίσιο της προώθησης της βιώσιμης ιχθυοκαλλιέργειας και της προστασίας των θαλασσών, διοργανώνει εκπαιδευτικές επισκέψεις για μαθητές σχολείων στην Φθιώτιδα. Στόχος είναι να εξοικειωθεί η νέα γενιά με τα οφέλη της μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας, μέσω επισκέψεων στους Ιχθυογεννητικούς Σταθμούς Κορωνιών, Λαγονησίου και Ταπίων.

kauswnas-ellada

Πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού με τον υδράργυρο στο κόκκινο. Την Τετάρτη και Τρίτη το θερμόμετρο αναμένεται να αγγίξει τους 43 βαθμούς. Κλειστά νηπιαγωγεία και δημοτικά, τηλεργασία στο Δημόσιο και αυξημένη ετοιμότητα σε όλες τις Μονάδες Υγείας και το ΕΚΑΒ, μεταξύ των μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου, ενώ επί ποδός βρίσκεται ο στρατός για την περιφρούρηση περιαστικών δασών.

european-elections

Η άνοδος της άκρας δεξιάς, η αποδυνάμωση του Εμανουέλ Μακρόν, το αβέβαιο μέλλον της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η πτώση των οικολόγων, η άνοδος της συμμετοχής: πέντε συμπεράσματα από τις ευρωεκλογές.

eurwph-kai-ellada

Μια νέα, εκτενής ανάλυση-σχολιασμός των αντιλήψεων των Ελλήνων περί Ευρώπης από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Πολιτικών Συστημάτων στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Μάνο Παπάζογλου.

δασος-Καισαριανης-770x515-1

Το Ίδρυμα Χατζηγάκη σε σύμπραξη με το Σωματείο Ερμής και με την υποστήριξη του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης πραγματοποίησαν μεγάλη πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2024 (05/06) με ξεκάθαρο μήνυμα προάγοντας την Συλλογική Περιβαλλοντική Δράση, την Αλληλεγγύη, την Συμπερίληψη.

230816141117-john-amos-power-plant-050823

Η ανθρωπογενής αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη ανήλθε σε 1,19 βαθμούς Κελσίου κατά την τελευταία δεκαετία (2014-2023) και είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση «Indicators of Global Climate Change».

santorini-gf45fd6535-1280

Ξεκίνησε την Τετάρτη 5 Ιουνίου, η υποβολή των αιτήσεων στα ΚΕΠ όλης της χώρας για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας, η οποία θα διαρκέσει έως και την Τρίτη 25 Ιουνίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ