BACK TO
TOP
Κοινωνία

Μελέτη αποτυπώνει τις περιφερειακές ανισότητες στα εισοδήματα και τη φτώχεια

Η περιφερειακή διάσταση της φτώχειας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον σχεδιασμό και στην επεξεργασία των αντίστοιχων πολιτικών στήριξης των πιο αδύναμων πολιτών. Μια τέτοια οπτική επιτρέπει στα σχετικά μέτρα να είναι καλύτερα στοχευμένα σε όσους τα έχουν ανάγκη. Επιπλέον, δίνει στις περιφέρειες και στους δήμους ένα σημαντικό εργαλείο ώστε να κινητοποιηθούν καλύτερα και πιο αποτελεσματικά.

erevna-periefereies

73
0

Η νέα ανάλυση, που δημοσιεύουν η διαΝΕΟσις και το Παρατηρητήριο Περιφερειακών Πολιτικών, ασχολείται ακριβώς με αυτή την περιφερειακή διάσταση της εισοδηματικής φτώχειας στην Ελλάδα. Το κείμενο, το οποίο υπογράφουν ο Αλέξανδρος Καρακίτσιος, ερευνητής στην Τράπεζα της Ελλάδος και οι Φαίη Μακαντάση, Διευθύντρια Ερευνών, και Ηλίας Βαλεντής, Research Analyst, από τη διαΝΕΟσις, εστιάζει στους δείκτες εισοδηματικής φτώχειας και στην εξέλιξή τους ανά περιφέρεια από το 2017 έως και το 2022.


Με αυτό τον τρόπο, αναδεικνύει τις ανισότητες μεταξύ περιφερειών και δίνει μια καλύτερη εικόνα για την ερώτηση "πόσοι είναι οι φτωχοί" σε κάθε περιφέρεια, αλλά και για το "πόσο φτωχοί είναι οι φτωχοί" σε κάθε περιφέρεια. Επιπλέον, καταλήγει σε χρήσιμα συμπεράσματα για την επίδραση της πανδημίας στην εισοδηματική φτώχεια σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Αναλυτικά ολόκληρη η μελέτη διαθέσιμη εδώ.

Επίσης μπορείτε να διαβάσετε την σύνοψη εδώ.

Βρείτε όλο το ερευνητικό υλικό της διαΝΕΟσις γύρω από τη φτώχεια στην Ελλάδα εδώ.

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία