BACK TO
TOP
Κοινωνία

Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2026 αναγνωρίστηκε η Κρήτη

Η Κρήτη αποτελεί πλέον μια από τις Γαστρονομικές Περιφέρειες της Ευρώπης για το 2026, ύστερα από την ομόφωνη απόφαση της επιτροπής του Διεθνούς Ινστιτούτου Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της.

crete

14
0

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης, «Πρόκειται για μια εξέλιξη με ξεχωριστούς συμβολισμούς και ιδιαίτερη αξία, καθώς η ομόφωνη απόφαση του Διεθνούς Ινστιτούτου Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού, ισχυροποιεί την διακριτή ταυτότητα της Κρήτης, όπως αυτή διαμορφώνεται στο πέρασμα των χρόνων.

Μια ταυτότητα με ισχυρά ιστορικά χαρακτηριστικά, τα οποία βρίσκονταν επί αιώνες κρυμμένα στην κρητική γη και ήρθαν στο φως μέσα από τις σπουδαίες αρχαιολογικές ανακαλύψεις. Και ταυτόχρονα μια ταυτότητα, προσανατολισμένη στο παρόν και το μέλλον, καθώς η μοναδικότητα της κρητικής γαστρονομίας συνιστά ένα ιδιαίτερο στοιχείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».

Την περηφάνια του για την απόφαση του Διεθνούς Ινστιτούτου Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού δεν έκρυψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, που ανέφερε πως η άρτια προετοιμασία της υποψηφιότητας και η συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, ήταν το κλειδί της επιτυχίας και τόνισε πως ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης του 2026, ο στόχος είναι η ανάδειξη του κρητικού διατροφικού προτύπου στον παγκόσμιο χάρτη της γαστρονομίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κου Αρναουτάκη στο παρακάτω βίντεο:

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία