BACK TO
TOP
Κοινωνία

Οι αεροφωτογραφίες δείχνουν ότι στέγνωσε πιο γρήγορα η Λίμνη Κάρλα

Ένας χρόνος έχει περάσει από την κακοκαιρία Daniel που σάρωσε τη χώρα και οι δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη λίμνη Κάρλα επιβαιβεώνοντας και το σχετικό φωτορεπορτάζ του Agronews.

kakokairia-daniel

42
0

Η επιστημονική ομάδα του Climatebook, παρουσίασε την κατάσταση που επικρατούσε στη λίμνη Κάρλα λίγες ημέρες μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel αλλά και την εικόνα που συναντάται έναν χρόνο μετά στις 4 Σεπτεμβρίου 2024. 

«Ένα χρόνο μετά την κακοκαιρία Daniel φαίνεται πως το μεγαλύτερο μέρος των πλημμυρισμένων εκτάσεων στη λίμνη Κάρλα στέγνωσε πολύ πιο γρήγορα από ό,τι αναμένεται, ενώ ένα μικρό τμήμα της παραμένει ακόμα πλημμυρισμένο. Επιπλέον, στα σημεία όπου οι πλημμυρισμένες εκτάσεις έχουν στεγνώσει η υποβάθμιση του εδάφους είναι κάτι παραπάνω από εμφανής», γράφει η ομάδα επιστημόνων σε ανάρτησή της στα social media. 

Η κακοκαιρία Daniel αποτέλεσε την πιο καταστροφική και πολύνεκρη κακοκαιρία στην Μεσόγειο που άφησε πίσω της τεράστιες καταστροφές στον θεσσαλικό κάμπο, με εκατομμύρια στρέμματα πλημμυρισμένων εκτάσεων.  

Ανάμεσα στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες είναι και η περιοχή της ανατολικής Θεσσαλίας όπου βρίσκεται η λίμνη Κάρλα η οποία ξανά σχηματίστηκε καθώς είχε αποξηρανθεί πριν αρκετά χρόνια, με την έκτασή της τον περσινό Σεπτέμβριο να αγγίζει περίπου τα 190 χιλιάδες στρέμματα. 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία