BACK TO
TOP
Κοινωνία

Aίτηση ακύρωσης της απαγορευτικής διάταξης του Δασαρχείου Πάρνηθας κατέθεσαν στο ΣτΕ οι μελισσοκομικοί σύλλογοι Αττικής

Η Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος και οι Μελισσοκομικοί Σύλλογοι της Περιφέρειας Αττικής (Σύλλογος Μελισσοκόμων Αττικής, Μελισσοκομικός Σύλλογος Αν. Αττικής «Ο Κηφήνας», Μελισσοκομικός – Περιβαλλοντικός Σύλλογος Σαρωνικού «Το Κεντρί», Μελισσοκομικός Σύλλογος Αθηνών – Πειραιώς και Προαστίων «Το Μελίσσι», Μελισσοκομικός Σύλλογος «Η Πάρνηθα»), κατέθεσαν αίτηση ακύρωσης της δασικής απαγορευτικής διάταξης υπ’ αριθμ. 1/11-03-2024, του Δασαρχείου Πάρνηθας, στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

gallery-eng-14

13
0

Οι πέντε Μελισσοκομικοί Σύλλογοι της Περιφέρειας Αττικής, υπό την ομπρέλα της ΟΜΣΕ, με στόχο τη διασφάλιση των συμφερόντων των μελισσοκόμων και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, ανακοινώνουν την κατάθεση αίτησης ακύρωσης της δασικής απαγορευτικής διάταξης που υπεγράφη από το Δασαρχείο Πάρνηθας τον Μάρτιο του 2024. Η αίτηση (αριθμ. Κατάθεσης 2001/2024) κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, μέσω του νομικού εκπροσώπου,  και έχει ως κύριο στόχο την αναίρεση της διάταξης που επιβάλλει απαγόρευση στην εγκατάσταση  μελισσοκομείων και στη δραστηριότητα των μελισσοκόμων στην περιοχή της Πάρνηθας, για μια πενταετία.

Η απόφαση αυτή των Συλλόγων και της Ομοσπονδίας, έρχεται ως απάντηση στην εν λόγω διάταξη, η οποία, όπως υποστηρίζουμε, θέτει άδικες απαγορεύσεις στην άσκηση της μελισσοκομίας, απειλώντας έτσι όχι μόνο τα δικαιώματα των επαγγελματιών και ερασιτεχνών μελισσοκόμων, αλλά και τη βιώσιμη ανάπτυξη της τοπικής μελισσοκομικής παραγωγής.

Θεωρούμε ότι η διάταξη του Δασαρχείου δεν βασίζεται σε τεκμηριωμένα επιστημονικά δεδομένα και παραβλέπει τη σημασία της μελισσοκομίας για την προστασία της βιοποικιλότητας και την οικονομική και οικολογική ευημερία της τοπικής κοινότητας. Μέσω της αίτησης ακύρωσης, επιδιώκουμε την αποκατάσταση των συνθηκών που θα επιτρέψουν στους μελισσοκόμους να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους απρόσκοπτα, χωρίς απαγορεύσεις και αδικαιολόγητους περιορισμούς, συμβάλλοντας παράλληλα στην προστασία του οικοσυστήματος της Πάρνηθας.

Όλοι μαζί παραμένουμε σε διαρκή επαγρύπνηση και συνεχίζουμε τον αγώνα για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των μελισσοκόμων και την προστασία της φύσης.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με την ΟΜΣΕ και τους κατά τόπους Συλλόγους.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία