BACK TO
TOP
Κοινωνία

Οι πρώτοι 123 «κωδικοί» με μείωση τιμής έως 15% στο «ράφι»

Ξεκίνησε η εφαρμογή της μείωσης τιμών σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα στα «ράφια» των σούπερ μάρκετ, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια που μαστίζει τα νοικοκυριά, με το υπουργείο Ανάπτυξης να δίνει στη δημοσιότητα τους πρώτους 123 κωδικούς, οι οποίοι μετέχουν στο μέτρο.

supermarket-620x320

15
0

Προηγήθηκαν πολλές διαβουλεύσεις ανάμεσα στις αλυσίδες λιανεμπορίου, τους προμηθευτές και τη βιομηχανία, με στόχο να εξαντληθούν οι δυνατότητες για μειώσεις με περισσότερο μόνιμο χαρακτήρα στους λεγόμενους ταχυκίνητους κωδικούς προϊόντων. Αυτό ήταν και το πλαίσιο που είχε θέσει ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Οι μειώσεις τιμών θα περνούν σταδιακά από την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου στα ράφια των καταστημάτων και έχουν σημείο αναφοράς τις τιμές όπως αυτές είχαν διαμορφωθεί μέχρι και τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου. Το επόμενο διάστημα, η λίστα με τις μειώσεις τιμών θα ανανεώνεται με στόχο να συμπεριλάβει συνολικά 600 κωδικούς με βασικά καταναλωτικά προϊόντα στο επόμενο δίμηνο και έως το τέλος του 2024. στη μείωση τιμών, από 6% έως 15%.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία